POCEPANI DZEP

29.01.2007., ponedjeljak

Zadaci

Ovako – jedna od boljih plavuša mi je u nasleđe ostavila da uradim neke «zadatke». Koliko sam ja shvatio celu priču, to bi trebale biti 5 stvari «koje ste hteli da znate a niste smeli da pitate». Here I come:

1. Džep je bivši genijalac – na svetskom prvenstvu 1990. kada sam imao 6 godina, znao sam napamet sve učesnike prvenstva, od prvog do poslednjeg tima, uključujući i trenere. Naučio sam da pišem sa 5 godina, i to i ćirilicu i latinicu, engleski već sasvim odlično znao do 5 razreda (11 god.), kad se kod nas inače počinje sa učenjem tog jezika. Negde u to doba takođe sam znao napamet glavne gradove svih država sveta, uključujući Samou i slične mini-države, za 10 sekundi izračunavao količnik bilo koja dva dvocifrena broja i sl. Kasnije, kad sam shvatio da od toga 'leba nema, počeo sam da narušavam memoriju različitim supstancama.... Mada i danas bljesne talenat po nekad – kad iz dubine uma izvadim neku pesmu i izgovorim naizust kako ide do kraja.

2. Džep je rođen pod srećnom zvezdom – evo i zašto to mislim – preživeo iako je rođen u sedmom mesecu; preživeo pad niz 27 stepenica samo sa 5 kopči na glavi; dva puta strahovito pao, a imao samo naprsnuća kostiju, nikad prelom; jednom za dlaku izbegao bombu, a više puta ga meci mimoišli; napustio preslasnu trešnju 10 minuta pre nego što je avion NATO-a bombardovao kuću 15 metara iznad nje... Nešto mi u zadnje vreme ne ide, ali i dalje znam da kad bude trebalo – imaću sreće... i nikad ne proklinjem ako me nekad i zaobiđe. Zahvalan sam za sve do sada.

3. Džep je imao dugu plavu kosu – joj kad se samo toga setim! Počeo sam da je «puštam» još u sedmom razredu i ona mi je do upisa u srednju padala skoro do ramena. Zvali su me «zlatokosa» jedno vreme... To je ona rokerska faza koja je kod mene počela mnogo ranije (6 razred), ali se i završila isto tako rano (1. godina srednje). Tad sam nosio lenonke i fajerku, doduše nikad martinke jer nisam imao kinte da ih kupim, a nisu mi se nešto ni sviđale... I nikad, kad malo bolje razmislim, nisam nosio majce sa natpisom grupa.. to mi je bilo malo bezveze. Tad sam voleo da slišam Guns-e i Nirvanu. Danas mi se otprilike povraća kad ih čujem, mada ima pesama Nirvane koje vrede. Guns-e više ne podnosim (izuzev «Paradise city»)...

4. Džep se prvi put poljubio sa 16 godina – šta bih dao da mogu da vratim to unazad! Mrzim tu devojku, više je i ne viđam, iskoristila me – ja mrtav od alkohola, ali ne još uvek dovoljno, a ona sa nekim ortakinjama... ja znači nisam raspoznavao ništa, ali sam bio svestan kad mi je ona lupila «žvaku»... I tako smo se mi davili jedno dva sata, kasnije sam ja negde nestao i ona isto... Ujutru sam mislio da sam sve istripovao, ali kad su mi pričali sve mi se vratilo... ispočetka mi je bilo cool, ali sad mislim da nije cool... bilo bi mnogo bolje da sam to uradio sa curom u koju sam stvarno bio zaljubljen.

5. Kad je prvi put karao, Džep nije mogao da svrši sat vremena – e ovo je već priča za sebe. Ni dan danas mi nije jasno šta se desilo. Ja napaljen do daske, ona isto, mislio sam da ću da eksplodiram i krenemo mi tako da se jebemo i ona se riba ubi, nemam ni ja pojma koliko je puta svršila, a ja jedva, na kraju. Ona super zadovoljna, ekstra joj... ma je li? Još uvek se pitam šta se kog đavola to desilo? Ako ima neko ko se razume u medicinu molio bih objašnjenje. Hvala.

Sad bi ja kao trebao nekome drugom proslediti petaka, ali ne znam ko je to već radio. Ako je neko već to radio, ne mora ponovo. Ok, onda ovako:

1. BITCH28
2. FUBAR SURABENU
3. CIGO
4. ISKRIVLJENA HIPOTENUZA
5. MAJJA

- 01:16 - Komentari (16) - Isprintaj - #

19.01.2007., petak

Delerium



Posle 2 nedelje čistog maltretiranja koje su mi priredili svi odjednom, danas sam konačno postao slobodan. Završio se semestar, najteži ikad, a kao počeo je rok. I to me zabole, daću dva-tri ispita i tako u svakom roku do kraja po dva ispita i na proleće 2008. sam završio. A tada, najiskrenije, voleo bih neki miran posao od kojeg bih mogao da izdržavam sebe i porodicu, ako je ikada budem imao, naravno. Tek, rano je o tome misliti... možda dobijem na lotou, ili me možda udari kamion, ili se možda iznerviram, napustim sve i odem na Novi Zeland, kao što sam već pričao, da na miru čuvam ovce... Na Kosovu sam, u kući broj 1., i sad ću malo da iskuliram jedno tri dana, pa posle nazad BG.

Tek, počela je predizborna tišina... kako čoveku život odjednom može da postane lepši! U Srbiji se, kao što možda znate, ali verovatno ne znate, održavaju parlamentarni izbori za dva dana, u nedelju 21. januara. Ja, pošto studiram to što studiram, prirodno bivam zainteresovan za ove izbore i za ponašanje građana na njima – glasanje, politička (ne)kultura i slično... Čak sam napisao i seminarski, i to sam krvavo radio da bih ga završio na temu “Izbori na teritoriji kosovsko-mitrovačkog okruga od 2000. do danas“, gde sam na kraju dao svoje viđenje kakve rezultate očekujem na ovim izborima.

Ja sam do sad znao šta hoću – Evropsku Srbiju, hoću modernu zemlju, neću da stojim u redu za vize, neću da mi ni jedan roditelj ne radi, neću da mi idoli budu Ceca, Ratko Mladić i kriminalci, neću da bude prihvatljiva mržnja prema drugim narodima, rasama i sl., neću da me kradu i lažu, neću da mi vređaju inteligenciju... ali nisam znao ko mi to može dati i najbolje obezbediti. Na izborima 2003., kad sam “mlad i zelen“ prvi put učestvovao na izborima mislio sam da mi to može obezbediti ovaj gore sa klipa, premijer Koštunica... O kako sam se prevario! Ništa on nije drugačiji od pokojnog Miloševića, možda je samo malo uglađeniji... a vuk u jagnjećoj koži je i na početku i na kraju ipak samo vuk. Danas on govori “živela Srbija“! isto kao Milošević nekada, danas se on u maniru svih diktatora poziva na narod svojim sloganom “Narod najbolje zna“... Šta bre zna narod?!? Da je znao nešto ne bi podržao vođe koje su ga uvele u rat... da nešto zna ne bi 100.000 ljudi bilo na koncertu Cece. Ja tom sloganu suprotstavljam poeziju gde, čini mi se Aleksa Šantić ili neko drugi o narodu kaže “Pučina je stoka jedna grdna” i bio totalno u pravu.

Ja danas znam ko mi, barem po najavama (sad sam uvek oprezan), može pružiti bolju budućnost. Ja ću na izborima zaokružiti broj 1. pored imena Demokratske stranke. Nadam se da pokojni premijer Đinđić sve ovo gleda odozgo s neba i ako gleda onda želim da mu uputim jedno post-mortem izvinjenje... Izvinjavam se što nisam verovao, bio sam slep. Ali ćorav kad progleda – daleko vidi! Sad znam ono što nisam znao tad, još jedna u nizu lekcija naučenih na vreme.

Nadam se da će 22. januara makar stidljivo Srbija zakoračiti u bolju budućnost. Nadam se da ću na leto moći da odem u Holandiju bez da me drkaju za vizu.

Nadam se da će Partizan uspeti da pobedi Unikahu za dve nedelje i da će otići u TOP 16. (odrali smo Olimpiju u sredu!)

Nadam se da će svima krenuti na bolje. Eto, malo je kasno za novogodišnje želje, ali bolje ikad nego nikad.

- 12:08 - Komentari (10) - Isprintaj - #

06.01.2007., subota

Od Nove do Badnjeg dana

Sve što imam da kažem je ovo - DAVID MORALES JE NAJVEĆI KRALJ NA SVETU!!! Napravio je ekstra žurku za Novu, nisam sad ja neki stručni kritičar koji bi kao mogao da proceni da li je kvalitet miksovanja bio dobar itd, već pričam samo o onome kako sam ja "osetio" žurku. I kažem - bilo je nikad bolje. Imam jednu želju i odmah ću je reći bez straha da mi se ne ispuni ako je kažem - želim da mi svaki doček Nove godine bude kao ovogodišnji! Kad je čovek umiksovao "Otherside" od RHCP-a učinilo mi se da će hala da poleti... Pa kad je puštao "Love sensation", pa Bob Sinclar-a... A mi đuskamo... U stvar, ja sam Novu slavio od 7 do 7. Počeli smo kod Ljokija u stanu u pola 7, završili isto kod njega u stanu u pola 7 ujutru... Drug level - high, količina - 4 komada... smokinsmokinsmokinsmokin. Taj četvrti me je dokusurio, nisam više znao gde sam.

Tek, od 1. januara do danas samo jurim. Sinoć je bio neki rođendan gde sam cepio mrtav ladan skoro litar Pelina sam... a mislio sam da mi više nije zanimljivo da pijem. Probušio sam uvo...saznao sam i da mi se bivša riba udala... jebem ti život, već druga se udaje... a cura u koju sam kao klinac (17 god.) bio ekstremno zaljubljen ima novi broj moba koji se završava na 666...headbang. Kako se neke stvari poklope, jel da?eek

Danas je dan badnjaka, iliti Badnji dan, dan pred pravoslavni Božić, dan kada sam ja uvek dobro raspoložen, jer je Božić praznik koji najviše volim i za koji se uvek najbolje osećam. Pravoslavci imaju jednu zanimljivu tradiciju za Badnji dan, a to je da muškarci idu "u badnjake", tj. u seču drveća i onda ukrase svoje kuće tim drvećem i to valjda simboliše drveće na kome se mali Hrist ugrejao, tj. kojim su ga pastiri ugrejali. Sad, nisam baš siguran u priču, ali mislim da tako ide. Tek, ja sam tu tradiciju prespavao iz objektivnih gorepomenutih razloga, ali mi nisu dali da spavam, jer su sa petardama krenuli od ranog jutra. Večeras će se na stolu moje porodice naći različito voće, biće i smokava koje ja tamanim, biće svega... mi imamo i malu porodičnu tradiciju kad je u pitanju Christmas Eve - unosimo već pomenute badnjake u kuću, gde neko žensko (obično moja majka) baca kukuruz ili pšenicu iznad naših glava. I to je deo običaja. Kad malo bolje razmislim, imamo mi Srbi i dobre običaje. Većina su po mom mišljenju produkt sujeverja i ne sviđaju mi se, ali običaji oko Božića su izuzetak. Osećam da tu ima nečeg više. Prosto volim toplinu kad smo svi zajedno oko stola. Eto -- to iz mene progovara patrijarhalni Srbin - porodica pre svega. Pa šta ti u životu i treba više?

Evo i nekoliko predloga za skidanje sa neta i slušanje u narednim danima:

1. Robbie Rivera - Bizzare love triangle (Rooster&Peralta)
2. Til West and DJ Delicious - Sam (obavezno odslušati)
3. Chocolate Puma - Always and forever (Til West Remix) i naravno
4. Eddie Thoneick & Kurd Maverick - Love sensation 2006.

i moram da stavim i njega:
5. David Morales - How would u feel...

Lep provod svima za vikend želi Dzep. Pozz

- 10:27 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Ko je Dzep?

Džep obično kaže...