Enterijer Stana

srijeda, 28.09.2016.

Sasvim drugačije uređenje enterijera: pločice koje će Vas oduševiti

Konačno ste skupili novac za renoviranje stana ili kuće ili makar jedne prostorije u stanu, ali pred Vas se postavlja još jedan, gotovo podjednako težak, zadatak – odluke o stilu enterijera.

Kako biste dobili ideje, predstavljamo Vam minijaturni vodič kroz pločice koje su u trendu!

Kuhinjske pločice koje oduzimaju dah

Ove i narednih sezona, dekorateri predlažu kuhinjske pločice u nešto drugačijem stilu.

Podrazumevana bela sada dobija novu formu koju sačinjavaju pločice u obliku cigli na zidu, koje se osvežavaju crvenim zidom iznad. Uz bele pločice dobro se slažu ramovi za slike, kuhinjski elementi i nameštaj u istoj boji.

Kombinaciju crvene i bele upotpunjavaju pločice za pod sa različitim crvenim šarama na beloj osnovi. Možete birati pločice sa etno motivima koje deluju poput tepiha ili se pak rešiti za apstraktne geometrijske šare kao potpuni hit uređenja kuhinje.

Klasičare će nesumnjivo osvojiti kombinacija koju čine crne i bele kuhinjske pločice, koje se kombinuju sa crnim ili belim kuhinjskim delovima. Kako prostorija ne bi delovala jednolično, pločice možete postaviti u obliku šahovske table iznad radne površine. Dinamiku ćete sasvim sigurno postići i ako podne pločice budu u nekom od crno-belih dezena. Samo hrabro!

Posebno i drugačije kupatilo

Kupatila će ove i narednih sezona odlikovati pločice u mat tamno-sivoj nijansi kombinovane sa mermernim detaljima. Ove pločice bi trebalo da budu u što većim pravougaonim formama kako biste do kraja pratili ovaj kupatilski trend.

Istovremeno, podne pločice bi trebalo da odlikuje kombinacija sive i bele, dok je druga varijanta uklapanje sa žutim akcentima, ali tu morate voditi računa da istih bude što manje zbog upečatljive boje.

Onima koji žele opuštanje u ovoj prostoriji savetuje se da naprave spa od svog kupatila. Isto ćete postići ako pločice sa šarama u teksturi drveta postavite na zid iznad kade ili tuš kabine, dok će ostale zidove oblebiti bež pločice većeg formata.

Na pod možete postaviti pločice u boji trave kako biste zaokružili prirodne elemente u svom kupatilu ili se možete okrenuti svetlijoj boji drveta koju imaju duge i uzane pločice koje podsećaju na parket.

Pločice za moderno uređen balkon ili terasu

U poslednje vreme, i balkonima i terasama se posvećuje posebna pažnja, te nije svejedno kakve ćete pločice birati ako ste se rešili da i ovaj deo svog doma preuredite i udahnete mu novu atmosferu.

Za početak predlažemo da Vaš izbor padne na pločice u što tamnijim nijansama, kako biste sebi olakšali održavanje. Belu boju odmah otpišite, a okrenite se tonovima zemlje.

Veoma popularne su pločice za balkone i terase koje takođe imitiraju drveni pod, poput onog u kupatilu. Ovakve pločice dobro se slažu i sa različitim baštenskim i balkonskim garniturama, pogotovo onim od trske i pruća.

Ako želite da bude u trendu, možete se odlučiti i za tamnosive pločice koje su apsolutni hit sezone u svim prostorijama, pa tako i na balkonu. Možete podjednako birati i mat i sjajne verzije, dok će ove pločice biti odlična podloga za bele garniture, ali i one one rađene od gvožđa ili mesinga.

Oznake: kucanstvo

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #