srijeda, 06.01.2010.

Hoćemo li „zacrveniti“ Hrvatsku?


Ne želim Bandića za predsjednika, ali nisam oduševljen ni Josipovićem. „Bezkarakterni“ Josipović koji pokušava „zacrveniti“ zemlju zaista nema jačinu koju bi po meni trebao imati predsjednik jedne zemlje u ovo turbulentno vrijeme, kada nismo sigurni ni u stabilnost vlastite Vlade. Bandić ima upravo tu jačinu, odlučnost i spremnost koje nedostaju Josipoviću, ali ne želim se crveniti dok moj predsjednik daje jesti iz svoje žlice političarima u EU Parlamentu kao što je to radio prošlog pravoslavnog Badnjaka ovdje u Zagrebu. Kao što se ne želim crveniti dok Bandiću prevode Obamin govor ili dok skida cipele i puzeći polaže vijenac palim braniteljima. Kada bi od ova dva kandidata napravili jednu osobu bio to moj predsjednik. Josipovićevi maniri, obrazovanje, poznavanje zakona, povijesti i sadašnjosti s Bandićevom odlučnosti i nezavisnosti (istina uvjetnom, ali barem s manjim daljinskim upravljačem) rezultirali bi vjerujem kandidatom kojeg bi voljela i ljevica i desnica i centar.
Vi birate da li se želite zacrveniti ili crveniti?

Ne mogu, a da se ne osvrnem na isključenje bivšeg nam premijera iz HDZ-a koje će zasigurno naštetiti Bandićevom izbornom rezultatu, barem malo. Josipović će vjerojatno izgubiti koji glas zbog izjave da će zacrveniti cijelu Hrvatsku, a i zbog onih 138000 DEM koje je izvukao iz Komercijalne banke izvan zakonske procedure. Time su obojica izgubila neke glasove u posljednjih tjedan dana. Što se tiče pridobivanja novih glasača, tu je Bandić bio aktivniji. Bandićeva bliskost s Kaptolom i Islamskom zajednicom rezultirala je biskupovom i imamovom preporukom da se glasa za vjernika, dakle Bandića. Facebook potporu imaju i jedan i drugi podjednaku, možda Bandić ima kojeg člana više, ali kad se uzme u obzir broj članova grupa koje su protiv Bandića dođemo po podjednakog broja potpore za vjernika i agnostika.

Netko će već u nedjelju početi pakirati kofere za Pantovčak. Netko dolazi, netko odlazi , a netko se pokušava vratiti.

22:54 - Komentiraj { 10 } Print - #

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

since 18th January 2008

* sve mikro i makroekonomske teme
* najaktualnije vijesti iz svijeta businessa i politike
* brojne kritike na svakodnevne teme

Image Hosted by ImageShack.us


Sva pitanja šaljite na ovaj mail


Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


Tko je Funky Business?
- magistar ekonomije
- međunarodni volonter
- ljubitelj likovne umjetnosti




Do sada vas je bilo na blogu:free hit counter

hit counter



Vaši komentari na temu posta su uvijek dobrodošli kao i vaše kritike i pohvale. Svi komentari koji imaju svrhu reklame drugog bloga ili u sebi sadrže uvredljiv sadržaj biti će trajno izbrisani te će autorima istih biti zabranjeno daljnje komentiranje.

Image Hosted by ImageShack.us
since 18th January 2008