nije važno što volite...pročitajte

utorak , 16.11.2021.

Hetreosekualac......znamo

Homoseksualac....znamo

Biseksualac............znamo

..........................o sapioseksualnosti evo malo misli......................



Sapioseksualnost
se najkraće može opisati kao seksualna privlačnost prema inteligenciji. Taj se termin upotrebljava za osobe kojima je inteligencija glavni faktor seksualne privlačnosti i ta im je osobina atraktivnija od izgleda pa čak i od osobnosti. Sapioseksualnost ne karakterizira činjenica da je inteligencija nekome privlačna (jer većini ljudi jest) već da ih inteligencija privlači više od bilo koje druge osobine, poput smisla za humor, empatije, izgleda, srdačnosti, privrženosti i tako dalje. Treba reći i da se sapioseksulanost smatra dodatnim seksualnim identitetom, što znači da sapioseksualci mogu biti osobe s bilo kojom seksualnom orijentacijom, poput homoseksualaca, heteroseksualaca ili biseksualnih osoba.

Ipak pri definiranju pojma sapioseksualnosti treba imati na umu da je inteligencija subjektivan pojam. Naime, kad kažemo da nekoga privlači inteligencija, govorimo o percepciji inteligencije od strane sapioseksualca, odnosno o onome što on smatra inteligencijom. Inteligencija nije nešto što se može precizno izmjeriti jer dolazi u mnoštvu oblika i tipova, poput emocionalne inteligencije, spiritualne inteligencije, lingvističke inteligencije, logističke inteligencije i niza drugih oblika.
Tip inteligencije koji neka osoba najviše cijeni ovisi o načinu njezina odgoja, o vjerskim i političkim uvjerenjima, kao i o vrsti medija koju konzumira.

Sapioseksualac tako može biti privučen liječnicima (liječnicama) jer su mu roditelji usadili stav da su medicinski stručnjaci inteligentniji od stručnjaka iz drugih područja. Neki drugi sapioseksualac može smatrati privlačnom filozofske sposobnosti te osjetiti privlačnost prema nekome nakon što se s tom osobom upustio u zanimljivu filozofsku raspravu.

Vjerujem, da nakon ovoga teksta netko će uočiti svoju, do sad nepoznatu osobinu sapioseksualca. ......
.....ako nakon razgovora s nekim shvatite, da vam ni jedna osobina koju vidite znači više od pametnog razgovora
.....ako ste nakon razgovora s nekim naočitim o književnosti, politici, životu sasvim izgubili interes za tu osobu jer vas "ne može" pratiti, onda ste sapioseksualac
...., ako ste osjetili snažnu seksualnu napetost nakon umnog razgovora s nekim, vi ste sasvim sigurno sapioseksualac



Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.