23.07.2006., nedjelja

Kentaur.kiklop,minotaur!

Eo jos nesto o malo grckim mitalogijama , jako sam fasciniran time , od malih nogu me to zanimalo , eto izabrao sam kentaure,kiklope,minotaure njih cu opisat i rec sve sto znam o njima!

Kentaur je biće iz grčke mitologije, polu-konj polu-čovjek, koje šeće po grčkim šumama i koji voli samoću.
Lutajuci po sumi kentauri traze samocu ne vole biti u drustvu , kada se dva kentaura naidu pocinje fajt ,pocnu se zabijat jedan u drugog dok druge ne osaten bez snage , kad ostane bez snage ovaj ga pocne sa kopitom gazit kada ga kokne , uzme ga i pocne ga nosit odnese ga u najblizu spilju kako bi posluzio medvjedu kao lijepa velika socna klopa , kentauri ne podnose druga lica nesmiju uopce vidjet ikoga ako ga vidi odmah ga krene napadat ....

KENTAUR
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kiklop je u grčkoj mitologiji ime plemena divova koji imaju samo jedno oko. Jedna od najpoznatijih literarnih referenci na kiklope je Homerova Odiseja, gdje Odisej oslijepi i prevari kiklopa Polifema. On spada u skupinu legendarnih zvijeri.

KIKLOP
Image Hosted by ImageShack.us

Minotaur je mitološko biće koje je polu-bik polu-čovjek. Lutao je labirintom, konstrukciji koju je zaželio kralj Minos Kretski na Kreti, a dizajnirao ju je Dedal da zatvori minutaura. Minotaura je ubio Tezej. Minotaur je zapravo bio kraljev sin, i kralj, žaleći zbog njegove ružnoće, pozvao je Dedala da sagradi labirint iz kojeg je nemoguće izići. Napravivši to, Dedal je zatočio Minotaura u labirint. Kako ga je onda ubio Tezej? Shvatio je da se može izići na samo jedan način: da se klupko konca odmotava od početka labirinta te da se onda po njemu vraća. To je i učinio i ubio Minotaura.

Minotaur je grčki za Minoski Bik. Bik je još znan kao Asterius ili Asterion, ime koje je djelio sa Minosovim očuhom.


MINOTAUR
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

design made by v4MP1r3