Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

nogomet

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
dosada01.hr


Get your own Poll!

















Get your own Poll!





Get your own Poll!








FC CHELSEA

OSTAVI KOMENTAR


Free Hit Counter


Get Your Own Quiz!, More Quizzes








Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us




boomp3.com


ponedjeljak, 16.06.2008.

Češka 2:3 Turska

Turska od 0:2 do 3:2 i četvrtfinala s Hrvatskom

ČUDO U ŽENEVI

Kakva ludnica! Golom Jana Kollera u 34. i Jaroslava Plašila u 62. minuti Češka je došla do velike prednosti i prilike da se u petak s Hrvatskom bori za polufinale Eura 2008. No Česi nisu izdržali. Prvo je nadu Turcima pogotkom u 75. minuti pružio Arda Turan, a veliki preokret režirao je u posljednje tri minute regularnog dijela Nihat, kad je s dva uzastopna pogotka preokrenuo rezultat na 3:2



Pitanje hrvatskog suparnika u četvrtfinalu Europskog prvenstva rješavalo se u Ženevi, na utakmici između Češke i Turske. S obzirom na to da je Portugal osigurao prvo mjesto u skupini A, Česi i Turci su se trebali pohrvati za preostalo mjesto u četvrtfinalu Eura 2008.

Predviđanja navijača, pa i onih neopterećenih konačnim rezultatom, bila su da će i Turska i Češka od prve minute jurišati na pogodak. No, to se nije dogodilo. Obje ekipe pomalo su sramežljivo i vrlo disciplinirano gradile napade, a njihovi igrači, u nedostatku boljih mogućnosti, najčešće su se odlučivali na neopasne udarce iz daljine. Marek Metejovsky, Marek Jankuloviski i Libor Sionko bili su u prvih pola sata najopasniji u češkim redovima, dok su u turskoj reprezentaciji najopasniji bili Tuncay i Mehmet Aurelio.

A onda, u 34. minuti, sijevnula je polukontra Čeha, Zdenek Grygera probio je desnu stranu, ubacio visoku loptu prema Janu Kolleru, a stasiti češki napadač je glavom svladao dotad solidnog Volkana Demirela. S prednošću od 1:0 Česima se otvorila velika mogućnost za konačno slavlje, jer Turci u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu pokazali posebnu snalažljivost u napadu.

U drugom dijelu, osim što je pala kiša, promijenilo se i stanje na travnjaku. Turci su postali kudikamo opasniji, napadali su poput osica i Petr Čech u nekoliko prilika bio je na itekakvim mukama. No, Česi su strpljivo odbijali napade suparnika, očito čekajući svoju priliku za kontranapad. Upravo se to dogodilo u dva navrata na isteku sata igre - prvo je Koller istrčao kontru i uz manjak koncentracije promašio gol iz jako izgledne prilike, a onda je koju minutu kasnije Sionko s desne strane ubacio u peterac Turske, na što je uklizao Jaroslav Plašil i svladao Demirela. S tih 2:0 Česi su već u 62. minuti bili gotovo sigurni u četvrtfinale protiv Hrvatske.



A onda frka! Turci su u 75. minuti, preko Hamita Antintopa koji je ubacio s desne strane i Arde Turana koji je zabio, smanjili na 1:2 i krenuli na sve ili ništa. Nevjerojatni scenarij zaista se obistinio. Totalnu ludnicu na stadionu prvo je izazvao Nihat u 87. minuti, izjednačivši na 2:2 nakon velike Čechove pogreške, a kad je tri minute kasnije iz kontranapada zabio i za totalni preokret (3:2), navijači sa srčanim problemima, ma za koga navijali, morali su se hitno smirivati.

U posljednje četiri minute, one u sudačkoj nadoknadi, također nije manjkalo napetosti. Česi su pod svaku cijenu pokušavali izjednačiti, no nije im uspjelo ni opasnije zaprijetiti golu Turske. S druge strane, Volkan Demirel je tek koju sekundu prije kraja susreta 'poludio' i nakon jedne gužve, ničim izazvan, odgurnuo suparničkog igrača, te dobio izravni crveni karton. U petak ga u četvrtfinalu protiv Hrvatske neće biti na travnjaku.

Kako bilo, Turci su režirali nevjerojatnu nogometnu priču i od 0:2 stigli do 3:2. S obzirom na to da je velika većina hrvatskih nogometnih stručnjaka priželjkivala u četvrtfinalu Češku, a ne Tursku, bit će izuzetno zanimljivo vidjeti kako će to izgledati na bečkom travnjaku. Slaven Bilić i njegov stručni stožer sigurno su već dobro prostudirali i Češku i Tursku, pa iznenađenja ne bi smjelo biti.



ČEŠKA - TURSKA 2:3 (1:0)

ŽENEVA, Stade de Geneve, gledatelja 30.000; sudac Peter Frojdfeldt (Švedska)

Strijelci: 1:0 Koller (34), 2:0 Plašil (62), 2:1 Arda (75), 2:2 Nihat (87), 2:3 Nihat (90)

Češka: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Galasek - Sionko (OD 84. Vlček), Matejovsky (od 39. Jarolim), Polak, Plašil (od 80. Kadlec) - Koller

Turska: Volkan - Hamit Altintop, Emre Gungor (od 63. Emre Asik), Servet, Balta - Mehmet Topal (od 57. Kazim), Mehmet Aurelio, Arda, Tuncay - Nihat, Semih (od 46. Sabri)

3-2 Turkey vs. Czech Republic Goals & Red Card - MyVideo



| komentari (0) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.