četvrtak, 23.10.2008.

UBIJEN IVO PUKANIĆ - IZVANREDNO STANJE U ZAGREBU


Svi već vjerojatno znate da je danas u 18.15 ubijen vlasnik NCL grupe i glavni urednik Nacionala Ivo Pukanić i marketinški stručnjak Franić koji je radio kao direktor marketinga u NCL grupi. Obojica su ubijeni u automobilu marke Lexus u vlasništvu Iva Pukanića koji je bio parkiran ispred zgrade Nacionala u samom središtu Zagreba u Staroj Vlaškoj, dvije minute od Jelačića. Na mjesto zločina došli su gradonačelnik Milan Bandić, novi ministar policije i ravnatelj policije.

Sve televizijske kuće prekinule su program zbog izvanrednih vijesti. Ubrzo se javnosti obratio premijer Ivo Sanader, a to je nekoliko trenutaka prije njega pismeno napravio i predsjednik države Stjepan Mesić. Ta činjenica dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u državi odnosno Zagrebu. Svoj program prekinule su zbog ove vijesti čak i Reuters i BBC te Al Jaazera.

Uži i širi centar Zagreba su blokirani. Na ulicama glavnog grada vlada strah, nevjerica i panika među građanima. Preporučeno je ograničeno kretanje svih građana centrom grada zbog blokada policije koji u panici pokušavaju što veći krug oko mjesta zločina zatvoriti kako se dokazi ne bi uništili.

Što može državni vrh učiniti za ovakvu sigurnosnu situaciju u državi? Kako će reagirati? Da li je sigurno večeras izaći iz svog stana, a sutra? Mislim da su to pitanja koja si mnogi Zagrepčani večeras postavljaju. Neki blogeri čak pozivaju na Bandićevu ostavku, ali smatram da njegova ostavka sada neće ništa spriječiti niti izliječiti jer on je ipak tek gradonačelnik, a ne Superman kako je i on sam prekjučer rekao. Ne može Bandić glumiti policajca, zna se čiji je radni zadatak sigurnost građana Zagreba. Bandićev je to tek jedan od zadataka, a policiji glavni.

Terorizam je ušao na velika vrata u Zagreb. Da li smo sigurni u ovom gradu? Mislim da je odgovor ipak ne. Nažalost. Sućut obitelji Pukanić.

20:45 - Komentiraj { 10 } Print - #

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

since 18th January 2008

* sve mikro i makroekonomske teme
* najaktualnije vijesti iz svijeta businessa i politike
* brojne kritike na svakodnevne teme

Image Hosted by ImageShack.us


Sva pitanja šaljite na ovaj mail


Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


Tko je Funky Business?
- magistar ekonomije
- međunarodni volonter
- ljubitelj likovne umjetnosti




Do sada vas je bilo na blogu:free hit counter

hit counter



Vaši komentari na temu posta su uvijek dobrodošli kao i vaše kritike i pohvale. Svi komentari koji imaju svrhu reklame drugog bloga ili u sebi sadrže uvredljiv sadržaj biti će trajno izbrisani te će autorima istih biti zabranjeno daljnje komentiranje.

Image Hosted by ImageShack.us
since 18th January 2008