kada je bit u potpunosti shvaćena,život se odvija sam od sebe

utorak, 20.01.2009.

Obama = obmana !


Image Hosted by ImageShack.us


"Nitko nije beznadnije porobljen, od onih koji lažno vjeruju da su slobodni."

Johann Wolfgang von Goethe







-------------------------------------------------------------------------

* prenosimo sa budan bloga


Hrvati spremni za čipiranje od strane SAD


Kaže Sanader narodu: ''Danas smo na rubu ponora, a uz moje mjere napravit
ćemo korak dalje!''



Ulaskom u program ukidanja viza za SAD slijedi izdavanje biometrijskih
putovnica - trebaju li Ameri znati sve o nama?

peseki i ostali ljubimci

Hrvati spremni za čipiranje od strane SAD
Ulaskom u program ukidanja viza za SAD slijedi izdavanje biometrijskih
putovnica - trebaju li Ameri znati sve o nama?

Hrvatska se pridružila "vrlo malenu klubu" zemalja koje su ušle u program ukidanja viza za Sjedinjene Američke Države, izjavio je u petak u Washingtonu pomoćnik američkog ministra domovinske sigurnosti Stewart Baker u prigodi potpisivanja dokumenta o suradnji s MUP-om RH u unaprjeđivanju sigurnosnih mjera za putovanja hrvatskih građana u SAD.
"Pridružili ste se vrlo malenu broju naroda koji su se službeno obvezali ispuniti uvjete potrebne za Program izuzeća od viza", rekao je Baker u prigodi potpisivanja Izjave o načelima suradnje u unaprjeđivanju dvostranih sigurnosnih mjera za međunarodna putovanja i zahtjevima američkog Programa izuzeća od viza između MUP-a RH i Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a.
Ulazak u program "dobar je za obje zemlje sam po sebi", jer povećava sigurnost i hrvatskih i američkih građana, kazao je Baker i pozdravio hrvatsku spremnost za razmjenu podataka s američkim vlastima.
Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović, koja je potpisala dokument, zahvalila je na naporima administracije predsjednika Georgea W. Busha i na njegovoj osobnoj potpori iskazanoj za lanjskog posjeta Zagrebu da se Hrvatska uključi u program ukidanja viza. Naglasila je da je "Hrvatska spremna ispuniti sve potrebne uvjete, od uvođenje biometrijskih putovnica, do potpisivanja sporazuma o razmjeni informacija, zaštiti granica i sprječavanju terorističkih aktivnosti".
Stewart Baker i Kolinda Grabar-Kitarović istaknuli su kako očekuju da će vize za putovanje hrvatskih građana u SAD biti što prije ukinute.
Pomoćnik za politička pitanja ministra domovinske sigurnosti SAD-a Richard Barth izjavio je za Hinu da je postupak ukidanja viza za zemlje srednje i istočne Europe koje su ga dovršile 2008. - Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu i Slovačku - trajao najmanje 18 mjeseci. "Općenito je minimum za to 18 mjeseci", rekao je Barth.
Na temelju potpisane Izjave Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a namjerava pomoći MUP-u RH u poduzimanju mjera za razvijanje programa, sustava i postupaka vezanih za sigurnost putovanja i granica, razvoj i izdavanje elektroničkih putovnica te drugih mjera. (hina/metro-portal)


Komentar Metronoma

Naši će političari vrlo veselo i glasno vikati kako smo postali sjajna zemlja koja nema vize za SAD, no jesu li biometrijske putovnice pravo rješenje? Osim što će nam privatnost biti nepovratno ukinuta, dobit ćemo i svatko svoj čip, baš kao i psići da nam se može pronaći vlasnik kada se izgubimo u bespućima "najveće svjetske demokracije".

Šalu na stranu (ili nastranu), hackeri su već pokazali da su biometrijske putovnica totalna glupost, reprogramirajući čipove tek rođene djece u Osamu bin Ladena i slične likove, pa je definitivno upitno treba li nam uopće tako nešto nesigurno.

Zašto ne bismo dali OIB, toliko reklamiran kao super sjajnu stvar, a usput i passworde za "zaštićena računala" u Poreznoj upravi dužnosnicima Homeland Securityja, NSA i CIA-e pa da već jednom postanemo pravi 'Merikanci.

www.metro-portal.hr


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=15487

objavio je kazukiHrc na "magicusu"

Pripremi za ispis ----------------
MOJ KOMENTAR: - 17.01.2009 11:40 h
svaka ti čast na ovaj ispis. na svaku moju temu vezanu uz NSP anonimusići bi se poput kotrljajućeg kamenja sunovratili u gomili i pisali da sam ustrašen i da baljezgarim...
uz tvoje dopuštenje ovaj tekst objavio bih i na svom
http://budan.blog.hr/ svakako uz tvoje podatke sa
magicusa.

lijepi pozdrav. :-)))
-------------------------------------

dinaja
DINAJIN KOMENTAR: - 17.01.2009 11:59 h
ni biometriske osobne karte ne pomažu...nedavno je jedna moja pacijentica, djete Vijetnama, sada švicarka, poželjela dočekati novu godinu u SAD-u......odletjela je u SAD..zadržana šest sati u bezgraničnoj zoni i vraćena natrag u Švicarsku.......i pored švicarske putovnice i biometrijske karte ameri je nisu pustili u zemlju......:-)))

----------------------------------------------
Safiris
MOJ KOMENETAR NA DINAJIN ISPIS: svijest u 95% hrvata, -18.01.2009 06:14 h

koji je rezon u naših ljudi i kako se postavljaju pred NSP
to se najbolje izrazila dinaja. shvaćanje nekih problema
i svijest je na razini dinaje...

----------------------------------------------

Da ne morate u poreznu upravu evo linka za OIB J

http://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html


---------------------------

U Rijeci, 20.01.2009. godine Borivoj Bukva

- 18:17 - reci,ne srami se (4) - Isprintaj - #