Duše dvije duša jedna

14.04.2016., četvrtak

Molitva Sv. Leopoldu

Molitva Sv. Leopoldu za hrvatski narod

Gospodina Isuse Kriste, Ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju, jezik i običaje svojih ljudskih predaka. Po Tvom je primjeru Sv. Leopolda, kapucin, služeći braći ljudima u drugoj zemlji, vjerno ljubio i svoj hrvatski narod.
I ja Te, zajedno sa Sv. Leopoldom Bogdanom, molim, da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne ugase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde, mira i sreće, te da živimo i umiremo u Tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova.
Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva za duh apostolata
Sveti Leopolde, istrošio si se služeći drugima na slavu Božju i spas neumrlih duša. Danas, dok grijeh i sotona zavode svijet i duše, ukloni sablazan mnogih katolika koji se stide raditi za slavu Božju i spas duša.
Sveti Leopolde, oslobodi i mene straha, ljudskog obzira i sebičnosti, a isprosi mi od Boga apostolski žar prvih kršćana, da i ja, svojim životom, primjerom i riječju; molim i radim za dolazak boljeg svijeta i obnovu evanđeoske ljubavi i dobrote među ljudima. Amen.

IŠ-m

<< Arhiva >>