Felix&Windows

srijeda, 29.12.2004.

Kisni dan i Windows-i

Nevjerojatno mi da se nitko nije 'upecao' na temu racunala i OS-ova, a svi zajedno da bi ovo ciniti ( pisati Blog-ove, 'kaciti' se na Internet i sl. ) mogli, ovisni smo do neba ( istina kisovotog, ovoga dana ) o njima...

Sto mi se ovog casa mota po glavi, cinjenica da sam nedavno imao problema podosta s Spayware-om.

Ponesto od svega sto se nezeljeno nakaci na racunalo se priznajem uredno pocisti s meni dva ( do sad su se pokazali najucinkovitijim u tomu ) alata ( Spaybot Search & Detroy i Ad-Aware ), koje toplo preporucam.

No ono sto me zulja je cinjenica da nisu 100% ucinkoviti i ponekad je nuzno ponesto 'pocistiti' rucno. Uglavnom, brisanjem iz Registry ( naredba regedit ) nezeljenog, te koristenjem msconfig-a, kako bih iz StartUp-a uklonio nezeljene, a pokrenute procese.

Zasto sve ovo pisem je cinjenica da sam sve to nedavno pokusao odraditi na Windows Professional 2000 OS, koji me iznenadio cinjenicom da sam bio 'kratak' za naredbu msconfig ( gle cuda :-( ) tako da definitvno nisam uspio zaustaviti ( jedan, na srecu ) nezeljen proces.

Zanimljivo, njega nije bilo niti u Programs->StartUp ?

Zna li tko gdje jos trebam 'zaviriti' kako bih to ( nezeljen program koji se pokrece pri svakom ponovnom startanju OS-a ) i tomu slicno zaustaviti ?? Zahvalan na pomoci, unaprijed i bezgranicno :-).

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.12.2004.

Sretan Bozic svima:-)!

Zanimljivo, nisam ocekivao 'brdo odgovora' na ovaj moj blog, no totalni muk, me zbunjuje ...

Izgleda da smo voljni ( lakse nam ) pisati i 'druziti' se jedino 'u nista' ( citat i pisati uopceno, zasto mi to ima 'okus, boju i miris' politike u Hrvata ?! Pitam se ... ).

No sad sto je tu je, mozda se jos 'probudi' neki fan od Windowsa i pridruzi ovdje. Vrijedi nadati te se, zar ne :-) ?!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.12.2004.

Evo nesto s cim imam ( i ne samo ja, i drugi mi se pozalili na to ) problem ... Rijec je o 'losem' iskustvu' pri promjeni ovlasti dijeljenih foldera pod WinXp operativnim sustavom.

Pocesto mi se desi ( 'administriram' mrezu od preko 90 racunala, razlicitih Windows operativnih sustava Win95;Win98;Win2000,WinXp ) da po dodavanju lozinke nije moguce pristupiti do tada uredno djeljenom folderu unutar mreze, cak i kada ponovno kao lozinku dodjelim 'nista'.

Na slican problem naisao i u slucaju kada jedan folder proglasim djeljenim, pa potom ne ( znaci, privatnim ), vrag je kada pozelim isti folder vratiti nazad kao dijeljen i dostupan svima na mrezi.

Pomalo fustrirajuce iskustvo ... vezano iskljucivo uz WinXp operativni sustav ( kako Home tako i Professional verziji ). Ostali operativni sustavi rade to ( pod mojom paskom :-) ) vise nego uredno?!

Na izgled cijela prica bi trebali biti jednostavna, jer 'pokusao' se okoristiti tudjim znanjem:-) ( Windows Xp Biblijom A. Simpsonova i Help-om samih Windows-a. ), no sav 'znoj i muka' ostali ne nagradjeni:-(.

Nadam se da nije grijeh 'izjadati' se ovako i nadati se nekomu i necemu mudrome sto bi pomoglo u ovom slucaju.

Rado, podjelim nesto ( 23 god. informatickoga iskustva ) sa svim ljudima dobre ( info ) volje:-) kao i prihvatim sve dobre savjete vezane uz mreze i operativne sustave.


- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.12.2004.

Prvi puta ...

Ne znam cemu ce tocno koristiti ovaj Blog, no ne bi trebao nikomu i nicemu steti:-).
Vidjet ce mo, mozda doznam nesto novoga o racunalima, programima i racunalnim mrezama.
Pozdrav !

- 12:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #