dom, kuća, okućnica

srijeda, 11.07.2007.

Ko je kriv, ko je kriv, voljet ću te dok sam žiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiv!!!!!!!!

Nakon helikopterske kalvarije i troje mrtvih ljudi MANGA upozorava na tehničku neopremljenost pilota. Ja ću se osvrnuti na pitanje odgovornosti.

A tko je odgovoran??

Pa naravno.... nitko.



Apsolutno odbacujem pomisao da je razlog pada helikoptera nebriga za letjelice HRZ-a, rekao je Rončević, naglasivši da ne želi govoriti o uzrocima nesreće dok ne bude završena istraga. Pozvao je sve zaposlene u OS-u da odvoje dio plaće za pomoć obiteljima poginulih kolega.

Sabljićevo stanje danas se stabiliziralo, pa bi sutra mogao biti operiran – jučer je bilo, a i danas je, previše rizično pokušati operaciju.

– Svi su helikopteri prizemljeni, a u slučaju izvanredne situacije osobno ću odobriti uporabu svakog posebnog – potvrdio je Rončević. Spekulacije o ostavci ministar je odbacio: – Nisam osobno odgovoran, kad bi riječ bila o nebrizi i neradu, onda bih podnio ostavku. Ne isključujem mogućnost ljudske pogreške, ali ne želim prejudicirati.

Ovaj se helikopter neće popravljati, ali RH će imati dva salonska helikoptera za potrebe dužnosnika i gostiju. Hoće li biti prenamijenjen neki od postojećih ili će se nabaviti novi, zasad je prerano reći.

Da je u tom helikopteru državni vrh letio u Vukovar za Dan državnosti, a premijer u Viktor Lenac, potvrdio je zapovjednik HRZ-a brigadni general Vlado Bagarić.

HSP-ovi saborski zastupnici Pero Kovačević i Tonči Tadić prozvali su danas ministra obrane Berislava Rončevića, državnog tajnika Matu Rabotega te predsjednike Vlade i države Ivu Sanadera i Stjepana Mesića da su politički odgovorni za jučerašnji pad helikoptera u Vukovaru, u kojem su poginule tri osobe.


Pravaši su podsjetili da su u saborskoj raspravi o stanju u oružanim snagama, održanoj prije dva mjeseca, upozorili na nezadovoljavajuće stanje vojnih helikoptera i školskih zrakoplova i zatražili žurno donošenje mjera kojima bi se stanje popravilo.

"Iako je 2004. i 2005. i sama Vlada zaključila da je stanje opreme nezadovoljavajuće, u izvješću za 2006. ta je oprema odjednom, unatoč upozorenjima, ocijenjena kao zadovoljavajuća", kazao je Kovačević. HSP-ovci traže odgovornost


Ocijenio je da bi u ovom času bilo primjereno da ministar Rončević i načelnik Glavnog stožera Josip Lucić svoje mandate ponude na raspolaganje.

Tadić je, pak, zatražio da se u istragu o jučerašnjoj nesreći uključe i civilni stručnjaci, iz Državnog inspektorata za zrakoplovne nesreće, pri Ministarstvu mora, pomorstva, turizma i razvitka.

Pravaši ističu kako nije riječ o vojnoj tajni, nego o zrakoplovnoj nesreći, a boje se da bi u isključivo vojnoj istrazi moglo biti tajenja informacija.

Iz izjava svjedoka da se helikopter okretao u zraku, na visini od 50 metara, Tadić zaključuje da je otkazao jedan od motora, te da je pilot pokušao snagu preusmjeriti u elisu, ali da to na tako maloj visini nije bilo moguće.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter