EFZG DOP

POMOZI SEBI POMAGANJEM DRUGIMA

Bliži se Božićno vrijeme, najljepše doba u godini. Dok se jedan dio populacije brine kako odabrati najbolje poklone za svoje najbliže postoje i oni koji sreću ne pronalaze u darivanju i poklonima. Ponekad je dovoljno nekome pokloniti samo vrijeme. Nemojte dozvoliti da materijalna strana ovog svijeta uništi ono dijete koje se krije u Vama i sreću nalazi u malim stvarima. Budite jedni od onih koji će unutarnje zadovoljstvo pronaći pomažući drugima - volontiranjem. Volontiranje poboljšava zdravlje, produžuje život, smanjuje depresivnost i povećava osjećaj životnog zadovoljstva. Volonterima omogućuje priliku upoznavanja novih ljudi s kojima dijele iste interese i stavove, mogućnost kreativnog provođenja vremena, razbijanje monotone svakodnevnice, otkrivanje novih sposobnosti te unaprjeđenje vlastitog okruženja.

Svijet nije homogen, mijenja se korak po korak, zato budite upravi Vi oni koji će učiniti bar jedan korak. Nemojte se svaki dan pitati zašto Vam se ništa ne događa. Odogovor na to pitanje je dao Dušan Radović - "Zato što nikamo nismo krenuli".



"DAN BEZ SMIJEHA IZGUBLJEN JE DAN." - Charlie Chaplin sretan

"KAD TI PREOSTANU DVA NOVČIĆA JEDNIM PLATI KRUH DRUGIM CVIJET." - kineska



Iako je prvotni cilj poslovnih subjekata ostvarivanje profita donosimo Vam primjer koji prikazuje uspješnu tvrtku koja se ponaša društveno odgovorno te čiji zaposlenici zadovoljstvo pronalaze u volontiranju.

Volontiranje djelatnika dm-a

Prema istraživanju portala MojPosao tvrtka dm drogerie - market je već četvrtu godinu tvrtka koja dobiva titulu najpoželjnijeg poslodavca. Često vole istaknuti da su su profesionalni i motivirani zaposlenici njihova najveća vrijednost. Možda se njihova motiviranost krije upravo u volonterskim aktivnostima s kojima je tvrtka počela 2011. godine. Tada su svim zaposlenicima poklonili jedan dan u godini koji su mogli iskoristiti za volontiranje. Djelatnici dm-a mogu samostalno odabrati ustanove i udruge u kojima će volontirati, a time je ujedno pokriven široki spektar ustanova i udruga s kojima surađuju. U tvrtki volontira više od 700 djelatnika što čini 60% ukupnog broja djelatnika. Više o volontiranju i društveno odgovornom ponašanju tvrtke možete pročitati na službenoj stranici: http://www.dm-drogeriemarkt.hr

"POSTUPAJTE PREMA DJELATNICIMA ONAKO KAKO ŽELITE DA ONI POSTUPAJU PREMA KLIJENTIMA."

Dobro srce EFZG-a



Da ekonomisti ne misle samo na novac pokazuje nedavno pokrenuti projekt "Dobro srce EFZG-a" za koji su zaslužni studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Oni će humanitarnim udrugama omogućiti dolazak na Ekonomski fakultet te predstavljanje njihovog rada studentima koji će na taj način dobiti sve potrebne informacije te mogućnost prijave za volontiranje u tim udrugama. Pozivamo sve Vas da ih podržite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/dobrosrceEFZGa2013, da dođete na Ekonomski fakultet 16.12. te naravno da se prijavite za volontiranje.

"NE MOŽEMO POMOĆI SVIMA ALI SVATKO MOŽE POMOĆI NEKOME." - Ronald Reagan.

"TKO NE ČINI NIŠTA ZA DRUGE, NE ČINI NI ZA SEBE." - Johann Wolfgang von Goethe

29.11.2013. u 16:27 | 9 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Mi smo studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Cilj nam je obavijestit javnost o važnosti društveno odgovornog poslovanja u svijetu te mogućnostima pojedinca da malim koracima utječe na svijet.

Linkovi

Brojač posjeta:


Free Counter



Brojač posjetitelja:


Free Counter