Brzi kolači i torte - Pravi datiranje

petak , 18.01.2019.










Click here: Brzi kolači i torte






Neka vas ne brine što je mekano, krema se stisne u kalupu , kad se ohladi. Povezati ove dve smese i dobro sve promešati kako bi se dobila ujednačena masa. Koru peći 20 min na 220C.



Brzi kolači i torte

Kad se zgusne , maknite s vatre , umiješajte maslac koji će se lijepo otopiti,te limunov sok i koricu. U duhu naslova, trudiću se da što pre predjem na stvar, svi znamo ko je Brzi Gonzales, zar ne ili bar generacija moja…sad se odajem?



Brzi kolači i torte

- U rezove i preko kolača sipajte pripremljen sirup. Pripremanje traje nekoliko meseci kako zriju nove vrste voća da bi se obuhvatio njihov veći broj, ali zato i uživanje traje mesecima!



Brzi kolači i torte

Sastojci 7 jaja 7 kašika šećera 3 kašike brašna 10 kašika mljevenih oraha 1 prašak za pecivo Prstohvat soli Naribanu koru pomorandže po želji 1 margarin 200 grama čokolade 3 šlag-krem od vanile 450 ml mlijeka Način pripreme Umutiti u čvrsti snjeg bjelanca sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i kad se dobije glatka krema dodati prašak za pecivo i brašno. Ručno umiješati bijelanca i žumanca i tokom miješanja dodati orahe. Smjesu za koru istresti u pouljeni i pobrašnjeni pleh. Koru peći 20 min na 220C. Kad je pečena pustiti da se ohladi i onda je prerezati na dva jednaka dijela. Umutiti margarin sa 200 g rastopljenje i prohlađene čokolade. Posebno umutiti 3 šlag krema od čokolade sa mlijekom i spojiti kremove. Mlijekom popriskati ohlađene kore. Fila ima dovoljno da se torta slaže po principu kora-fil-kora-fil i da se premaže bočne strane. Brzi Kuhar vam nudi neke od najboljih recepata i ideje za ručak za Hladna Predjela, Topla Predjela, Pite i Tijesta, Glavna jela, Supe i Čorbe, Torte, Kolače, Ribu i morske plodove, Sosove, Salate, Zimnicu, Sendviče sa brzim i jednostavnim opisima kao i mnoge ukusne video recepte. Pratite nas i dijelite naše recepte sa vašim najdražim.



Najjednostavniji kolač na svijetu - Sašina kuhinja
Na kraju završite s drugim tamnim biskvitom. KOLAČI Kolač sa jabukama 4 Kremež kolač 5 Brzi kolač sa jabukama 5 Musli kuglice 5 Rolat sa keksom 6 Poklon napolitanke 7 Krem kolač 8 Brzi voćni kolač 9 Neskvik kocke sa ukusom slatke pavlake 13 Viktorijin aromatični kolač 14 Keksići 16 Lenja pita sa keksom i jabukama 17 Kokos kolač 18 Voćni griz kolač 19 Brze bombice 19 Tortice 20 Ledeni breg 22 Tarin kolač 22 Zlatiborski kolač 23 Pita sa šljivama i čokoladom 23 Mafini sa suvim grožđem i cimetom 24 SLATKA TESTA Turska baklava 26 Švedski pužići 27 Domaće lisnato testo 30 Mafini sa kruškama 31 Najlepša pita sa bundevom 32 Volovske oči 34 Pita od bundeve 34 Pita sa orasima 35. Ostaviti cveklu da se ohladi, a potom je usitniti u blenderu. Žumanjke dobro istući s šećerom dok ne postanu pjenasti , tada postepeno dodavati vrelu vodu,žlicu po žlicu. Dodajte tome ulje, pa nastavite da mutite. Nutella s druge strane daje prekrasnu slatkoću kojoj ne može odoliti ni staro ni mlado. U šerpici skuvati crno vino sa sokom od 1 pomorandže, malo cimeta i šećerom. U rezove i preko kolača sipajte pripremljen sirup.

[Plavi oglasnik osobni kontakti zadar|Dopisivanje preko maila|Pornicic]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.