lutanja 2

utorak, 20.08.2019.

Poljubac


Spustit ću ti poljubac na kosu, pa neka klizne preko vrata na tvoje golo rame. Napravi krug ili dva. Zastane, kao da traži oprost i krene dalje. Na grudima ispiše svoje ime dok ti na licu iscrtava osmjeh. Po trbuhu se provlači i zove dodir koji te do kraja svlači. Ispod pupka začuje uzdah. Na bedrima se pretvori u krik, kao da je bojovnik. Nastavi svoju igru svijetla i sjene. Na tvoje tijelo sruši i mene.

Oznake: poezija

20.08.2019. u 14:08 • 9 KomentaraPrint#

utorak, 06.08.2019.

Moj grad



Stisnuo se grad kao da je u njedrima mlade djevojke. I diže se, i spušta ... sa svakim njenim dahom. Stisnu se grad i pretvara se da spava. Iste kuće, kasarne. Od Vile do stare pisarne. Jedna rijeka od tisuću boja. Jedna žena iz mojih snova ... Stisnuo se grad i poput voajera promatra tko to hoda njegovim parkovima. Tko na drvene klupe urezuje svoja imena. Stisnuo se grad. Stisnuo se grad kao da je u njedrima mlade djevojke. I sanja. Sanja da smo ponovno zajedno na zidiću kod kantine. Da sviramo uvečer gore na kupalištu. Da trčimo niz staru cestu. Stisnuo se grad kao nikada do sada. Sjetan. Ali sretan. Moj grad.

Oznake: poezija

06.08.2019. u 14:51 • 6 KomentaraPrint#

srijeda, 17.07.2019.

Želiš li


Želiš li se igrati sa mnom? Želiš li probati ples kakav nikad prije plesala nisi? Želiš li osjetiti okus snova? Želiš li zakoračiti u moj svijet? U mojoj tami sakriti tamu svoju? Želiš li nemoguće? Želiš li hodati po oštrici života? Na kraju dana saznati da dan ne prestaje? Želiš li isprobati sve boje usana na mojim grudima? Samo reci ...

Oznake: poezija

17.07.2019. u 12:46 • 9 KomentaraPrint#

utorak, 16.07.2019.

Kišobranar

Znam tko se krije iza tvoga lica. Jedna duga. Jedna boja. Pjesnik otkopčanog šlica. Tisuću i jedna mana. Strah da ćeš ostariti sama. Zavezana ljubav. Okovi od zlata. Prokleti otkucaji vremena sa zidnoga sata. Tišina. Pogled u nebo s terase. Na isti mjesec i zvijezde što ujutro se gase. Znam tko se krije iza tvoga lica. A nije tuga. Nije stih. Jedan je od onih zaboravljenih. Neki kažu ... boem u jesenjem kaputu. Drugi, da je samo vjetar na seoskom putu. A ja znam to je samo čovjek što popravlja stare kišobrane. Šestinske kišobrane.

Oznake: poezija

16.07.2019. u 11:46 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.