dom, kuća, okućnica

četvrtak, 05.07.2007.

Umakanje Mesića u Zagorčevu juhu

Predsjednik Republike Stjepan Mesić obećao je generalu Vladimiru Zagorcu da će do 16. lipnja ove godine urediti da se tjeralica protiv njega stavi izvan snage, a Zagorec je zauzvrat trebao dati podatke o tajnim računima, privatizaciji, provizijama te sve to dokumentirati, pise Jutarnji list. Tvrdnje su to Vladimira Zagorca koje nam je prenio njegov zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak. Mesićevu je ponudu Zagorcu, kaže Hodak, izravno prenio predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković na sastanku u Beču 25. svibnja ove godine. Dogovor koji su postigli Zagorec i Perković audio je i video snimljen na dva DVD-a koji su predani austrijskoj istražnoj sutkinji. Hodak prenosi da je Perković precizirao kako ga zanima pretvorba, trgovina oružjem, sve o obitelji pokojnog predsjednika Tuđmana i tajni računi u inozemstvu za koje Zagorec zna. Kaže da je uz to išla i napomena da bi Zagorec morao proslijediti dokumente ili dokaze o autentičnosti. Prilikom sastanka u Banskim dvorima, Predsjednik je Zagorčevu prijatelju otvoreno rekao: ‘Neka Zagorec progovori o tajnim računima, privatizaciji, provizijama, trgovini oružjem, neka to dokumentira, a ja ću srediti da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustane od daljnjeg progona’ - izjavio je Hodak.

Sastanak se održao u Sas Radisson hotelu u Beču. Zagorec je ispričao da je s Perkovićem dogovoreno da će u znak dobre volje Pantovčak srediti da se do 16. lipnja tjeralica stavi izvan snage i da mu se ukine pritvor uz Bajićev pristanak, a nakon toga Zagorec bi trebao dati podatke koji ih zanimaju, prenosi odvjednik Hodak.
Pantovčaku je problem to što je austrijski policijski službenik na tamošnjem sudu potvrdio sastanak u Sas Radisson hotelu, a sastanak je audio i video snimljen, a snimka dostavljena sudu. Snimka svjedoči i kako je uz ostalo Zagorcu dan dokument na kojem se vidi da je na Britanskim djevičanskim otocima devedesetih godina otvoren račun na ime aktualnog visokog vladinog dužnosnika i da je na njega bilo uplaćeno 10-tak milijuna dolara - kaže Hodak i dodaje da je Saša tražio Zagorca da potvrdi autentičnost računa, ali da Zagorec to nije učinio i da mu je odgovorio kako dokument vidi prvi puta i da o njemu ništa ne zna.

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter