Image Hosted by ImageShack.us

Trenutno najbolja ženska ekipa u RH
Free Image Hosting at www.ImageShack.usDVD Breški Jalševec
AKTUALNO:

DVD MLADOST-VETERANI

30.04.2006., nedjelja

DRAGI VATROGASCI! SRETAN VAM PRAZNIK RADA!


Ovo su trenuci kada Vam zaista želimo sve najbolje, mnogo zdravlja i radnih uspjeha povodom 1. svibnja praznika rada. Mnogi naši članovi prije i danas zavrijedili su da ih ovdje istaknemo, ali bit će još puno prilike. Kako smo tek opisali prvih pet godina osvrnimo se na taj period do danas sa onima van našeg društva.
Zato koristimo priliku da iz naše arhive slika izvučemo slike naših dragih instruktora i onih koji su se s nama zajedno trudili da izgradimo ovo što danas imamo:
Mrtvima hvala i slava, a živima sve najbolje, dug život i svu sreću sa mnogo zdravlja!

- 19:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Naš prvi i dugogodišnji instruktor TONI KOC i veliki prijatelj i suradnik MLADEN PLAZONIĆ.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MILAN KOKEZA, čovjek čije ima znači dalmatinsko vatrogastvo, potpuno isto kao i što se vatrogastvo u Dalmaciji ne može izgovoriti, a da se ne spomene njegovo ime.

- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ženska ekipa 1976.g. na igralištu HNK «JADRAN» i prvi osvojeni trofej, a sve to budno prati ZVONKO BIŠKUP.

- 18:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

IVAN DRUŽETA- Veliki teoretičar mnogih vatrogasnih generacija i naš najomiljeniji učitelj.

- 18:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

JOSIP SUNTEŠIĆ, čovjek od koga smo puno naučili i koji nas je prvi poveo u Europu.

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZVONKO BIŠKUP i naše žene , kako onda, tako i dan danas nakon šest olimpijada i osvojenih pet zlatnih medalja i naslova apsolutnog prvaka Europe, pravi radnici i pravi voditelji.

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magistar TEODOR FRICKI imao je izuzetnu čast da se generacijama žena nadavao poklona i medalja. Najpostojaniji i nama najodaniji predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.


- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2006., subota

PRVENSTVENO ZA DOMICILNE!

Sad kada smo pustili da se malo ispušete, dozvolite da odgovorimo!
Ovaj naš blog napravio je u pravom smislu veliki pomak u našem «malom mistu». Iskazali su se neki frustrirani i neki sa novim blogovima, sve u svemu vrlo pozitivna stvar.
Prvima nismo dali da se razmašu , jer je njihov stil rada i razmišljanja: najsigurnije je baciti se kamenom iz gomile, bože sačuvaj da ih netko prepozna, jer kako će onda opet raditi ili dežurati kad kada im istekne «hlađenje».
Stoga smo bili prisiljeni onemogućiti anonimne «packe i primjedbe». Bez obzira što imaju preko «navodno» 3o godina staža u društvu, zaboravili su najvažnije, kako se takvi među sobom vrlo dobro poznaju, svi o svakom znaju ama baš sve, a to je upravo odlika «malog mista».
Zatim su zaboravili, kako je izgovorena riječ jedno, a napisana sasvim drugo i dok se prva može i pobiti, dotle druga može imati vrlo ozbiljne posljedice, ako ništa drugo, ono da ozbiljna i prisebna osoba može promijeniti mišljenje i potom žaliti za nečim što je prije «krivo mislila»!
Fakat, jedno je svima jasno! Jedna je generacija nešto napravila, drugoj ostaje da to sačuva, što nije nimalo laka obveza i to ne može svatko pa što god o sebi mislio ili mu preostaje, što je lakše, da to jednostavno uništi.
Društvo ima svojih problema, ali o njima će biti riječi malo kasnije. Nije valjda sve tako crno kao što se želi prikazati. Omladini nedostaje prostor iz jednostavnog razloga što su ga oduvijek imali i ne bi imali mira dok ga ne bi porazbijali. Opet, nije nam jasno zašto ga sami sebi ne naprave, pa bi ga po stvari logike bolje čuvali. Također vozila nije lako održavati i sačuvati, kad se sa njima čoši na Gospici na dva ili tri kola, odnosno kad se u punoj brzini preskaču tračnice u Sv.Kaji i t.d.
Kritike su uvijek dobrodošle, ali sigurno su najučinkovitije one koje priznaju dobro i usput ukazuju na ono što bi moglo biti bolje!
Od svega, jedno sigurno ne možemo prihvatiti: Da se možeš «napušiti» u kafiću. To da zna biti zadimljeno stoji, ali da se netko može «napušiti» ovdje sigurno ne može, jer je borba protiv tih zala, svih naših tridesetpet godina bila glavna preokupacija rada u društvu. Ni jednog jedinog trenutka nismo zaboravili gdje se nažalost nalazi naše «malo misto» na «toj» ljestvici. Neizmjerno je puno obitelji koje su nam na tome zahvalne.
Pri samom kraju znak pitanja? Koja to obitelj, koristi svaku priliku da se razbaca svojim prljavim rubljem, iako ga svaka zasigurno ima! Pratite blogove drugih!
Dozvolite da nastavimo sa pisanjem, jer se iz naše povijesti može iščitati, što je bilo dobro, a što loše u našem, priznat ćete «nesvakidašnjem» plodonosnom radu!


- 09:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

14.04.2006., petak

SRETAN USKRS! ZDRAVI I VESELI, SVI VATROGASCI MA GDJE GOD BILI!

Umjesto umaranja čitanjem naših početaka, a želeći vam od srca sve najbolje, sa zdravljem, srećom i blagovanjem, kako na Uskrsu tako i cjelu godinu!

Koristimo priliku da objavimo nešto slika iz naše arhive vezanih za opisanih prvih pet godina rada.

1971. godina 27. srpnja veliki katastrofalni požar na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca prava katastrofa koja je i začela "Omladinsku vatrogasnu brigadu" iste godine pretočenu u DVD "Mladost"


- 22:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Među intervencijama "Omladinske vatrogasne brigade" bilo je i pronalaženje ukradenog automobila "Fićo" iz Križevaca pronađenog na našem djelu magistrale i čuvan do dolaska vlasnika.

- 22:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1972. godina i prve vježbe za polaganje ispita. Obavljeno posuđenom opremom susjednog DVD-a "Donja Kaštela", a sve budnim okom prati naš uvaženi prvi instruktor TONI KOC.

- 22:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1973.godina
U nedostatku tehnike i mogučnosti prilaza šumama uz prugu Split-Labin željeznica nam je ustupila "mali vlak" ROBEL i od njega su napravljena šinska navalna kola sa cisternom.

- 22:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1974.godina i učešće na raznim vatrogasnim vježbama i manevrima u stilu NNNI ovo je ekipa što je vrlo dobro izvela gašenje Marjana sa relejnim sistemo pumpanja mora.

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Radovi na uređenje stare škole "Đardin" su se zahuktali i pa će uskoro i preseljenje u prvi vatrogasni dom.

- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1975. godina i prve javne vježbe na Kemijskoj školi novopoklonjenim navalnim kolima TAM-5000 "Merkuri" - dar Splitske vatrogasne brigade danas JVP grada Splita.


- 22:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MATE ŠUNJIĆ 1951.-1991.
Jedan od osnivača društva i jedan od glavnih pokretača osnivanja "proslavljene" ženske ekipe.
Poginuo kao dragovoljac na samom početku Domovinskog rata.

- 22:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1976. Već smo stekli nove prijatelje, a posebno iz DVD Virovitica, sa kojima smo se pobratimili. - slika jednog susreta "na visokoj razini"
- Vladimir Mikolić
- Ivo Miolin-Miško
- Ivica Batina
- Milan Majetić
- Jure Žegarac

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2006., srijeda

VEĆ STIŽU PRIJAVE ZA NATJECANJE!

Neke prijave su već tu! Ima ih svakojakih: onih koji će se smjestiti u «RESNIKU»; onih koji će autobusom ili kombijima putovati obje noći kako bi cijeli dan bili tu; ima i onih koji bi htjeli biti smješteni kod nas u domu. Još nije gužva pa se ne treba posebno opterećivati time.
Na veliku žalost svih, koje bi rado smjestili u domu, odmah moramo naglasiti kako za sada mjesta nema, jer prostori još nisu gotovi, a i sa onim prostorom što ga imamo prvenstveno raspolažu dugogodišnji prijatelji, pobratimi i oni kojima smo dužni uzvrat gostoprimstva. Najradije bi da ima mjesta za svih. Zato smo sve dogovorili sa «RESNIKOM», jer su po cijeni vrlo prihvatljivi i imaju znatan kapacitet. Predložite nešto drugo, ako imate bolje rješenje!
Obećali smo kratki osvrt na našu povijest.
Nije tako dugačka, ali je vrlo zanimljiva. Počelo je 1971.g.
Ljeto, 27.7. tadašnji praznik ustanka. Požar Kozjaka. Za nepuni sat nestalo je šume koju smo kao pioniri sadili. Ništa nije pomoglo. Malobrojnim vatrogascima pridružilo se preko tisuću mještana, a nas omladine da ne pričamo. Sve je uzalud, odu mjesta naših prvih ljubavi, ode šuma u koju su Sućurani doslovce bili zaljubljeni, neprocjenjiva zaštićena priroda sa preko tisuću vrsta mediteranskog bilja na jednom mjestu. Žalost! Kako su istu večer planule i okolne planine vatrogasci su morali dalje. Mi organizirani u tadašnje omladinske brigade preuzimamo brigu o požarištu. Tu neprospavanu noć pada ideja da to ljeto danonoćno čuvamo najljepši ostatak šume na Kozjaku, a da na jesen našu organizaciju pretočimo u vatrogasno društvo. Rečeno učinjeno!
To smo ljeto još deset puta pomagali pravim vatrogascima u okolnim požarima.
Za nagradu upornog rada tadašnja općina Split, šalje nas u Zagreb na Velesajam ( gdje je i napravljena slika).
10. listopada, nedjelja jutro, osnivačka skupština DVD-a. Sve sami golobradi mladići i djevojke. Iznenada stiže poseban gost, inž. Jakša Miličić , tadašnji gradonačelnik Splita i to pravo iz Izmira, gdje je Split dobio upravo Mediteranske igre 1979. Kakva čast! Tu su i okolni vatrogasci na čelu sa doajenom Milanom Kokezom. O kako su nam izgledali nedostižno i daleko.
Osnovano je društvo i uzima se ime «Mladost», a kako će drukčije. Gotovo najstariji među nama imao je 22 godine, IVICA BATINA, a pošto je čitavo vrijeme bio neformalni vođa ekipe, nikakvo čudo što je aklamacijom izabran za Predsjednika. Ustroj slijedi. Jedanaestorica koji su jedini imali preko 18 godina potpisali su pred tadašnjim SUP-om i 02. 12. 1971.g. dobili rješenje o sada registriranom DVD-u «Mladost».
Do tada su već iz kojekavih skladišta okolnih firmi, doneseni stari željezni i rudarski PVC šljemovi, trliši, cipele i sve skupa je prebačeno iz Biblioteke (privremena kancelarija u Domu Boraca) u privatnu kuću Zapovjednika IVE MIOLINA-MIŠKA.
1972. Slijedi žicanje prve pumpe, obuke prvih vatrogasaca i školovanje dvojice u zagrebačkoj vatrogasnoj školi. Pred sezonu nabavljeno prvo vozilo Jeep «Mahindra» i prikolica za opremu.
Već sličimo pomalo na vatrogasce, iako osim radnih odjela imamo tek po koju staru vojnu uniformu. Prilaze nam i stariji sumještani, iako nevjerica još vlada Mjestom. Valjda misle da će nas proći volja igranja vatrogasaca. Ali mi mislimo ozbiljno. Ovu godinu gasimo tridesetak požara.
1973. izlazimo na prvo natjecanje u Kaštel Stari. Rezultati, ajme! Nije nas briga bit će bolje. Učimo, skupljamo opremu, gasimo i društvo raste.
1974.g. Mjesna zajednica dodjeljuje nam staru osnovnu školu «Đardin» za privremeni dom, mada mi već tražimo lokaciju za novi, uređujemo taj prostor i selimo iz Miškove kuće. Kupimo obveznice zajma za «Autoput» i tim parama mislimo kupiti budući teren.
1975.g. Lijepo uređeno prizemlje škole u pravi mali vatrogasni dom. Imao kancelariju, garaže i nezaobilazni društveni kutak (čitaj:kafić). Sve smješteno nad najljepšom sućuraćkom plažom.
Osnovali smo, pored ekipe članova , pionirske i omladinske ekipe, a od naših žena i sestara, žensku ekipu. Čak je bila na natjecanju i osvojila prvo mjesto! Imamo i prve ispitane vatrogasce i dočasnike, a i suce. Napredujemo! Već smo stekli mnoge prijatelje među vatrogasnim društvima.
1976. već smo se pobratimili sa Viroviticom i Zemunom. Oba društva imaju preko 105 godina, a mi tek 5. Dobro smo stasali! Imamo Navalna kola «TAM 5500», IMV kombi, kamionet Zastavicu, prave vatrogasne zelene uniforme i tri svečane. Opreme koliko treba, nešto dobiveno, a nešto na požarima «posuđeno». Glavno da je na svemu nevještom rukom crvena boja otisnula DVD «Mladost»! Požara preko glave. Ne možemo 27.7 ni proslaviti pet godišnjicu jer su momci već 72 sata na raznim požarištima diljem Dalmacije. Bili na nekoliko natjecanja . Jedno čak bili i domaćini. Imamo i društvenu Zastavu (poklon Mjesne zajednice), a sakupili smo već i nešto pehara

- 22:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.04.2006., utorak

OVO JE IPAK NAŠA SVAKODNEVNICA!

Naš dom je stalno u izgradnji: reći će naši članovi.
A kad je tako! Još od 1977.g. kada su udareni temelji, pa preko 1984.g. kada je svečano otvoren, do danas još uvijek je u nekom uređivanju. No mislimo da smo ipak pri samom kraju!
Na prošloj skupštini, kako to mi zovemo Senatu, rukovodstvo je dalo riječ kako će radovi biti gotovi do kraja 2006.
Članovi su tomu dali punu podršku i evo ubrzano se radi.
Trenutno se, zajednički sa prijateljskim i pobratimskim, društvima uređuje prostor soba-apartmana.
Strah nas je reći da će biti useljivi za Kup (što se duboko nadamo), ali za ljeto bit će sto posto.
A kakav će tek onda biti dom.
Mnogi koji su bili na prošlom Kupu bit će iznenađeni.
Kada to dogotovimo imat ćemo 39 apartmanskih kreveta bez pomoćnih, tako da smo otvoreni za sve moguće ideje: od svojevrsnog Kampa-učilišta za vatrogasce; ljetnog obiteljskog okupljanja vatrogasaca sa kontinenta; razmjena sa društvima i još mnogo toga.
O tome drugi put!
Kroz nekoliko napisa upoznat ćemo Vas i kako smo do sada ovo već napravili, možda to nekome bude ideja da i on slično napravi. Mada stoji još uvijek ona naša deviza. Mi smo uspjeli zato, što se našla «jedna luda ekipa u jednoj ludoj sredini» jedno bez drugog ne ide….

- 16:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

10.04.2006., ponedjeljak

Evo! Dobro smo krenuli..

Pomalo se javljate i to nam je neobično drago.
Za danas smo pripremili jednu «fotku» našeg Sv.Florijana, koji je svašta proživio ovu zimu. To vam je da vidite kako ni mi nismo još počeli sa pripremama natjecateljskih ekipa. Nadamo se, vrijeme će se do Uskrsa stabilizirati, a još se više nadamo da će Svibanj biti početak ljeta i da će mnogi od vas probati prvo kasnoproljetno kupanje na pješčanoj plaži HTN «RESNIK»…
Molimo vas i za malo promidžbe, pa skrenite pažnju i svojim prijateljima na naš blog. Hvala!

- 12:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.04.2006., nedjelja

NAŠ DOM Vidimo da se još nitko ne javlja.
Dobro, bila je subota pa ste mnogi zauzeti. No dobro čekamo vas i dalje…
Vidimo usput, kako već, svi znate za naše natjecanje i da ste se počeli pripremati. Neka bit će zanimljivo…smokin

- 14:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

08.04.2006., subota

Evo nas narode!

Pregledavajući blogove, a posebno onih nama dragih i prijateljskih vatrogasnih društava širom Hrvatske, sjetili se i mi javiti!
Htjeli smo to i prije, ali ni sada nije kasno, a povod je naše slijedeće natjecanje.
Naime danas smo poslali mnogim društvima u Hrvatskoj pozive za 3. KUP "Sv.Florijana", pa će i naš blog pratiti događaje vezane za tu manifestaciju.
Oni koji su do sada bili na našim natjecanjima pretpostavljaju što ih čeka, ali usput samo napomena, da će se ovog puta sve odigravati u HTN "Resnik". Smještaj ekipa u bungalov-kućicama, vježbe na nogometnom terenu, a štafeta na polukružnoj asvaltnoj stazi među bungalovima. Bit će vrlo slično onom famoznom "I međunarodnom natjecanju - Kaštela-90".
Od ove godine HVZ uvodi liga natjecanje za "KUP HVZ 2006." pa je ovo ujedno i prvi susret ili prvo kolo te nove lige.
Sve ostalo drugom prilikom.
Čekamo komentare i eventualne nove prijedloge za što bolji susret 27.05.2006.g.

- 20:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (9)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (7)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (3)
Listopad 2006 (5)
Rujan 2006 (6)
Kolovoz 2006 (2)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (14)
Svibanj 2006 (35)
Travanj 2006 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



POSJETITELJA:
Free Hit Counter
Trenutno pregledava:


Ocijeni moj blog


www.blog385.com


Komentar mog bloga:


www.blog385.com
E-mail: DVD MLADOST

ONI SADA VODE DRUŠTVO:

UPRAVNI ODBOR:


ZAPOVJEDNIŠTVO:


eXTReMe Tracker