Dziweb

Otkrivena jedna od najvećih tajni Googla?! subota, 04.06.2005.

Eto budući da puno provodim vremena na internetu i da me zanimanju sve stvari vezane uz Google, ova mi se nova priča čini jako zanimljivom. Uglavnom glasi ovako nekako:

Riječ je o projektu o kojem se već duže vrijeme nagađa, odkada je otkriven "tajni" dio Googla tzv. Eval.Google. kada odete na adresu http://eval.google.com vidjeti ćete NIŠTA. Nitko bez prave šifre ne može pristupiti toj stranici. također ostatke Eval.Google možete vidjeti ovdje. Nitko ne zna točno što se krije na toj adresi. No sada neki tvrde da su otkrivi pravu istinu, koja galsi:

Google koristi ljude!!!!!!!!!!!

No što je to preciznije?! To je tajni laboratorij ljudi iz cijeloga svijeta (od Kine do Nizozemske, od Koreje do Brazila). Oni su plačeni da provjeravaju razultate pretraga na googlu svaki dan. Većina zaposlenih su pronađeni putem svučilišta iz cijeloga svijeta. Njihova zadaća je spriječiti spam, dovesti prave stranice na vrh rezultata pretraga, testirati nove proizvode koji još nisu dostupni javnsoti.

Također pogledajte ovaj flash filmic gdje se jasno vidi unutrašnjost Eval.Google-a.

Sada je glavno pitanje jeli to istina ili namještaljka. Ja osobno mislim da je to istina i da je to Google uveo kako spam kontrolu jel ne postoji takav algoritam koji bi mogao 100% razlikovati prave stranice od spamm stranica