dom, kuća, okućnica

srijeda, 13.06.2007.

50 cent

50 Cent odgodio je izlazak novog albuma kako bi dodatno poradio na pjesmama, no smatra se da je glavni razlog taj što je uspjeh najavnih singlova poražavajući

50 Cent svoj novi album 'Curtis' trebao je objaviti 26. lipnja te tako svim fanovima omogućiti novu dozu ljetnih hip hop ritmova. No kako sada stoje stvari, čini se da će fanovi cimati svoje vratove i znojiti svoja tijela unutar klubova tek na jesen, jer je objava 'Curtisa' pomaknuta za 4. rujna, kada će se materijal morati prilagoditi 'jesenskoj shemi'.

Razlog je, smatraju mnogi, iznimno i neočekivano loš odjek njegovih singlova 'Straight To The Bank' i 'Amusement Park', koji su trebali dodatno napaliti slušatelje na nadolazak LP-a, ali su jedva uspjeli dosegnuti katastrofalno poražavajuće 49. i 53. mjesto na Billboardovoj hip hop i R&B top ljestvici, što je za izvođača njegovog komercijalnog kalibra poprilično zabrinjavajuća novost.

Prisjetimo se, 50 Cent (pravim imenom Curtis Jackson – pitanje je treba li 'Curits' biti njegov 'Marshall Mathers LP'?) svoju je mladost proveo dilajući na ulicama New Yorka, ne bi li ga kombinacija petljanja s bandama i rani glazbeni sukobi u prvim danima slave doveli do toga da doživi (i preživi) napad ispred bakine kuće 24. svibnja 2000.

U tijelo je primio devet metaka (uključujući i jedan u usta), ali je nekim čudom preživio – čudom koje mu je postalo glavna karta za slavu i ona karika koja je nedostajala da se talent podeblja dobrom medijskom pričom. Sve to namirisao je Eminem koji mu je, nakon što su svi dizali ruke od kontroverznog repera, ponudio mentorsku i izdavačku pomoć.

Eminem i 50 Cent


Službeni, komercijalni debitantski album izlazi mu u veljači 2003. godine pod imenom 'Get Rich Or Die Tryin'' i odmah obara rekorde, prodavši se u 872.000 primjeraka u svega prvih tjedan dana. Nakon takvog uspjeha, od 50 Centa se očekivalo samo najviše, a najviše se i dobivalo. Onoliko koliko je naposljetku šesterostruko platinasti 'Get Rich Or Die Tryin'' obarao rekorde brzine prodaje, toliko je glavni singl 'In Da Club' postao jednom od najslušanijih pjesama svih vremena.

'The Massacre' iz 2005, tada već dodatno potpaljen svađama sa svime što hoda i repa, dodatno je potvrdio njegov zvjezdani status (koji mu je omogućio ne samo vlastitu diskografsku kuću, već i glumu u filmovima), zabilježivši još veći uspjeh prodavši se u nevjerojatnih 1,15 milijuna primjeraka u svega četiri dana prodaje!

Nakon takvih brojki, logično je da su se svi zabrinuli za uspjeh 'Curtisa', unatoč tome što i on nosi velika imena, kao što su produkcije Dr. Drea, Timbalanda i Eminema, ili vokalna gostovanja Eminema, Akona, Justina, Mary J. Blige...

Optimisti očekuju da će prodaja i popularnost singlova ipak rasti, no pesimisti i svi mrzitelji Curtisova lika i djela ne zaboravljaju da je 50 Cent album prvotno želio nazvati 'Before I Self Destuct' ('Prije nego se samouništim'), objasnivši za MTV kako se 'to vrlo lako može dogoditi'...


- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter