Putopisi - gurman sam - šta je da je
ponedjeljak, 23.08.2004.
Kako mi je frizura super. Zašto ne idem sad negdje van nego baš u krevet??? Naime, upravo sam se vratila s mini-babinjaka i imala sam super smotano kosu. Sad kad sam je odmotala je fenomenalna. Al, onak – stvarno fenomenalna – J Lo bi ubila za takvu.
Oh well…znam da sam obećala pričat o tome kako mi je bilo. Ma bilo je super. Kako drugačije. Bijasmo u Primoštenu, kupali se na stjenama, upecali jednog malog kneza kojeg smo vratili natrag doma i kasnije tvrdili da nam je na udici visio pravi mali morski pas. Soba nam je bila bezveze. Al je bila u centru pa je koštala 30 f… ojra na dan. Njegov stric nam je dao neke pare pa smo trošili ko ludi. Jeli smo stalno na nekim kvazi finim mjestima sa naljepnicom ‘najboljeg hrvatskog restorana 2004’. O da.
1. Zlatna Ribica – Brodarica. Izvrsna usluga, ljubazni (i nadasve mladi i zgodni) konobari. Pogled na prelijepo more. Predivan ambijent. Cijene relativno u redu. Hrana prosječna. Preporučujem škarpinu i rožadu (u Šibeniku se to valjda tako kaže).
2. Konoba Antonija – Primošten. Izvrsne lignje na žaru i predivno domaće vino bogatog voćnog okusa. Suzper stari barba konobar koji poslije nudi rakijicu (obavezno uzeti – savršena za kraj).
3. PENKALA – Šibenik. Ovo je pod mus. Tko nije bio, neka pati i odmah neka ode. Cijene su ultra niske, posluga ultra savršena a hrana predivna. Preporučujem salatu od hobotnice. Toliku količinu okusa i savršeno mekanu hobotnicu garantiram nise okusili nigdje. Predivno!!!!Eh da. Upoznala sam i njegovog strica fratra. Baš je bio simpatičan. Bili smo kod njega u samostanu na doručku. Mljac. Domaći pršut, kakao kocke i voće. Ma predivno. Inače smo jeli skroz bauštelsku hranu – konzerve i jogurte. Srijedom je u Primoštenu super. Na glavnom trgu je klapa koja pjeva medley dalmatinskih pjesama. Kako je bilo super kad sam otkrila da on zna sve riječi. Baš je bilo zakon. Organizirali smo mini turnir briškule s lokalnim dedama. Izgubila sam, naravno. I on je. Nitko ne zna tako dobro kao lokalci. Šibenik je isto super. Ljudi, grad – ma apsolutno sve. I taj mentalitet, naglasak…nema stvari koja mi se ne sviđa. E da, ostalih dana u Primoštenu svira neki bend koji imaju plavušu za mikrofonom koja stoji i ne pjeva – samo stoji. To joj je valjda uloga.
Tjedan poslije išli smo do Dubrovnika. Tamo je isto prelijepo. Vozili smo se i jeli. Opet svuda. Preporučujem stoga:
1. Konavoski dvori – Janjetina ispod peke (nisam probala, on tvrdi da je savršena) i orada na žaru. Ambijent je predivan. Cijene užasne. Hvala ujo!!! Samo za primjer: dvije kave i dvije cole koštaju 90kn al ako idete minutu dalje do Prevlake možete hračkat na Crnu Goru pa je i to valjda uključeno u cijenu (ovo nije bilo homofobično nego samo komentar o tome kako smo ful blizu).
2. Neznam kako se zove onaj restać na rivi Starog grada al skužit ćete ga po ogromnim redovima koji se ispred njega stvaraju. Hrana se poslužuje u seoskim rajnglama, porcije su ogromne. Nema priloga. Preporučujem dagnje na buzaru i pržene lignje. Cijene su sasvim u redu, posluga simpatična (rade mlade cure u mornarskim majicama) a ambijent super. E da, al im rozada (tako se kaže u Dubrovniku)uopće ne valja. Nit je hladna a i malo je preslatka
3. Villa Koruna i restoran Bota na Pelješcu u Stonu (malom). Opet ovim putem zahvaljujem uji na velikodušnim novčanim izdacima jer bez njega ne bi imali priliku okusiti savršenstvo hlapa, jastoga i škampa (plata u Boti) te sir u ulju i oradu (Koruna). Usluga savršena, ambijent predivan. Cijene viša srednja klasa. Nije nepriuštiva ali ako ste, kao i mi studenti – khm…pronađite si (kao i mi) bogate rođake.
4. Ni slučajno nemojte jesti u onoj konobi (zaboravih joj ime) drito kod Akvarija. Porcije su nikakve, cijene odvratne i sve je urnebesno masno. Posluga prljava i neljubazna.
5. Dobro je još i u onom restaću ispred katedrale. Cijene su vrlo pristojne. Preporučujem dagnje i lignje (again). Nije skupo. Nema domaćeg vina – zamjerka.
Ah Dubrovnik je savršen. predivan. Kupali smo se na Srebrenoj. To je malo van Dubrovnika a s obzirom da smo bili smješteni blizu – to nam bila prva plaža. Eh da, bili i u Cavtatu dva dana. Preporučujem konobu Leut koja kao i njena istoimena inačica tu na Jarunu ima izvrsnu rozadu (i škampe na buzaru). Uglavnom, prelijepo. Sad sam doma. Morat ću se suočit sa stvarnošću, traženjem (plaćenog) posla , prvom vožnjom auta (i kupnjom istog. Ne ja već moj tata al ja biram) itd.
Ono što je ispalo super je naša simbioza. Super nam je zajedno. zaljubljena sam, volim ga i baš sam sretna.
Eh da. Novost je da pišem vijesti na blogu. Čitajte me.
Pusa.
komentiraj (10) * ispiši * #