četvrtak, 03.10.2019.

... živost tržnice...

Iako postoji velika i moderna tržnica nazvana po Paulu Bocuseu koji je bio jedan od najboljih kuhara u Francuskoj s 3 Michelinove zvjezdice, vlasnik brojnih škola kuhanja, nosilac Legije časti, hedonist, egotriper, ljubitelj žena (ali ne u kuhinji), poznat pod nadimkom Lionski lav....



nemojte preskočit posjetit tržnicu Saint Antoine uz rijeku Saône, naročito subotom... tu na otvorenom dolaze poljoprivrednici, uzgajivači iz okoline i za prisutne priređuju pravi show... uz proizvode iz njihovih vrtova...



....domaće kobasice i suhe proizvode...



...uz mesnice sa specijalitetima su i ribarske delicije...otvaraju kamenice i serviraju ih, onako iz ruke, uz svoj poznati šarm...




...naići ćete i na kuhane rakove...



....more kolača, kruha i sireva....



...kuhana jela..lazanje...paštete...rižoti....



...ne možeš odoljet mirisima pečenih kobasica, pilećih krila....gotovih umaka.... a netko i može?



....za sve to vrijeme Udruga kuhara predstavlja restoran.... koji priprema neko domaće jelo za besplatnu degustaciju, a onaj tko pogodi što nedostaje u recepturi sudjeluje u nagradnoj igri




....a nagradu daje restoran (čiji je vlasnik žena sretan )


i dok sam stala ispred izloga pekarnice gledajući što ću ...i pogledavajući na rakove koje ne mogu jest u 9,00 sati ujutro



...oni su riješili problem i nakupovali se pećenih kobasica (za doručak)




...i tržnice na otvorenom imaju svojih neodoljivih čari






- 18:43 - Gukni ako si faca (9) - #

<< Arhiva >>