*Conscious Sun*

29.07.2006., subota

OnE LoVe

Come Together

You better come together
Learn to love one another
We got to come together
Learn to love one another
We got to come together
Learn to love your brother
We got to come together
Learn to love your sister

One eye can't see
One ear don't hear
One hand can't clap
One foot don't run

Where do we go from here
Here, there or nowhere
I said where do we go from here
Here, there or nowhere

Birds unite
Fishes unite
Animals unite
Mankind still fight





- 11:48 - Word (6) - On paper - #

20.07.2006., četvrtak

Reggae Connection

Reggae Connection, najbolja reggae emisija... koja se emitirala svakog četvrtka od 00:30 do 03:30 na radiu 101.
Dečki su odlučili na odmor pa smo se u četvrtak pozdravili sa zadnjim emitiranjem emisije, do jeseni kada će krenuti u novom izdanju...yes yes yes!
Emisiju vode i selektiraju naša tri sound systema, Bass Culture, Radikal Dub Kolektiv i Kingstoned. MASSIVE! Nema bolje ekipe yes
Oni koju su nas najviše nasmijali smijeh Saša (MC Popaj) i Vrky (RDK) u timu.
Najbolje riječi smo čule od Dr. Ben-a!wink čovjek je car! Dečki imaju odličnu history selekciju, yes iyah i nove informacije na reggae sceni, podjele karta za razne koncerte i festivale...singlove...hvala!
Oni koji nisu slušali neka slušaju u bliskoj budućnosti oni koji jesu neka budu strpljivi za nove zvukove reggae connection-a! TUNE IN!




Ras Mac Bean & Anthony B - Wake Up Callwink
http://rapidshare.de/files/26417172/Ras_Mac_Bean_-_Wake_Up_Call__feat._Anthony_B_.mp3.html



- 18:05 - Word (5) - On paper - #

13.07.2006., četvrtak

*all glory to the king, all glory to the kings of kings, every battle be win, all praises to the lord, praises to the lords of lords*

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us






- 18:08 - Word (13) - On paper - #

04.07.2006., utorak

Dub Music

"dub music is a journey to a greater path. An art form designed to change the very fabric of your life."




Dub je oblik jamajske glazbe, koji se razvio van ska i reggae u sedamdesetima Jamajke. Dub zvuk uključuje, dodavanje opsežnog odjekivanja i rezoniranja efekta prema postojećem dijelu glazbe, ponekad u pratnji sa krhotinom tekstova od izvorne verzije.

Dub je okarakteriziran kao " verzija " postojeće pjesme, tipično naglašavajući bubnjeve i bas za zvuk popularan u lokalnim Zvucima Systema (Sound System). Instrumenti su tipično oblikovani u čvrsto prerađivačkim efektima kao na primjer jeka, rezoniranje, dio glasa i ekstra udarac, s većinom glavnih instrumenta i vokala ispuštanje u i iz mješavine. Druga strana zvuka duba je masivan nizak bas. Glazba ponekad prikazuje obrađene zvučne efekte i druge buke, kao na primjer pjevanje ptice, grom i munja, tokove vode, i proizvođači povikuju uputstava kod glazbenika. Ono može biti dalje povećano od DJ-a.

Ove verzije su uglavnom instrunemtalne, ponekad uključuju odlomke izvorne vokalne verzije. Često su ove stvari korištene za " Toasters " udaranje teško-rimovane i aliteracijske tekstove. Ova su nazvana " DeeJay Versions ". Za razliku od modernog skoka terminologije, u reggae glazbi osoba s mikrofonom je nazvana " DJ " (drugdje nazvana " MC ", za 'Mikrofon kontroler' ili manje često 'vlasnik ceremonije'), dok osoba koja je izabrala glazbu i rukovanje okretaljke je " Selektor " (drugdje nazvano DJ).

Velik razlog za proizvodnju višestruke verzije su bile ekonomske: Proizvođač snimanja bi mogao upotrijebiti snimku koju je posjedovao prema proizvodu brojne verzije od jedinog studijskog zasjedanja. Verzija je bila također prilika za proizvođača ili remix za eksperiment i otvor njihove kreativnije strane. Verzija je bila tipična B-strana singla, s A-stranom posvećena za izradu popularnog hita, i B-stranu za eksperimentiranje i opskrbljivanje nešto za raspravu DJ-a. U sedamdesetima cijeli albumi duba stvari su bili proizvedeni, često jednostavno dub verziju postojećeg vokala LP-a, ali ponekad izbor sinkroniziranog gornjeg instrumentalnog sredstva stvari za koje vokal nije postojao.

Dub glazba je razvijena od ranog pomoćnog sredstva reggae glazbe i " verzije " koje su utjelovile pravedno primitivne rezonirane i odjekivane zvučne efekte. Errol Thompson je izvodio prvi strogo instrumentalni reggae album naslovljen "The Undertaker " Derricka-a Harriott-a i Crystalites-a oslobođenih 1970-te. Ovaj inovatorski album vjeruje " Zvučnim Efektima " prema Derrick-u Harriott-u.

Dok su neki pokušavali atriubirati " izum " dub glazbe prema samo jednoj osobi, činjenice pokazuju da su se 1973, instrumentalne reggae " verzije " od različitih studija razvile u " dub " kao pod žanr reggae-a. Preko istovremenih napora od nekoliko neovisnih jamajskih inovatora, ovi natjecateljski inženjeri i proizvođači su naporno radili da preskoče svakog drugog sa svakim sljedećim dub puštanjem bez pojedinca, da su mogli tražiti sav kredit za porijeklo od " dub-a " kao žanr.

1973. , barem dva proizvođača, Lee Perry i Aquarius studio inženjer/proizvođač ekipa Hermana China i Errol Thompson istovremeno su prepoznali da je postojalo aktivno tržište za ovaj novi "dub" zvuk dakle oni su počeli oslobođivanje prve 100% prave dub albume.

Od 1975. je King Tubby bio međunarodno prepoznan kao premijer duba umjetnika/inovator/proizvođač s puštanjem njegova dva debi albuma " King Tubby Meets The Upsetter At The Grass Roots Of Dub " i " Surrounded By the Dreads at the National Arena ". On je bio zatim odmah dozvan kao vođa dub glazbe inovator dana.

Dub je nastavio napredovati od te točke do ove, njegova popularnost ovoštenjem i bezbojnim promjenama u glazbenoj modi. Skoro svi reggae singlovi se još drže na instrumentalnoj verziji na B-strani a ova su još korištena kod zvučnih sistema kao prazan kanvas za pjevače i DJ-e.

1980-te, Britanija je postala novi centar za dub proizvodnju s Mad Professor-om i Jah Shaka-om koji je bio najslavniji, dok je Scientist postao težak prvak Jamajkanskog duba. To bilo također vrijeme kada je dub napravio svoj utjecaj znan u poslu tvrđeg ruba, eksperimentalnim proizvođačima kao na primjer Adrian Sherwood i popis umjetnika na njegovoj etkiketi On-U Sound. Bendovi kao što su na primjer The Police i UB40 pomagli su popularizirati Dub u UK-u s UB40's 'Present Arms in Dub' albumom koji je bio prvi ikada DUB album koji je udario UK top ljestvicu 40. The Welsh band Llwybr Llaethog je važna UK grupa koja je često producirala Dub stvari povrh njihovog običnog hip-hopa/elektroničkog izlaza.

1990-te i dalje dub je bio djelovao i redom je utjecao techno, jungle, drum & bass, house music, trip top, ambijentalna glazba, i hip hop, s mnogo elektroničkih dub stvari proizvedenih pored netradicionalnih glazbenika od ovih drugih žanrova. Glazbenici kao na primjer Bill Laswell, Leftfield, Ott, Massive Attack, Bauhaus, The Clash, PiL, The Orb, Rhythm & Sound, Pole, Underworld, DeFacto, Thievery Corporation i ostali demonstriraju jasne dub utjecaje u njihovim pojedinim žanrovima, i njihove inovacije redom su utjecale na srednju struju dub žanra. U UK-u, Europi, Japanu i Americi neovisno snimanje proizvođači rade dub. DJ-i su se pojavili potkraj 1990-te koji su specijalizirali muzicirajući pored ovih glazbenika, kao na primjer UK's Unity Dub. Tradicionalan dub je, međutim, preživio (Iration Steppas i Aba Shanti-I, na primjer) i neki od tvoraca kao Lee Perry i Mad Professor nastavivši proizvesti novi materijal. Jedan moderan dub bend koji ima pravedno veliku podzemnu sljedbenika je Skunk Record's Slightly Stoopid.

prevela na hrvatski dub lady

FOLLOW THE ROOTS AND THE BLUE OF THIS DUBWISE SOUND. yes

dj

jah shaka

lee perry

lee perry & mad professor

mad professor

king tubby

- 15:33 - Word (11) - On paper - #

02.07.2006., nedjelja

Mighty Vibes

Image Hosted by ImageShack.us



"...where is the charity, where is the love?...we can't ignore what's going wrong yeah..."

"...don't survive for the system alone and give him praises to jah the almighty one..."

"...my music is all about, i just can't live without, it's everywhere i go, people hearing my music playing on the radio..."

"in the darkness i see a light, life is a strongest order around and the only cloud is skyes..."

"...there is a way, there's allways a way..."

"...no more sadness in my heart this wind is blowing my skin..."

"...new vibration's blowing my spirit my desire is growng up, i ask myself what are you doing, you are close to me, i know, but it's not enough...!

"...near me there is a garden full of dreams where are my?..."

"...i called out to the gangstas in the street, yo yo yo, too much people are dying yogo yogo yogo yo, one get shoot and jah praid at my feet..."

"...i choose my destiny, can let no one come do that for me..."

"...i and i are the living dread inna dis ya down of the living dead..."

"...here i come to make my music here i come to share with the people something more than gold something you understand or not..."

"...take a look around you and tell me what you see, is anybody happy, where are all the smiling faces, everybody's crying..."

"...there's a land far far away, there's no night there's only day, looking into a book of life and you will see that is a land far far away..."

"...keep smiling keep shining like the morning view..."

"...don't let dem silence your voice..."

"...live it up right, no more, no more fussing and fighting..."

"...The lips of the righteous teaches many
But fools die for want of wisdom
The rich man's wealth is in the city
Vexation of the soul is vanity
Destruction of the poor is their poverty
The poor man's wealth is in a holy, holy place
Why do you fight each other
Why do you kill your brother
Then your reward will be the cemetery
We got to build a better nation
Clean up, clean up Jah creation
Or there will be no future for you, you and me..."

aaaaah kako predivni izgled slobode...slike koje te potaknu na razmišljanje...yes






reggae glazba je sloboda, mir, ljubav....pogledaj slike dobro, pročitaj citate i reci mi dal osječaš to...neka moćna vibra ti obuzme tijelo i misli i povede te daleko........isto kao i kad zatvoriš oči i slušaš glazbu i lagano gubiš ravnotežu jer odlaziš i onda opet otvoriš oči i vratiš se u stvarnost.....
Dance to the reggae! thumbup



- 17:33 - Word (10) - On paper - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.