Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (6)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (19)

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

*** O MENI:

EH DA... DA...DA...DA...

zovem se Monika, drugi me tak zovu...
idem u gluupu gimnaziju... bez pardona...
prvi sam razred...slušam hip hop/pop...
mrzim cajke!!!
treniram nogomet... slobodno vrijeme trošim na sport,
frendove...
i tako dalje... dalje dalje...dalje.... ee imam 16.... ManU 4ever....

Linkovi

www.manutd.com

eminem...naravno... :)

ako želite smjestiti nekome...

moja malenkost... :) graffiti

zanimljiva stranica...o svemu...

noćna mora... ukratko... nešto za čitanje...uff

zezancija i zezancija...

hrvatski hhop...

desni klik,save target as... skidajte pjesme..

ah ludača--->cool

{ rappp girl } COOL

najbolji blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBAVEZNO POSJETITI!!!

black unit - dream team :) dobri, dobri

ja ja i ja... :)

hm...ja...

SVAŠTA...









Get your own countdown at BlingyBlob.com








Create your own at BlingyBlob.com










Get free graphics at BlingyBlob.com!










Get free graphics at BlingyBlob.com!




Music Video Codes



MMushy
OOverwhelming
NNaughty
IIdeal
KKeen
AAltruistic

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com














ko je najveci car medu raperima???
EMINEM
2 PAC
50 CENT
CHAMILLIONAIRE
THE GAME
NEKI DRUGI
pollcode.com free polls










POQbum.com
POQbum.com






POQbum.com
POQbum.com





AJOJ...NEKI LJUDI NI TRČAT NE ZNAJU...


POQbum.com
POQbum.com





POQbum.com
POQbum.com




ovaj ima problema...


POQbum.com
POQbum.com




hahahahaha


POQbum.com
POQbum.com




hahahahahahahahah..pazi kuda hodaš...hahaha


POQbum.com
POQbum.com





POQbum.com
POQbum.com



koji parking...


POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com


srijeda, 25.04.2007.

hahahahahaha

joooj...danas je dan za pamćenje...yes ovak, trebali smo pisat fiziku...kao... 3.sat....1. i 2. smo imali informatiku...i nakon drugog sata, cura za koju nikad nebi rekli da bi joj to palo na pamet...predložila je da frentamo.... eek yes thumbup mi ju svi onak gledamo... eek... a cura ima sveeeee petice i sad ona nama predloži to... nut i tak ...dogovorili se mi...idemo...jedino su se našli pametni dečki koji nisu htjeli frentat...pa mislim fakat namcor headbang to treba ---> bang... kako su gluuuupi....mi smo se sve pobrale, otišle wan u neki parkić... kraj igrališta... a baš su neki (...) imali tzk...haha... smijeh i tak nam je prošo sat zezajući se... a ono, ja i moja frendica nismo se mogle načuditi da smo frentale...hahahahaha... ono,prvi razred smo...još k tome i gimnazija... smijeh 16 cura frentalo samo 4 glupa dečka ostala na fizici... bang nisu pisali test naravno jer nije nas bilo...haha, pa kaj se uopće može radit bez nas cura... lud smijeh NIŠTA... i kad je završio taj sat, dođu dečki i vele kao da nas profesor pozdravlja....a drugi put na fizici će nas još bolje pozdravit.... haha mislim stvarno..pa mi ćemo njega smijeh... inače ja znam da bi dobila 1 tak da ak treba odlučit između jednog neopravdanog i jedinice...rađe biram neopravdani... smijeh..haha baš je bilo zakkon u školi bez fizike.... thumbup da... a sutra idemo u kazalište... nekakvu Mozartovu komičnu operu il tak neš gledat...ma nemam pojma... uglavnom bar ću se lijepo naspavat i onda idem doma pa na trening.... ... ... ... ...aj ćao... big pozzzz for all of you.... mah

- 18:45 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (27) - nemoj printat - #


hehe

naughty



kako bolesno e........ da bar ja to mogu...





hahaha









eo neš o utakmici...

Iako je Kaka odigrao briljantnu utakmicu, ManU na San Siro ipak odlazi s minimalnom prednošću. Bio je to sjajan dvoboj prepun majstorskih poteza i rezultatskih preokreta.

Manchester United - Milan 3:2
Manchester. Stadion Old Trafford. Gledatelja: 73.820. Sudac: Kyros Vassaras (Grčka). Strijelci: 1:0 - Cristiano Ronaldo (5), 1:1 - Kaka (22), 1:2 - Kaka (37), 2:2 - Rooney (59), 3:2 - Rooney (90).

MANCHESTER UNITED
Van der Sar, O'Shea, Brown, Heinze, Evra, Fletcher, Carrick, Scholes, Cristiano Ronaldo, Rooney, Giggs

MILAN
Dida, Oddo, Nesta, Maldini (Bonera, 46), Jankulovski, Gattuso (Brocchi, 53), Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Kaka, Gilardino (Gourcuff, 84)

Obično su prve utakmice polufinala lišene ljepote i okovane taktičkim zamislima, ali ovo je bilo nešto posve drukčije. Manchester je počeo furiozno. Kako je krenulo, mnogi su se sjetili Rome i njezinog debakla na istom stadionu.

Već u 5. minuti Cristiano Ronaldo iskoristio je katastrofalnu reakciju Dide nakon kornera i doveo domaće u vodstvo. Ali, Milan nije Roma. A Portugalac možda i jest najbolji igrač koji u ovom trenutku hoda engleskim travnjacima, ali na svijetu ima i boljih.

Recimo, Kaka. Brazilac je u 22. minuti u trku prihvatio sjajan Seedorfov pas, kao pored kipova projurio kraj Carricka i Heinzea i zatim lijevom nogom plasirao loptu u suprotni kut nemoćnog Van der Sara. To je bilo majstorski, a što tek reći za poteze iz 37. minute?

Tada je Kaka prvo uzeo loptu Fletcheru, a potom se grubo našalio s Heinzeom i Evrom, koji su se teško sudarili pokušavajući zaustaviti Milanovog genija. Kaka je akciju okrunio hladnokrvnim matiranjem suparničkog vratara.

U samo 15 minuta navijačka je armija Crvenih vragova shvatila koliko je velik hendikep neigranje Ria Ferdinanda, Vidića i Nevillea. Pa iako je ManU bio grogiran krajem prvog i početkom drugog dijela (Kaka još dvije šanse), momčad Alexa Fergusona pokazala je neslomljivi karakter.

AFP
Dva remek-djela Kake na kraju nisu bila dovoljna niti za remi

Unatoč brojnim ozljedama, zbog kojih su cijeli meč odigrali bez izmjena, domaći su u posljednjih pola sata ubacili u dvije brzine više i osigurali kakvu-takvu prednost uoči uzvrata 2. svibnja na San Siru. Junak je postao Wayne Rooney.

Engleski centarfor prvo je u 59. iskoristio loše postavljeno zaleđe (ušao Bonera umjesto Maldinija, Šimić niti na klupi), a u posljednjim je trenucima kapitalizirao loš dan Dide i udarcem s 18 metara inicirao erupciju slavlja u Teatru snova.

Drugi polufinalni par, Chelsea i Liverpool, svoj će prvi obračun za finale odigrati na Stamford Bridgeu danas, 25. travnja, od 20.45 sati.

- 18:32 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (0) - nemoj printat - #


ponedjeljak, 23.04.2007.

mislim...ovo....ah...ja i neke slika...sorry ak vam upropastim dan...




headbang


kako ovo volim.... cerek

Image Hosted by ImageShack.us

u ovo se često zabuljim...

Image Hosted by ImageShack.us

moj najdraži--------

Image Hosted by ImageShack.us

zid i on... hmm... thumbup

Image Hosted by ImageShack.us

ovo sam neš crtala al trebam doradit...smijeh

Image Hosted by ImageShack.us

i opet ja... headbang

Image Hosted by ImageShack.us


i + ovo.. :) CRISTIANO RONALDO

Napadač Manchestera osvojio je u igračkom izboru dvije krune. Kao najbolji mladi igrač Premierlige pobijedio je Fabregasa te u ukupnoj konkurenciji zasjenio Drogbu i Scholesa.

Prema mišljenju kolega, najbolji nogometaš Premierlige je Cristiano Ronaldo.

Dvadesetdvogodišnji Portugalac je dvostruki pobjednik izbora Udruženja profesionalnih nogometaša.

Nagradu za najboljeg mladog igrača osvojio je ispred Fabregasa iz Arsenala i Lennona iz Tottenhama naslijedivši tako suigrača Waynea Rooneyja, pobjednika u zadnje dvije godine.

Tada je dobio i najveće priznanje, trofej najboljeg igrača Otoka. Tako je postao drugi u povijesti koji je u istoj sezoni osvojio obje nagrade (1977. Andy Gray). Didier Drogba bio je drugi, a Paulu Scholesu pripalo je treće mjesto.

"Sretan sam jer je ovo nagrada mojih kolega igrača. Još uvijek sam mlad i ovakve nagrade samo su dodatni motiv," rekao je na dodjeli Ronaldo kojega mnogi smatraju trenutno najboljim nogometašem svijeta.

Proglašena je i momčad godine, u kojoj se našlo čak osam igrača Manchester Uniteda. U mali su United ušli Van der Sar, G. Neville, Vidić, Ferdinand, Evra, Giggs, Scholes i Ronaldo, a pojačani su Gerrardom iz Liverpoola, Drogbom iz Chelsea te Berbatovim iz Tottenhama.

- 21:15 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (4) - nemoj printat - #


subota, 21.04.2007.

tekma ( prijateljska ) haha

eevo me..hehe dead e ne mogu stajat na nogama...blabla sve me boli... a tekma...izgubile smo 4:3 hahahahahahaha zujosmijeh e to ste trebali vidjet...haha... onak, druga minuta a ja dam gol..hahaha thumbup cura mi nabacila 2 m ispred gola a ispred mene je bila prot.igračica...golmana je preskočila lopta a ova ispred mene si ju štopa...a ja..samo gurnem nogu k lopti i tak je ona završila u golu...hahahahhh... zujo bilo je luuudo... najjača je bila Zizzy ..hahahhathumbup... 3 put je simulirala padove..hahaha...al prvi put je dobila po nogi malo... trči ona s loptom, a cura ispred nje..Zizzy se samo baci i viče...auuuuuuuuuuu... sudac čuje to i fućka slobodni..hahah... a Zizzy se diže i još ide pucat..hahahahah legenda...thumbup ... ja ne mogu stajat na nogama...igrala sam lijevo krilo...trener viče trči,trči... još si k tome i istegnem mišić na nozi, a on još viče da trčim... sudac je bil za niš... cure su mu se neke žalile a on njima: kaj lajete cijelo vrijeme , već ste mi se popele na k... hahahahahahaha nutbang..glup je... znači, iduću nedjelju imamo prvenstvenu tekmu s njima...haha ja se samo nadam da nećemo opet dat 2 autogola...hahahaha...lud zujo...druge golove su dale hm... wink..Tamara --->odlično... preveslala zadnju a golmanicu zaj.. sa biciklom...haha... Erika je dala...i niko više haha..ja prvog... nut i počasne autogolove JE dala Erika...ah koji peh... al nije bed...nebi htjela bit na njenom mjestu...al idemo dalje..sad vidimo da možemo igrat s njima... jest da su cure čak 10 godina starije od nas...al mi smo...hm.... pa neke jesmo valjda...haha thumbup..sad jedva gledam zijev spava mi se...sve me boli tak da idem.... u krevet... zijev bye zujo

- 20:49 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (12) - nemoj printat - #


petak, 20.04.2007.

BREAKDANCE

kako mi je ovo zakkkooonnn....
ja bi učila al al... nema ništ takvog kod mene... no









cooooool...

- 20:20 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (6) - nemoj printat - #


sutra...

EEEEEYYY...ekipo... sutra ne mogu pisat pa pišem danas..tj. mogu al mi se ne bude dalo... imam tekmu sutra...rolleyes prijateljsku s nekim klubom s kojim smo zadnji put odigrale 2:2 a sad...mislim da ćemo izgubit...zato jer su one već imale jednu tekmu i pobjedile su 8:0 headbang..mislim..ono....e...prvenstvo nam je počelo, iduću nedjelju imamo prvenstvenu tekmu s njima a sad prijateljsku tak da vidimo kak igraju...-da izgubimo sa što manjim rezultatom u prvenstvenoj... bangsmijeh
i bit će mi bed pisat blog...jer ću morat reć rezzzz...a to i nije baš...smijeh
ah...eo došla sam iz škole oko pol 5... puknucu....imala sam retoriku ili govorništvo...jooooj...na tom glupom satu smo imali carl popperovu debatu il ( ma neam pojma neke u tom stilu) s tezom:POZITIVNA DISKRIMINACIJA JE OPRAVDANA... prošli put nisam bila pa nisam ni danas sudjelovala...a i bolje da nisam ... jer sve kaj velim je na zajebanciju il se totalka osramotim...mislim,nije mi bed osramotit se pred profesorom al..ono...headbang ipak... bila sam u pozadini i mjerila sam vrijeme afirmacijskoj i negacijskoj ekipi...i baš dok su se onak cure raspričale,skoro su se i posvađale...ja onak u pozadini...vičem..time out...idem na wc....haha bang a profesor me pogleda i počne se smijat...hahaha...svi su se smijali al ni bed..heh..zujo veli prof kao da ću drugi put ja sudjelovat u debati pa da me vide... hahahaha..moš mislit... jer sam se cijelo vrijeme smijala kakve su govorile...haha...joj... bilo je INTERESTING... cool i dok sam ja došla s wc-a ...već je cura govorila...i onda su na red došli suci podmićeni od strane negacijske ekipe ( VALJDA) ma ne sjećam se više koja je bila koja..headbang i naravno.. sva tri glasa suca idu za NEGACIJSKU! namcor pa mislim ..ono...fakat...ja sam bila za afirmacijsku ali ali...i ništ...zaključili smo da pozitivna diskriminacija nije opravdana jer kao svaka diskriminacija bila ona pozitivna il negativna,ovakva il onakva predstavlja nešto loše... znači, oduzet pravo nekome il nešt zbog nekih predrasuda odnosile se one na vjerske zajednice,nacionalne manjine, položaj žena u društvu i bla bla bla bla... lud rolleyes...ma užas..uglavnom... nisam ja za takve spike... wink hehe...ništ... drž'te mi fige sutra.... ... ... thumbup

- 18:10 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (0) - nemoj printat - #


četvrtak, 19.04.2007.

hahaha...moj mačak... Njufi G UNIT

ak se pitate otkud mu to blesavo ime (Njufi) evo vam answer---
stara ga je počela tak zvat još dok je bio beba... pa si je jadan to i zapamtio...





koja flegma...nemreš believet...

- 19:37 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (1) - nemoj printat - #


srijeda, 18.04.2007.

LOSE YOURSELF...

evo i mojeg trenutno naj songa...a mislim da će ostat na duže vrijeme (naj song)
...ritam...text..odličan...jednostavno EMINEM...



"Lose Yourself"

Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted-One moment
Would you capture it or just let it slip?

His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy
There's vomit on his sweater already, mom's spaghetti
He's nervous, but on the surface he looks calm and ready
To drop bombs, but he keeps on forgettin
What he wrote down, the whole crowd goes so loud
He opens his mouth, but the words won't come out
He's chokin, how everybody's jokin now
The clock's run out, time's up over, bloah!
Snap back to reality, Oh there goes gravity
Oh, there goes Rabbit, he choked
He's so mad, but he won't give up that
Easy, no
He won't have it , he knows his whole back's to these ropes
It don't matter, he's dope
He knows that, but he's broke
He's so stagnant that he knows
When he goes back to his mobile home, that's when it's
Back to the lab again yo
This whole rap shit
He better go capture this moment and hope it don't pass him

[Hook:]
You better lose yourself in the music, the moment
You own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo

The soul's escaping, through this hole that it's gaping
This world is mine for the taking
Make me king, as we move toward a, new world order
A normal life is borin, but superstardom's close to post mortem
It only grows harder, only grows hotter
He blows us all over these hoes is all on him
Coast to coast shows, he's know as the globetrotter
Lonely roads, God only knows
He's grown farther from home, he's no father
He goes home and barely knows his own daughter
But hold your nose cuz here goes the cold water
His hoes don't want him no mo, he's cold product
They moved on to the next schmoe who flows
He nose dove and sold nada
So the soap opera is told and unfolds
I suppose it's old partna', but the beat goes on
Da da dum da dum da da

[Hook]

No more games, I'ma change what you call rage
Tear this mothafuckin roof off like 2 dogs caged
I was playin in the beginnin, the mood all changed
I been chewed up and spit out and booed off stage
But I kept rhymin and stepwritin the next cypher
Best believe somebody's payin the pied piper
All the pain inside amplified by the fact
That I can't get by with my 9 to 5
And I can't provide the right type of life for my family
Cuz man, these goddam food stamps don't buy diapers
And it's no movie, there's no Mekhi Phifer, this is my life
And these times are so hard and it's getting even harder
Tryin to feed and water my seed, plus
Teeter totter caught up between being a father and a prima donna
Baby mama drama's screamin on and
Too much for me to wanna
Stay in one spot, another day of monotony
Has gotten me to the point, I'm like a snail
I've got to formulate a plot fore I end up in jail or shot
Success is my only mothafuckin option, failure's not
Mom, I love you, but this trailer's got to go
I cannot grow old in Salem's lot
So here I go is my shot.
Feet fail me not cuz maybe the only opportunity that I got

[Hook]

You can do anything you set your mind to, man

- 15:20 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (4) - nemoj printat - #


četvrtak, 12.04.2007.

eeeee

kaj da vam pišem danas...nemam pojma... evo ukratko današnji dan...probudila se oko 12 rofl najela se, došle mi frendice, onda išla u ''prc'' ili ''src'' (sportsko rekreativni centar)...mi zovemo prc...znam smiješno...al istinito ludzujowink... tamo sam imala trening... trener nas je mučio ko nikoga... prvo smo trčale, pa onda opet neki sprintevi..onda trčanje s loptom...pa rastezanje nekakvo...sveee me bolii...onda dodavanja, dupli pasevi i takve...na kraju smo pucale na gol...idući trening je u subotu, al ja neću ić jer ne mogu...idem bratiću... ono, hvala Bogu! yes al ja bi ipak rađe na trening nut headbang...iduću nedjelju imamo tekmu... rolleyesyes i nadamo se da ćemo pobjedit...hehe wink... danas je neš trener komentiral Cristiana Ronalda, one njegove finte, okreti... reko kao da se ugledamo na njega..haha bang kad bi barem mogli...i tak..stigla ja doma, pod tuš, vidim na tv-u nekakva kandidatura za EP al nije nogomet ak sam dobro vidla...pa ništa od gledanja tv-a..i evo me sad ..pišem ono..nut i idem sad neznam kaj da više velim...puuuussssa svima....pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz smijeh kiss

- 20:29 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (23) - nemoj printat - #


srijeda, 11.04.2007.

ZA SVE KOJI ŽELE ZNAT KOJI JE ONAJ PRAVI...ILI PRAVA.... ;)kiss CHECK THIS!!!

- 15:22 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (0) - nemoj printat - #


MANCHESTER UNITED POBJEDIO ROMU SA NEVJEROJATNIH 7:1 !!! CARRICK,SMITH, ROONEY, RONALDO, RONALDO, CARRICK, EVRA.....NE MOŠ VJEROVAT.... ma dobit će naslov lige prvaka... ipak su to LEGENDE!!! posebno Ronaldo :) ;) Sir Alex Ferguson je za vrijeme utakmice dijelio autograme svojoj vjernoj publici i rekao ''Sama igra i ulazak u zonu napada su bili apsolutno sjajni. Pouzdanje da vjeruju u sebe, poslije nekoliko loših rezultata od prošlog tjedna, im se vratilo.'' Danas čekamo s kojim će se protivnikom sukobiti Manchester iz tekme Bayern i Milan... Al nije bitno ko će to bit, jer Manchester jednostavno briljira i glavni je favorit za naslov LIGE PRVAKA... thumbup

- 15:06 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (6) - nemoj printat - #


nedjelja, 08.04.2007.

ddddd....

ey...samo da kažem....svima koji onak slučajno projure kroz blog il čak i ostave komentar...SRETAN VAM USKRS ! ! ! kiss wave

- 20:49 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (16) - nemoj printat - #


subota, 07.04.2007.

...

ovo dolje stvorenje je Sabina... wave
haha...evo vam i zatvor...hahahahahah thumbup

- 21:28 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (0) - nemoj printat - #


moj dan,,,,,.....,,,,,.....,,,,,

hmm....danas...ustala sam oko 11...hehe...zujo volim spavat inače....nisam ni izašla iz sobe već mi mama počela srat....joooooj...bang al dobro...nisam se dala isprovocirati... baš sam bila nekog veselog raspoloženja... kasnije... išla sam se s frendicom šetat...i tak...nismo znale kud da idemo pa smo završile tamo negdje..di ima ahata...inače tamo je bio neki fosilni vulkan prije...neam blage...i tak, jedva se mi popnemo gore...a frendica se uplaši nečeg...ja ju gledam onak?! ludnut neću reć šta je mislila da je to... ja onak pogledam... i vidim neka ptica tamo....i počnem se ja smijat...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahbangbang
bang luda žena... nevjerojatno... i spuštamo se dolje... a prije toga svega, ususret nam je išo neki dečko s psom...onak,zaustavi se ja ga pitam kak se pas zove..kaže on..Aris..ak sam dobro čula nut...veli on, pazi ima oštre zubiće...ja se nasmijem i idemo mi dalje...a frendica se okrene i veli, tak treba,treba biti pravi faker....hahahahahahahahaludzujo..nije normalna...evo nabacit ću nešt slikica s današnje šetnje...hehe wave

- 20:58 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (9) - nemoj printat - #


četvrtak, 05.04.2007.

MY MUSIC - EMINEM

Evo šta slušam....--- Eminem, 50 Cent, the Game, Chamillionaire, 2 Pac, Akon, Fergie, Missy Elliot... ukratko ...hip hop....
my number one-EMINEM
evo,imam knjigu o njegovom životu i svemu...pa ću sad za početak nabacit nešt....


Jedni ga uspoređuju s najvećim pjesnicima književne povijesti i pokušavaju ga ugurati u školske udžbenike, a drugi preziru kao hodajuće amoralno zlo. Jedni ga znaju po sudskim tužbama, a drugi po hit-singlovima. Što god mislili o Eminemu kao medijskoj ličnosti, autoru ili osobi,jedno je sigurno-riječ je o fenomenu koji je ono što se smatralo kontroverznom crnačkom ''kulturom ulice'' pretvorio u ubitačno efikasnu bjelačku formulu za preskakanje stepenica slave, ''novom Elvisu'' čiji je učinak na pop-kulturu novog milenija nezamislivo velik. Nakon neuspješnih početaka albumom ''Infinite'', razigrana mladalačka anarhija major label prvijenca ''Slim Shady LP'' dovela ga je na naslovne stranice zbog tužbe vlastite majke koja mu je zamjerila što ju je u pjesmama prozvao nebrižnom narkomankom. To je otvorilo put mnogim drugim tužbama i privatnim nevoljama,koje su ga pretvorile u protagonista real life sapunice, te mu priskrbilo publiku daleko širu od uobičajenih fanova hip hopa.
No, bila je to tek podloga za remek djelo ''Marshall Mathers LP', album čija ga je intimistička težina i brutalna pristupačnost nebouzdanog humora, kao skrojenog za generaciju izišlu iz shizofreno-ironičnih devedesetih, lansirala među najprodavanije albume glazbene povijesti. Hip hop je, uvelike zahvaljujući producentskom čarobnjaku i meceni Dr,Dreu, koliko i uraganu Eminemonih MC vještina,ušao i u kuhinje bijelih domaćica koje su mrdale guzom uz ''The Real Slim Shady'', lansiravši repanje u najglasniji zvučni zid početka 21.stoljeća.
S druge strane, maksimalna provokativnost, ''intelektualno nasilje'' i karikaturalna homofobija i mizoginija bliztkriegom ulaze u mainstream, čineći od našeg junaka hodajući punk-pokret, pa majice modernih klinaca još od doba Kurta Cobaina nisu dobile moćniju ikonu loše otisnutih fotografija na lažnom pamuku. Nakon albuma ''The Eminem Show'' i uloge u filmu ''8 Mile'', kapu mu je počela skidati i intelektualna krema, stvorivši jedinstvenu pop-kulturnu simbiozu.
Čovjek koji bi prije pregrizao žicu nabijenu s 220 volti nego svoj jezik nastupao je i sa svojim deklariranim gay fanom, Eltonom Johnom na '' Grammyjima'', kako bi ukazao na razliku između ''stavova i zajebancije'', začinivši ga jasnom porukom uzdignutoga srednjeg prsta okupljenoj kremi glazbenog establišmenta. Hinjeno gutanje ecstasyja, komični redneck show s motornom pilom i prateće avanture po crnim kronikama zbog nedopuštenog ''igranja'' oružjem, dodatak su rasprodanim megakoncertima, koji su samo začin dokazu da je famozni ''američki san'' moguć i da je svaki siromašni klinac, bio on iz Detroita, Las Vegasa ili Šuplje Lipe, itekako može iskoristiti svoj nepobitni talent i popeti se na sam vrh svijeta. Da bi nam se s njega, umjesto zabijanja zastavice, isplaženog jezika svima posrao na glavu...
Godina je 1990., a američkim top-ljestvicama vlada mladić s licem superjunaka iz Marvelovih stripova, frizurom nalik na sladoled iz automata i milijunima dolara u banci. Potonje mu je donio album ''To The Extreme'', koji se nošen hitom ''Ice Ice Baby '' prodao u nevjerojatnih 15 milijuna primjeraka, što mu je osiguralo titulu najprodavanijeg rap-albuma u povijesti. Dvadestettrogodišnji Robert Van Winkle, aka Vanilla Ice, bio je jedna od najvećih pop-ikona početka dvadesetih. Baš poput kolege MC Hammera, kojeg je nakon 21 tjedna suverene vladavine ''Billboardom'' zamijenio na tronu, te s kojim je išao na zajedničke turneje.
MC Hammer i Vanilla Ice imali su, dakle, ponešto zajedničkih osobina - obojica su bili ikone mainstream hip hopa i obojica su bili očajno loši u onome što rade. No, Ice je imao nekoliko osobina koje su ga prilično razdvajale od zabavljača u dimijama - otužnu gangstersku pozu i bijelu kožu. Godina je 1990., a 17-godišnji Marshall Mathers već je naučio napamet albume LL Cool J-a, 2 Live Crew i N.W.A. Iako je bio bijeli klinac zaljubljen u hip hop, mladi Eminem nije bio jedan od nekoliko milijuna Vanilijinih fanova; štoviše, prezirao je komercijalni hip hop, a slobodno vrijeme provodio bi repajući N.W.A. klasike pred ogledalom, pokušavajući sa sunčanim naočalama na glavi skinuti image svojih idola - Dr. Drea i Icea Cubea.
Tada još nije mogao ni sanjati da će jedan od njih postati njegov mentor, uz čiju će pomoć i sam zaraditi milijune, iako je zasigurno bio svjestan da za bijelog mladog dečka ima itekako dobre MC vještine, kojima bi, da mu se samo ukaže prilika, Ledenka rastopilo u sekundi. ''VANILLA ICE DON'T LIKE ME (UH-UH) / SAID SOME SHIT IN VIBE TO SPITE ME (YUP) / THEN WENT AND DYED HIS HAIR JUST LIKE ME (HEHE)'', udara 2000. Eminem u pjesmi ''Marshall Mathers'' s albuma ''The Marshall Mathers LP'', tek jednoj od postaja svog opusa u kojoj se nonšalantno osvrće na lik i djelo čovjeka s kojim ga, ma koliko djelili žanr i uspjehe povezije samo boja kože.
Prilika za ''obračun'' mu se ukazala desetak godina kasnije - Ice je do tada već poljubio dno; proživio je potpuni krah karijere i narkomanski pakao, postavši ponosni vlasnik trgovine rekvizita za ekstremne sportove u Miamiju, koji zahvaljujući statusu postmoderne ironijske ikone svako malo prijeti svijetu come backom. Eminem se do tad već zaljepio za vrh; doživio je i proživio ''američki san'', postavši ponosni vlasnik najbrže prodavanih albuma u povijesti, prvi bijelac koji se u 15-godišnjoj povijesti legendarnog hip hop magazina ''Source'' pojavio na njegovoj naslovnici i - ukratko - najveća i naj-kontroverznija pop-zvijezda početka trećeg milenija.

Evo toliko od mene zasad..ne mogu više pisat... :) nastavljam sljedeći put... ;)

- 21:45 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (14) - nemoj printat - #


utorak, 03.04.2007.

jooj....

ja...

... evo upravo sam došla s rolanja...ne znam uopće kak mi se dalo ići rolat...zijevsad je još i neka kiša počela... ah... ujutro sam bila odlične volje, a sad... ne znam kaj mi je... namcor... vjerojatno ću ići gledat tv....pojest nešto...i u krevet... zijev

- 19:46 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (1) - nemoj printat - #


ponedjeljak, 02.04.2007.

today...now...history...moments...

ufffff...Evo,stigla ja iz škole... tako lijepo dan, a ja....nikakva...pospana... dobila sam test iz matematike...i 2 sam dobila...mislim,super ..ono 2!!! al jeb...ga... bila je jedna odlična ponuda ako dobijem 3...i ja je upropastila..headbanga glupa sam jednostavno... to je još bio i ispravak testa... jedna cura je dobila opet 1 i upisala joj 2 jer kao sad se zbroje bodovi od prvog i drugog testa i onda dobiš ocjenu..al meni nije htjela...burninmad imala sam 19 bodova od 35 i dala mi dva...a u prvom kontrolcu sam imala 12 bodova... znači to je 19+12=31..po tome bi ja trebala dobiti čak i 4!!! ali ne... burninmad glupa profa... i pitam ju ja zake mi se ne zbroje bodovi i kao počne se derat na mene..kakvo je to pitanje...zbrajam bodove samo onima koji su dobili jedinice iz prvog i drugog testa... ja sam puknucu....kaj,to znači da sam trebala dobiti 1 iz oba dva testa i imati 17 bodova i na kraju bi još i 5 dobila...pa to nije normalno.... mad malo mi je krivo zbog toga...al naviknut ću se...rekla sam si:više me nikaj ne je... uopće neću razmišljat o tome... bang i matematika i sve...ma mogla mi je još jednog topa dati ...sad mi je sve ravno..svejedno... mrzim matematiku inače i sad mi je još koooja dala i zadaću prek praznika!!! meni i još nekim curama...mene prvu odabrala..ja ju gledam onak.... nonokaj si pukla!? joooj...e neću joj nikakvu zadaću radit...boli me... ne,neću više uopće pričat o tome...iz biologije smo isto dobili testove...iskreno,nadala sam se jedinici..al kad ono..trojka!!! koje ja sreće imam... imali smo test na zaokruživanje, a ja se igrala ''eci peci pec'' headbangi više od 50 % pogodila...smokinhahahahaha...yesto mi je bilo najjače danas... pod satovima sam čitala ''Eminem-američki ninja'' odličnu knjigu koja opisuje njegov život...ukratko...opširna biografija...i ništ,došla sad doma...jedva gledam..mislim da ću malo odspavat...zijev....ćao....

- 15:21 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (1) - nemoj printat - #


nedjelja, 01.04.2007.

ovo je više onak...pvt...hahaha...za M.....jednog dečka...

ovaj dečko...M..... i ja se znamo otprilike 1 godinu... ima skoro 18... on je jednostavno....hm...thumbup odličan, super frend..hahaha... SMIJ SE! wave dopisujemo se,zafrkavamo....i tak...obožava horore...grrrrr eek ja ne.... zujo navija za MANCHESTER UNITED yesyesyes... u školu,mogu reći da ne ide...hahaha... il pobjegne sa sata il zamoli profesora da ga pusti u birc...mislim, svi padaju na lijepe oči.... jučer je 3 i pol sata igrao nogomet ...bez vode...haha party.... kako će se smijat kad ovo pročita... jučer smo se čuli ... i tak...zafrkavamo se.... bio je na chat-u jučer...išo je ''cimat'' cure...hahahahaha.... i zbog njih je čuo do 4:00...can't believe... a dobar je on inače... haha sad se smije.... neznam uopće dal smijem ovo pisat...haha..al ok...valjda mi neće zamjerit...lud...ma neće...zaliven..smijeh... šteta kaj smo daleko... uopće neću zamišljat kaj bi bilo da smo bliže....hahahaha bang ništ....pozdrav svima...pogotovo njemu!!! sad se smije... haha thumbupwavekiss .... ... ....

- 16:08 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (8) - nemoj printat - #


danas je nedjelja? da...prvi travanj... znači ovaj cijeli moj blog je samo šala.... haha...nije ...valjda... ovo mi je prvi post...i drugi put da radim blog...headbang prvi put sam odustala jer mi se nije dalo više pisat...zujo a sad...nadam se da neću odustat...inače, živim u Lepoglavi...zatvoru...hahahahha šala!!!bang Lepoglava je i grad ... idem u opću gimnaziju u Varaždin....mrzim učenje...mrzim matematiku... obožavam prijatelje... :)kiss sad da nabrajam...neda mi se... evo izdvojit ću neke....-Sabina,Antonija,Monika,Sandra,Matija (sad će se smijat kad pročita ovo..)wavekiss...a iz škole ih ima puno...puno... neznam više kaj reći za danas...spava mi se...užas... zijev see ya...

- 14:22 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (2) - nemoj printat - #


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.