Felix&Windows

petak, 29.07.2005.

Petak je :-).

Sto meni i nije posebice znacajno ... no ipak dobro je.

Ovoga puta pisem post "iz nicega", bez pravoga razloga i bez ( Bogu hvala ) informatickih problema ( koji se ionako nikoga bas nisu dojmili ).

Za ne vjerovati mi je da nema nekoga od info profesionalaca blog-era, koji bi ovim putem htio "podjeliti" svoja znanja i biti od pomoci ... Naravno, vise nego voljan sam ( u okviru mojih znanja i mog' osobnog iskustva ) pomoci svakomu tko pomoc ( racunalnu ) treba ili tek podjeliti racunalna iskustva/muku.


Toliko od malenkosti moje ovog toplog ( volim ljeto, mrzim zimu :-) ) dana ... Pozdrav svima, posebice dvijema damama ovog bloga ... giorgino & oboje69:-).


- 11:34 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 12.07.2005.

Ha:-)

Poslije poduzeg vremena uspjelo mi objaviti post ...

Tako da, muke po Workgroupu iz prethodnog posta su proslost, odnosno, stvar radi.
Ne pitajte kako, jer toliko toga "cackao" po tomu.
Da vjerujem u duhove ( a ne vjerujem ) pomislio bih da je "Casper dobri duh" to popravio umjesto mene.

Ostaje mi sad poraditi na novoj Wireless mrezi i njenom pristupa na Internet uz nadam se dobru suradnju s T-Com administratorima, obzirom da moja/tvrtkina iznajmljena linija podrazumjeva njihovu adminstraciju Router-a.

Eh, da, vjernim ( hrabre njih dvije, kad mene mogu citati :-) ) i hrabrim citateljicama ( giorgino & oboje69 ) posebni pozdravi lijepi!

Sugestije ( oboje69 ) o potrebi dotjerivanja Blog-a, su vise nego primjerene ... No ponekad se u mom "info-svijetu" silom prilika toliko bavio formom, a ne sadrzajem, da sam s vremenom postao sklon minimalistickom dizajnu svega i svacega, a u korist svrhovitosti.
Nadam se da mi je to za oprostiti?!

Lijep dan ljetni svima ...

- 11:24 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Na srecu vasu :-).

Mrzim ovu kisu, onako uz put :-).

Zahvaljujem na javljanju oboje69 ... kritika prihvacena, no lijen sam za uredjenje ( graficko sminkanje ) Blog-a, sadrzaj mi se cini vaznijim :-), mada sumnjam da itko osim tebe i giorgino cita ove moje nebuloze.

Ja ponovno imam info-nevolju pred sobom ...

Donedavna je u mrezi racunala moje tvrtke sve uredno radilo ako bi na bilo kojemu od klijentskih racunala pokusali uraditi View Workgroup, kako bi dobili pregled racunala u mrezi a potom pristupili zeljenom dijeljenom folderu. Odnedavna, "stvar" ne radi ... Uredno se mogu Ping-ati sva racunala po svojoj IP adresi, kao i uredno Map-irati svaki od dijeljenih foldera no definitivno View Workgroup Computers ne radi :-(.

Pokusao spas i rijesenje pronaci na forumima i MS Suport stranicama ... na zalos bez rezultata, ponudjena rijesenje problema nisu urodila plodom.

Inace, svijestan problema ( ogranicenja ) u radu s Workgroup-om umjesto domenom i domenskim serverom ( trenutno je preko 80 racunala unutar jedne Workgroup ).

Problem se da rijesiti izmjenom/preimenovanjem postojece Workgroup-e , no ne bih to htio tako, ako je ikako moguce.

Poruka s kojom se suocim svaki puta kad pokusam pristupiti popisu racunala unutar radne grupe je:

"This list of servers for this workgroup is not currently available"

Napomena, nema DHCP servera u mrezi, Domain ili slicnog servera ... Rijec je o jednakopravnim racunalima definiranih svojim imenom i IP adresom.

Eto, hvala onima koji procitaju, ako vec ne pomognu:-), a pozdrav srdacni svima:-)!

- 11:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #