nepoštenje na Hrvatski način

srijeda , 17.03.2021.


Sjećate li se one situacije iz samoposluge, kada je prodavačica uzela jednu fetu pršuta
nakon čega je disciplinski kažnjena i dobila je otkaz.

Sjećate li se slike bakice koja je prodavala češnjak sjedeći na pragu jednog zatvorenog dućana blizu spli'ske ribarnice pa su je redari potjerali i novčano kaznili za "ometanje reda " a da ni jedan rešt češnjaka nije prodala

Sjećate li se za vrijeme zadnjeg lockdowna kada je jedan zemljoradnik krenuo traktorom sam samcat na svoju njivu i dobio kaznu od 8000 kn za nepoštivanje "ljudskog zaključavanja"?

Sjećate li se uopće sveg nereda u zadnju godinu dana korone u Hrvatskoj kojega su, bez ikakvih sankcija, napravile poznate face, politički supozitoriji i politikantske guzice javnog života a da im se ništa nije dogodilo...Ni sankcija ova ili ona, ni opomena i priziv savjesti.
Za sve greške učinjene svjesno ili slučajno nije korona jedini krivac. Zahtjevi za nekontaktima i ostalim epidemiološkim mjerama su relativno blaži od nekih drugih europskih zemalja pa zato baciti svu krivicu za loše ponašanje na koronu nije u redu.

Korona nosi smrt vrlo često , čak i mladim i do tada zdravim osobama, ali liječenje zna i te kako biti uspješno i što je najbitniji, živ čovjek preboli i sjećanje na bolest

Ovo, što se dogodilo i sa čime je javnost upoznata u bolnici Dubrava,dakle korona bolnici , ova kradja od umirućih bolesnika je nešto, što hrvatsko zdravstvo ne pamti !
Dvije sestre i šest umirućih pacijenata i kradja svega, što im je moglo donijeti materijalnu korist : od osobnih stvari - mobitela, zlata ( jer sve zlatno se skida pri dolasku u sobu intezivne njege ) pa do kartica , podizanja novca ili plaćanja kod kupovine.
Dok je ministar Beroš silno zaprepašten, glavna sestra bolnice Dubrava ogorčena do bijesa, vd.ravnatelj pokušava sve staviti pod tepih da se----------bolnica ne sramoti.
Čizme, koje je kupila novcem mrtvaca jedna od njih je platila 10.700 kn što dakako ne bi mogla od svojih primanja, pa ovako, sa strane gledajući kao promatrač pitam se, bi li u njima sretno ili tužno koračala do bolnice ?

Ovih nekoliko primjera navele su me na mišljenje, da smo mi zapravo loš narod koji god posao obavljali pa čak i ovaj sestrinski, najplemenitiji, u malom čovjeku čuči balkanski lopov, potencijalni kriminalac, grabežljivac kad ga se ne vidi.
Nije samo Mamić ovih dana zvijezda hrvatskog kriminalnog neba koji nas je osupnuo i brojkama i slikama sudaca koji mu inače sude, čak više od njega ove dvije medicinske sestre kojima je radna etika sasvim iščezla i prerasla u lešinarstvo bez presedana.
U ovoj tužnoj zemlji korumpiranog sudstva moral je ionako pao na donje grane, siromaštvo duha i lopovluk na svim relacijama gdje god je moguće su oni žalosni predznaci Neovisne države Hrvatske u kojoj ostavljamo djecu, jer im je to jedina domovina za koju znaju.
Bar ih tako uvjeravamo dok rastu nadajuć' se nekim boljim vremenima.


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.