Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (6)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (19)

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

*** O MENI:

EH DA... DA...DA...DA...

zovem se Monika, drugi me tak zovu...
idem u gluupu gimnaziju... bez pardona...
prvi sam razred...slušam hip hop/pop...
mrzim cajke!!!
treniram nogomet... slobodno vrijeme trošim na sport,
frendove...
i tako dalje... dalje dalje...dalje.... ee imam 16.... ManU 4ever....

Linkovi

www.manutd.com

eminem...naravno... :)

ako želite smjestiti nekome...

moja malenkost... :) graffiti

zanimljiva stranica...o svemu...

noćna mora... ukratko... nešto za čitanje...uff

zezancija i zezancija...

hrvatski hhop...

desni klik,save target as... skidajte pjesme..

ah ludača--->cool

{ rappp girl } COOL

najbolji blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBAVEZNO POSJETITI!!!

black unit - dream team :) dobri, dobri

ja ja i ja... :)

hm...ja...

SVAŠTA...









Get your own countdown at BlingyBlob.com








Create your own at BlingyBlob.com










Get free graphics at BlingyBlob.com!










Get free graphics at BlingyBlob.com!




Music Video Codes



MMushy
OOverwhelming
NNaughty
IIdeal
KKeen
AAltruistic

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com














ko je najveci car medu raperima???
EMINEM
2 PAC
50 CENT
CHAMILLIONAIRE
THE GAME
NEKI DRUGI
pollcode.com free polls










POQbum.com
POQbum.com






POQbum.com
POQbum.com





AJOJ...NEKI LJUDI NI TRČAT NE ZNAJU...


POQbum.com
POQbum.com





POQbum.com
POQbum.com




ovaj ima problema...


POQbum.com
POQbum.com




hahahahaha


POQbum.com
POQbum.com




hahahahahahahahah..pazi kuda hodaš...hahaha


POQbum.com
POQbum.com





POQbum.com
POQbum.com



koji parking...


POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com




POQbum.com
POQbum.com


četvrtak, 05.04.2007.

MY MUSIC - EMINEM

Evo šta slušam....--- Eminem, 50 Cent, the Game, Chamillionaire, 2 Pac, Akon, Fergie, Missy Elliot... ukratko ...hip hop....
my number one-EMINEM
evo,imam knjigu o njegovom životu i svemu...pa ću sad za početak nabacit nešt....


Jedni ga uspoređuju s najvećim pjesnicima književne povijesti i pokušavaju ga ugurati u školske udžbenike, a drugi preziru kao hodajuće amoralno zlo. Jedni ga znaju po sudskim tužbama, a drugi po hit-singlovima. Što god mislili o Eminemu kao medijskoj ličnosti, autoru ili osobi,jedno je sigurno-riječ je o fenomenu koji je ono što se smatralo kontroverznom crnačkom ''kulturom ulice'' pretvorio u ubitačno efikasnu bjelačku formulu za preskakanje stepenica slave, ''novom Elvisu'' čiji je učinak na pop-kulturu novog milenija nezamislivo velik. Nakon neuspješnih početaka albumom ''Infinite'', razigrana mladalačka anarhija major label prvijenca ''Slim Shady LP'' dovela ga je na naslovne stranice zbog tužbe vlastite majke koja mu je zamjerila što ju je u pjesmama prozvao nebrižnom narkomankom. To je otvorilo put mnogim drugim tužbama i privatnim nevoljama,koje su ga pretvorile u protagonista real life sapunice, te mu priskrbilo publiku daleko širu od uobičajenih fanova hip hopa.
No, bila je to tek podloga za remek djelo ''Marshall Mathers LP', album čija ga je intimistička težina i brutalna pristupačnost nebouzdanog humora, kao skrojenog za generaciju izišlu iz shizofreno-ironičnih devedesetih, lansirala među najprodavanije albume glazbene povijesti. Hip hop je, uvelike zahvaljujući producentskom čarobnjaku i meceni Dr,Dreu, koliko i uraganu Eminemonih MC vještina,ušao i u kuhinje bijelih domaćica koje su mrdale guzom uz ''The Real Slim Shady'', lansiravši repanje u najglasniji zvučni zid početka 21.stoljeća.
S druge strane, maksimalna provokativnost, ''intelektualno nasilje'' i karikaturalna homofobija i mizoginija bliztkriegom ulaze u mainstream, čineći od našeg junaka hodajući punk-pokret, pa majice modernih klinaca još od doba Kurta Cobaina nisu dobile moćniju ikonu loše otisnutih fotografija na lažnom pamuku. Nakon albuma ''The Eminem Show'' i uloge u filmu ''8 Mile'', kapu mu je počela skidati i intelektualna krema, stvorivši jedinstvenu pop-kulturnu simbiozu.
Čovjek koji bi prije pregrizao žicu nabijenu s 220 volti nego svoj jezik nastupao je i sa svojim deklariranim gay fanom, Eltonom Johnom na '' Grammyjima'', kako bi ukazao na razliku između ''stavova i zajebancije'', začinivši ga jasnom porukom uzdignutoga srednjeg prsta okupljenoj kremi glazbenog establišmenta. Hinjeno gutanje ecstasyja, komični redneck show s motornom pilom i prateće avanture po crnim kronikama zbog nedopuštenog ''igranja'' oružjem, dodatak su rasprodanim megakoncertima, koji su samo začin dokazu da je famozni ''američki san'' moguć i da je svaki siromašni klinac, bio on iz Detroita, Las Vegasa ili Šuplje Lipe, itekako može iskoristiti svoj nepobitni talent i popeti se na sam vrh svijeta. Da bi nam se s njega, umjesto zabijanja zastavice, isplaženog jezika svima posrao na glavu...
Godina je 1990., a američkim top-ljestvicama vlada mladić s licem superjunaka iz Marvelovih stripova, frizurom nalik na sladoled iz automata i milijunima dolara u banci. Potonje mu je donio album ''To The Extreme'', koji se nošen hitom ''Ice Ice Baby '' prodao u nevjerojatnih 15 milijuna primjeraka, što mu je osiguralo titulu najprodavanijeg rap-albuma u povijesti. Dvadestettrogodišnji Robert Van Winkle, aka Vanilla Ice, bio je jedna od najvećih pop-ikona početka dvadesetih. Baš poput kolege MC Hammera, kojeg je nakon 21 tjedna suverene vladavine ''Billboardom'' zamijenio na tronu, te s kojim je išao na zajedničke turneje.
MC Hammer i Vanilla Ice imali su, dakle, ponešto zajedničkih osobina - obojica su bili ikone mainstream hip hopa i obojica su bili očajno loši u onome što rade. No, Ice je imao nekoliko osobina koje su ga prilično razdvajale od zabavljača u dimijama - otužnu gangstersku pozu i bijelu kožu. Godina je 1990., a 17-godišnji Marshall Mathers već je naučio napamet albume LL Cool J-a, 2 Live Crew i N.W.A. Iako je bio bijeli klinac zaljubljen u hip hop, mladi Eminem nije bio jedan od nekoliko milijuna Vanilijinih fanova; štoviše, prezirao je komercijalni hip hop, a slobodno vrijeme provodio bi repajući N.W.A. klasike pred ogledalom, pokušavajući sa sunčanim naočalama na glavi skinuti image svojih idola - Dr. Drea i Icea Cubea.
Tada još nije mogao ni sanjati da će jedan od njih postati njegov mentor, uz čiju će pomoć i sam zaraditi milijune, iako je zasigurno bio svjestan da za bijelog mladog dečka ima itekako dobre MC vještine, kojima bi, da mu se samo ukaže prilika, Ledenka rastopilo u sekundi. ''VANILLA ICE DON'T LIKE ME (UH-UH) / SAID SOME SHIT IN VIBE TO SPITE ME (YUP) / THEN WENT AND DYED HIS HAIR JUST LIKE ME (HEHE)'', udara 2000. Eminem u pjesmi ''Marshall Mathers'' s albuma ''The Marshall Mathers LP'', tek jednoj od postaja svog opusa u kojoj se nonšalantno osvrće na lik i djelo čovjeka s kojim ga, ma koliko djelili žanr i uspjehe povezije samo boja kože.
Prilika za ''obračun'' mu se ukazala desetak godina kasnije - Ice je do tada već poljubio dno; proživio je potpuni krah karijere i narkomanski pakao, postavši ponosni vlasnik trgovine rekvizita za ekstremne sportove u Miamiju, koji zahvaljujući statusu postmoderne ironijske ikone svako malo prijeti svijetu come backom. Eminem se do tad već zaljepio za vrh; doživio je i proživio ''američki san'', postavši ponosni vlasnik najbrže prodavanih albuma u povijesti, prvi bijelac koji se u 15-godišnjoj povijesti legendarnog hip hop magazina ''Source'' pojavio na njegovoj naslovnici i - ukratko - najveća i naj-kontroverznija pop-zvijezda početka trećeg milenija.

Evo toliko od mene zasad..ne mogu više pisat... :) nastavljam sljedeći put... ;)

- 21:45 - NO,kaj buljiš, ostavi trag... (14) - nemoj printat - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.