Projekt Od vrećice do srećice nagrađen dm green city nagradom za najbolju eko-ambalažu

petak , 21.06.2013.

Ove školske godine pokrenuli smo novi projekt pod nazivom Od vrećice do srećice. Temeljni je cilj projekta upoznati i educirati učenike našega Centra da su plastične vrećice zapravo korisni otpad, vrijedna sekundarna sirovina čijom se reciklažom može dobiti novi proizvod.
U sklopu tog projekta održane su tri radionice – prva u sklopu Projektnog dana Eko-škole, druga uoči Uskrsa, a treća radionica održana je povodom obilježavanja Dana Centra.
Projekt je prezentiran na 5. međužupanijskom kvizu međunarodnih Eko-škola s posebnim programima u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica 18.4.2013.
S tim projektom prijavili smo se na sudjelovanje u projektu dm green city dodjela nagrada u 3 kategorije; 1. kategorija – najbolji eko-edukativni projekt, 2. kategorija – najbolja eko-ambalaža i 8. kategorija – najbolja eko-inovacija/proizvod. U kategoriji najbolja eko-ambalaža ušli smo u finale i na svečanoj dodjeli 20.6.2013. u dvorani Tucman u Zagrebu osvojili nagradu sa svojim vrećicama za poklone proizašlima iz projekta „Od vrećice do srećice“. Nagradu nam je uručio Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.