e-mail (kojeg nažalost rijetko provjeravam)



Utemeljeno 24.05.2005. u 15:38
(optimizirano za Mozillu Firefox)

08.02.2007., četvrtak

Dodatak. Nadam se, zadnji.

Manahu - Ispriku uvažavam.
Ipak, moram reći da ono što napišem na blogu u tim člancima, nije iz neprovjerenih izvora. Ne pišem znanstvene radove, samo se bavim opovrgavanjem laži.
Znanost nije neprovjerena - psedoznanost, je.
Ako se zna da je a*a + b*b = c*c onda je to tako, i nikako drukčije.

Reich je sustavno "kršio" činjenice koje znamo o prirodi, pišući i govoreći o stvarima koje ne postoje. Ništa se od njegovih "radova" do dana današnjeg nije uspjelo ponoviti u znanstvenim uvjetima.
Izolator i vodič, stavljeni jedan kraj drugog, ne skupljaju životnu silu. Životna sila je netočan i filozofsko-religijski pojam kojim se prije saznanja o ljudskom tijelu, pokušavalo objasniti njegov rad. Danas ga, kad definitivno znamo što i kako pogoni život, više nema smisla koristiti.

Ono što crankovi, crackpotovi, kookovi i ostali primjerci ljudskog roda sa smiješnim imenima konstantno tvrdnjama pokušavaju kršiti, jesu temeljni zakoni po kojima je svemir ustrojen.
Ako pogledaš rasprave na forum.hr-u, to nikad nisu rasprave u stilu
Hoće li dietil-eter pokazivati cherenkovljev efekt 20 cm od gorivne šipke test-reaktora?
nego su to rasprave u stilu
Tvar ne može nestati sama od sebe. Energija ne može nastati sama od sebe. Energija je podložna entropiji. Vjerojatnost za događaj XY je tolika i tolika. Ako je A=B, a B=C, onda je A=C. Čovjek može hodati po ugljenu, ali ne i po užarenom željezu. Čovjek ne može živjeti samo od svjetlosti, jer mu treba tvar, koju stalno gubi.
Dakle, to su rasprave o stvarima koje su logični temelj razumijevanja našeg svijeta i ne mogu se kršiti. Početak takvog razmišljanja daje obitelj, zatim osnovna škola, da bi se izoštrio u srednjoj te dodatno usavršio i primijenio u svakodnevnom životu i/ili na fakultetu.
To se zove posjedovanje kritičkog mišljenja. Ti i ekipa slična tebi, to nemate, a imate visoku sklonost senzacionalizmu. Kad se to dvoje poklopi, nastaje osoba kojoj nije važno je li cesta ide u provaliju, ona se samo "želi voziti i trubiti na trubu!", metaforički rečeno.

Aquariji - O znanstvenoj činjenici se ne može imati stav. Tu ljudi griješe. Činjenica je nešto što jest. Dakle, ako netko skoči kroz prozor, definitivno će pasti na pod. O tome nema stava. Može se jedino raspravljati o ozljedama, načinu pada, itd.
Ali, da će pasti, sasvim je točno. Neće odletjeti u nebo i neće levitirati.
Ako kvadrat ima jednu stranicu duljine 5 cm, i ostale tri su zasigurno od 5 cm. Komad leda ubačen u kipuću vodu će se zasigurno otopiti.
Dakle, stav po pitanju temeljnih stvari je nepostojeć. Imaš samo one koji činjenicu znaju i one koji ju ne znaju.
Ovi članci su za ljude koje se vara. Njima se može nešto pokazati i dokazati. Onima koji time varaju ljude, može se dokazati, ali nikad neće priznati grešku, iz sto i jednog razloga.
Vidiš kako se honorina ljuti. Psihologija je znanost u koju se najviše zadire i koju se najviše pokušava "zgnječiti". Ali, to je znanost, i konstantna je.
Počeo sam ovo pisati zato jer sam se naljutio na količinu laži koja se posvuda uvukla. Nije uvijek očita, ali kad ju naučiš prepoznavati, svugdje je, i jednostavno vidiš koliko čini štete, pretvarajući osobu u roba krive informacije, figurativno rečeno.
Ovim člankom nikoga ne tjeram na ništa, samo obavještavam. Ako će netko i dalje lupati po glupostima, neka lupa. Stvarno mi je svejedno.


Svim ostalima, hvala na podršci. Zbog vas znam da članak nije uzaludan. (now that was a cliché!)
P.S.: Sanja_45, psovke u smislu skupljanja narodnog i jezičnog blaga su uvijek dobrodošle. wink

- 12:56 - gurni glavu kroz monitor (12) - snimi - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

interferencija on/off

Ovaj blog je čuvao Frank. Frank je deložiran prije par mjeseci. Ako imate utočište, Frank će vam biti zahvalan.

zapamtite!

Copyright © endimion17.blog.hr 2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013.

Sva prava pridržana.