Svibanj 2010 (2)
Lipanj 2008 (1)
Lipanj 2007 (1)
Veljača 2007 (1)
Rujan 2006 (1)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (5)
Svibanj 2006 (5)
Travanj 2006 (10)

Komentari-On/Off 0


srijeda, 14.02.2007.

ŠTO JE SREĆA?

Pitam se ja šta je to sreća, i nakon nekog vremena razmišljanja ne nailazim na gotovo nikakav odgovor. Čovjek od samog početka življenja sebi postavlja jedan velik cilj koji glasi:želim bit sretan. Al samo je pitanje kako postići sreću...kako biti sretan?
Danas se nažalost sreća povezala s matrijalnim dimenzijama, al kao i šta sami vidimo da to ne vodi dobro... Neki ljudi imaju pogrešnu predodžbu o sreći. Misle da ako imaju novac i mogu kupiti sve što žele, da su sretni, ali nisu iako toga nisu svjesn
Kad ti dobiješ nekakav poklon ti možeš momentalno bit sretan, al to je prividno-i to s vremenom nestaje, a dok se prava sreća iz dana u dan gradi-postaje sve veća.
Sreća se može opisati kao skup boja koji trebaš prikazati nekom slijepcu-jednostavno moraš pronać neki naćin kako ti možeš tom čovjeku prikazati boje-al on nažalost nema mogućnost gledanja, promatranja. I tu dolazi do našeg odustajanja. Tu činimo veliku grešku jer kad smo i slabi trebamo biti jaki i pronać svoje zadovoljstvo u životu, s tim ćemo pronaći i sreću.
Često puta nakon prekida ljubavni veza smo nezadovoljni istotako nesretni-al trebamo biti sretni-jer istodobno smo pronašli poantu iz te ljubavne priće-vidjeli smo svoje vrline, vidjeli smo svoje mene koje trebamo popraviti odnosno dotjerati, ispolirati.
Pitanje gdje ses sreća nalazi-je vrlo jednostvano-ona se nalazi u nama.
Zaista danas je teško pronaći čovjeka koji je sretan, al za sreću nije potrebno puno.
Sretan je čovjek onaj koji je ostvario svoje težnje i ciljeve, a da pri tom nije nikome nanio zlo.

I ovaj tekst bi završio s dvijema mudrim izrekama:

Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala
slobodnom, ostat će ti rado u ruci.

Fridrich Hebbel

Prava je tajna sreće u tome da mnogo zahtijevamo od sebe,
a malo od drugih.

Albert Guinon


Eto, pošto je danas Valentinovo-svima zaljubljenima želim sreću u ljubavi, a ovi kako ću ih nazvat nezaljubljenim želim da šta prije pronađu svoju drugu polovicu i naravno da budu sretni.
Skoro sam zaboravija-svima onima koje nose ime Valentin, Valentina i tako slično želim im sretan imendan.

Image Hosted by ImageShack.us

|Komentiraj 14| Printaj| #| *|

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>