femfem

srijeda, 21.06.2006.

Ako niste zadovoljni, pišite Marti

Još malo vaših pitanja i još malo mojih odgovora. Vjerujem da će koristiti i onima koji ih nisu postavili.

nego, imam jedan problem za koji bi ti mozda imala rijesenje. onaj dio sto si pisala o penetraciji i totalnom ispunjenju i zadovoljstvu..kod mene toga nema.uopce nema nekog (citaj:bilokakvog) uzitka tijekom vaginalnog seksa.a kamoli orgazma.ok,jednom dva put se desilo da je bilo ok..ali to je to. s jednim sam deckom vec duze vrijeme (ljubav,povjerenje,iskrenost,la la la) i to mi je stvarno problem.probali smo razne poze i sta ti ja znam.dal je problem ako nisam dovoljno uzudena ili se mozda radi o tzv. frigidnosti??

Nisi frigidna, to ne postoji. Postoje samo problemi s opuštanjem koji se mogu još više pogoršati ako se previše trudiš uspjeti u nečemu. Znaš već, začarani krug. Imaš sreće ako imaš dobrog dečka s kojim možeš biti iskrena. Vjeruj mi da postoji velik broj djevojaka i žena koje su u istoj situaciji kao i ti, samo što ne mogu otvoreno razgovarati s partnerom. Naravno da im onda seks postaje obaveza, a ne užitak. Za početak lijepo sama sebi reci da ima ne da nisi jedina, nego si samo jedna od mnogih. Zatim pokušaj ne misliti na to da bi trebala uživati i nešto osjetiti. Ako postoji nešto što ti dečko radi, a da te uzbuđuje (na primjer, ljubljenje po vratu, po ušima, po ramenima…) i nešto što te posebno opušta (na primjer, masaža leđa, masaža nogu, češkanje po leđima…), uzmite dovoljno vremena i neka te izmjenjujući ove aktivnosti pokuša opustiti i uzbuditi. Nakon što si već uzbuđena, neka se pokuša malo igrati s tvojim klitorisom. Ako bi ti to slučajno bilo na bilo koji način neugodno, odmah mu reci. Zaboravi sad igre s egom, ego će se sam oporaviti kad vidi da uživaš s njim. Trebala bi biti što uzbuđenija prije same penetracije. To se lako vidi po stanju vanjskog spolnog organa (obično se klitoris malo poveća i napne, malo područje potamni ili promijeni boju od navale krvi) i po vlažnosti. Užitak tijekom seksa dolazi upravo od te povećane osjetljivosti intimnih dijelova, vlaženje je samo prirodni lubrikant.

Ako niste sigurni jesi li dovoljno uzbuđena, neka dečko proba samo jednim prstom ući u tebe, pri tome samo malo jače stisnuvši gornji zid vagine. Osjetiš li nešto, možete se još malo tako poigrati prije penetracije. Ako ne osjetiš ništa, nastavite i dalje s predigrom, s ručnom stimulacijom ili s oralnim seksom. Ako ti je klitoris osjetljiv, dečko te može oralno zadovoljavati, stavivši pri tome samo jedan prst u tebe. Ako osjetite da ti paše, može ga, uz ili izmjenjujući to s oralnom stimulacijom, micati unutra van. Nikako nemojte dozvoliti da svršiš. Čuvaj to uzbuđenje za penetraciju. Vjeruj mi, kad ti počne užasno pasati prst u tebi, pasat će ti i druge stvari.

Znam da ovaj postupak zvuči dugotrajno, ali veliki broj ljudi zaboravlja da se i uživanje u seksu uči. Ne možeš uživati u brzoj vožnji ako nisi savladao osnovno upravljanje. Kad prvi puta osjetiš da je tvoja vagina izrazito osjetljivo mjesto, srušit će ti se i neke druge psihičke prepreke i lakše ćeš se uzbuditi i uživati. I neće vam trebati toliko vremena ni truda. Iako, vjeruj mi da će se taj trud isplatiti i tebi i njemu. Nakon što će se toliko na razne načine igrati s tobom, tako će mu čvrsto stajati i tako će biti napaljen da vam ne gine jaaako dobar seks.

Napomena za dečka: samo prati što ju uzbuđuje. Na što uzdiše, na što se trza, na što se vlaži, na što te grabi za ruke, ramena, kosu. I što god radiš vezano uz intimne zone, radi pauze. Ponovni početci ugodnih aktivnosti izrazito povećavaju uzbuđenje.

Napomena za oboje: izaberite mirnu večer kad ste oboje odmorni i kad nemate neke obaveze na koje morate stići. I uživajte.



no zanima me kako pružiti užitak svom muškarcu oralno jer sam po tom pitanju totalna neznalica... i bivšem je sperma imala prilično neugodan miris koji me odbio od bilo kakvih daljnjih pokušaja, pa čak do te granice da ga nisam mogla niti dotaknut penis

Ako ti je penis toliko neugodan da ga ne možeš ni dotaknuti, a oralni ti seks ne pada na pamet, zašto bi to morala? Znam da dečki u tome uživaju, ali vjeruj mi da ni jedan pažnje vrijedan dečko ne bi želio da mu ti radiš nešto što ti se gadi. Umjesto toga, pokušaj ga malo pomaziti rukom. Za početak ga uzmi u ruku i samo malo stisni. Probaj malo prijeći rukom gore dolje po njemu. Pogledaj dečka u oči i pitaj ga uzbuđuje li ga kad ga diraš. Prati malo kako se uzbuđuje i ubrzavaju li to tvoji pokreti i milovanja. To je intimni dio osobe koju si odabrala da bude s tobom. Upoznaj se s njim, nauči kako funkcionira. Ako s vremenom osjetiš želju malo ga poljubiti ili liznuti, ali samo ako ti sama osjetiš želju, učini to. Ako ne, tvoj će dečko preživjeti i bez oralnih užitaka.

Što se tiče mirisa sperme, meni osobno nije neugodan (iako ga već duuugo nisam osjetila). Možda se tvoj bivši dečko hranio jako začinjenom hranom, možda je imao neku sitnu upalu ili nije dovoljno vodio brige o osobnoj higijeni. Naime, naša tijela obično reagiraju tako da nam u pravilu sve na čistom tijelu odabranika ima ugodan miris. Njegov ili njezin znoj nam lijepo mirišu, njihovi spolni organi, ugodan nam je miris kože…

Misliš li da je stvar u tome, znaj da će se ti problemi odraziti i na sadašnjeg dečka, možda po tom pitanju ni krivog ni dužnog. Da ti pomogne, tuširajte se ili okupajte zajedno prije seksa. Nasapunajte jedno drugo, a ti iskoristi priliku da dobro i detaljno opereš njegov penis (povuci kožicu da što bolje ispereš glavić). Možda bi ga on i sam dobro oprao, ali pretpostavljam da će tebi biti lakše ako znaš da je čist i mirisan.

te dijelove brijem dugo vremena,ali jako tesko postizem da bude glatko,i to je onda grozno.ima li koji trik?

Ima. Nakon što obriješ, nanesi ponovo pjenu ili gel i polako izbrijavaj (suprotno od smjera rasta dlaka). Ako nakon toga ponovo osjetiš pod rukama da nije glatko, ponovi postupak. Što češće maži dječjim uljem, to će duže održati privid glatkoće, čak i kada počnu rasti. Ako to tvoja koža može podnijeti (a koža se na svašta navikne), izbrijavaj se svaki ili svaki drugi dan. Iako, je osobno mislim da nije uopće grozno ako nije apsolutno glatko. To je nerealno očekivanje za to područje. Čak i ako primijeniš brazilsku depilaciju ili neki drugi način čupanja dlaka, opet će nakon nekog vremena početi rasti. Ne znam, mislim da je važno da je čisto i dostupno. Ok, nekad je fino ako je glatko, ali to se onda može tempirati za posebne prigode.

- 13:36 - Komentari (15) - Isprintaj - #