Downgrade

24.01.2005., ponedjeljak

And the sky's the limit...

sinoć nisam mogla baš zaspati, i oko 1 sam odlučila zapaliti cigaretu na prozoru, tek toliko da se više ne prevrćem po krevetu. vani je bila mjesečina i dosta razbacanih oblaka. prvi dim me je zaljuljao, kao i obično kad ne pušim jedno vrijeme.zagledala sam se u nebo i osjećala nekako spokojno, čak i pomalo kao Gleda-Mjesec :) malo me je otupila ta cigareta, kao da sam zapalila nešto drugo. baš mi je bilo lijepo tih par minuta na hladnom zraku, a vani je bila tišina kao u vakuumu. kad sam se vratila u topli krevet, osjećala sam se skroz omamljeno, i pokušala sam zaspati bez muzike, što mi i nije baš običaj.
budući da ipak ovaj blog temeljim na svom obožavanju muzike, a posebmno često spominjem Hüsker Dü, ipak moram onda i završiti sa jednom njihovom pjesmom :)

"Books About UFOs"

Walking down a sunny street to the library
Checking out the latest books on outer space
Going to the fruit stand to buy a dozen oranges
Then she and the books and the oranges go back to her place

She tells the same old story to everyone that she knows
She's just sitting in her room reading books about UFOs

Sometimes I see her sitting on the rooftop
Perched in a lawnchair and staring into the sky
I know that somewhere in some faraway galaxy
That some gray men with telescopes are gazing right into her eyes

Her live revolves around all of the planets
And she is constantly aware of all the changes that occur
I'm going to turn into a lens and focus all my attention
On finding a new planet and naming it right after her


- 14:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #
super mi je pjesma... pahulje su pretjerale ..prehladno je ...stratosferski ispod kelvina! čak i kung-fu vile imaju problema s letenjem*** (bruce 26.01.2005. 17:45)

Pa ti si Tineluss, tebe ne bi trebali mučit klimatski uvjeti, uostalom, jučer je bila pjegava narančasta srijeda :) (downgrade 27.01.2005. 08:34)


17.01.2005., ponedjeljak

You've got kissability

danas slušam Sonic Youth :) falili su mi vidim ovi stari albumi, i baš sam danas uživala vozeći se u grad. a zapravo o njima nemam što puno reći, najbolji su :) meni je Lee uvijek nekako imao najbolje pjesme, ali sad se i to već nekako mijenja. iako ću na Wish Fulfillment vjerojatno uvijek skroz se raznježiti.. i njegova Saucer-Like ima skroz super stih:
do you scratch and itch when yr head feels tight
or wave it away and just stay out all night

hehhe, da to sam ja :) ovo drugo.. iako možda i nije baš pohvalno.
vikend je prošao baš neočekivano lijepo. da sam tako planirala, ne bi moglo bit bolje. petak i ne toliko koliko subota.. i nije fer da nemam uvijek takva buđenja, stvarno nije fer! a i sunce koje je blještalo puno je dalo da to jutro bude stvarno magično..

14.01.2005., petak

fluffy clouds

vani je totalno proljetni dan.. išla sam na posao sa kišobranom, a plavo sunce se probijalo kroz kišobran.. još je samo falila duga, nisam je vidjela :) ali oblaci su bili pahuljasti kao iz simpsona. i petak je i miriši zrak. ne vjerujem da je siječanj. pijem ledeni čaj, i to me podsjeća na ljeto. probudila sam se kasno, u žurbi se spremila i prošetala ulicama sa osmijehom. ništa mi ne fali, i sretna sam :) sluša mi se nešto što nisam jako dugo, ali ne znam što bi to moglo bit. moram dobro razmisliti. hm.. možda Smithsi? ali od jedne noći još prošle godine malo su mi dosadili :) kako je to već kad se vrti jedan album ciiijelu noć na repeat. ali moram ih ponovo pustiti da mi dođu, već je prošlo tome dosta ipak. nemam što pametno napisati, osim eto da sam dobre volje, sretna, vesela, razdragana, kako god.. nisam ni opterećena sa tim što je petak i da nemam poima oću li uopće danas van.. kao da je bitno. kad bi barem i noć bila ovako lijepa kao ovaj dan, da zapuše jugo i avioni polete na drugu stranu.. ah, živim kraj aerodroma :)
ipak, odlučila sam se za The Cure. .kao nisam ih dugo slušala :)

And she used to fall down a lot
That girl was always falling
Again and again
And I used to sometimes try to catch her
But I never even caught her name

05.01.2005., srijeda

Sincerely

fIREHOSE Doček je prošao.. bilo je super, veselo i dugo. dani su se vratili u normalu, više monotoniju i sjetu.. toliko od mene za sada.. sutra se ne radi :) i idem van.. razveselit se malo, nadam se..







fIREHOSE- Choose Any Memory

enough today
too long silent
please send a feeling
think me a thought
gone too far again
to no surprise (no surprise of mine)
direct stellar contact
wait for dark (waiting for dark)
hear me! hear me!
I sometimes know
it felt so near
don't close sad eyes
choose any memory
gone too far again
to no surprise (no surprise of mine)
direct stellar contact
wait for dark (waiting for dark)
hear me! hear me! hear me! hear me!

Sljedeći mjesec >>