Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/felixwindows

Marketing

Kisni dan i Windows-i

Nevjerojatno mi da se nitko nije 'upecao' na temu racunala i OS-ova, a svi zajedno da bi ovo ciniti ( pisati Blog-ove, 'kaciti' se na Internet i sl. ) mogli, ovisni smo do neba ( istina kisovotog, ovoga dana ) o njima...

Sto mi se ovog casa mota po glavi, cinjenica da sam nedavno imao problema podosta s Spayware-om.

Ponesto od svega sto se nezeljeno nakaci na racunalo se priznajem uredno pocisti s meni dva ( do sad su se pokazali najucinkovitijim u tomu ) alata ( Spaybot Search & Detroy i Ad-Aware ), koje toplo preporucam.

No ono sto me zulja je cinjenica da nisu 100% ucinkoviti i ponekad je nuzno ponesto 'pocistiti' rucno. Uglavnom, brisanjem iz Registry ( naredba regedit ) nezeljenog, te koristenjem msconfig-a, kako bih iz StartUp-a uklonio nezeljene, a pokrenute procese.

Zasto sve ovo pisem je cinjenica da sam sve to nedavno pokusao odraditi na Windows Professional 2000 OS, koji me iznenadio cinjenicom da sam bio 'kratak' za naredbu msconfig ( gle cuda :-( ) tako da definitvno nisam uspio zaustaviti ( jedan, na srecu ) nezeljen proces.

Zanimljivo, njega nije bilo niti u Programs->StartUp ?

Zna li tko gdje jos trebam 'zaviriti' kako bih to ( nezeljen program koji se pokrece pri svakom ponovnom startanju OS-a ) i tomu slicno zaustaviti ?? Zahvalan na pomoci, unaprijed i bezgranicno :-).


Post je objavljen 29.12.2004. u 08:53 sati.