Dobro dosli na blog

Dobro dosli na ovaj blog koji ce u buducnosti pisati o temama vezanih za bosansku dolinu piramida, kamene kugle koje se pronalaze diljem cijele Bosne i Hercegovine kao i o mnigim drugim zanimljivim temama iz svijeta znanosti i povijeti...
Uvod u Bosanske piramide
Kada je istrazivac Semir Osmanagic svijetu iznio svoju teoariju u postanku Bosanskih piramida u Visockoj dolini, sto je 30 km od Sarajeva, ideja nije naisla na odobravanje svijetskih strucnjaka i arheologa. No to nije omelo gospodina Osmanagica koji je potrosio 16 tisuca eura vlastitoga novca da bi zapocela iskopavanja na piramidi Sunca. pocetkom iskopavanja nadjene su kamene ploce, prilazni platoi a piramida svakim danom dobiva svoj zavrsni oblik.. Takodjer pronadjeni su i tuneli koji vezu piramide, pronadjene su i kamene kugle koje su takodjer ostatak nekadasnje civilizacije, ali sve to nije dovoljno tim kao sto sebe nazivaju svijetskim strucnajcima pa traze zabranu iskopavanja jer kazu da tu nema nista. Niti jedan od njih nikada nije bio u Visokom, osim jednoga koji je svratio 10 minuta i odmah rekao da je to sve nastalo prirodnim putem... Sve koji sumnjaju u piramide pozivam da jedan viken odu u Visoko, posijete sonde, pojedu Cevape i dobro se zabavae. kad se vrate kuci nitko ih nece moci uvjeriti da tamo nema nista/
Pogled na piramidu Mjeseca
------------------------------------------------
Anketa
Vjerujete li u postojanje Bosanskih piramida ?
Vjerujem
Malo sam sumnjicav
Kada se otkopaju vjerovat cu
To je glupost

Vidi rezultate




Visocke izreke
  • Iman piramidu u avliji
  • Jebo drzavu koja nema piramidu...
Visocki linkovi
www. visocko - oko .co.ba
O uredniku bloga
Evo da napisem nekoliko rijeci o sebi. Ime=Ivan mjesto prebivanja Imotski, znaci nisam iz visokoga, zanimaju me piramide i sve vezano uz arheologiju... Kratko i jasno
Jos slika (klik za vecu)

Video sadrzaj
Osmanagic u Centralnom zatvoru FTV-a
Knjige iz ciklusa alteranativne historije (bespaltno citanje)
  1. Od masona do mentalnih projekcija
  2. Svi naši "kontakti"
  3. Piramida moi na Planeti
  4. Tragovima Atlantide
  5. Kosmi ka misija Maja
  6. Misterija Anasazija
  7. Civilizacije prije po etka "zvani ne" historije
  8. Bosanska piramida Sunca


subota, 27.01.2007.

Ociscen ulaz u tunel Ravne

Radovi na tunelu KTK nastavljaju se istim intenzitetom. Protekle dvije sedmice iskorištene su za podgrađivanje tunela, čime su stvoreni uslovi za maksimalno siguran nastavak radova.
Poslije pročišćavanja poluzatrpanih dijelova tunela ekipe Rudnika Zenica i Fondacije su ušle u krak orjentiran prema jugo-zapadu. Novootkriveni krak karakterizira veoma osjetljiv pravac s mnogo materijala koji se mora izbaciti. Materijal je kombinirani lapor i i mješavina gline i pijeska, veoma mokar i nestabilan. Kontinuitet pravca se zadržava i omogućava prodiranje u daleko starije prostorije za koje se do sada nije znalo. Rudari koji rade na podgrađivanju i stručno osoblje Fondacije suglasni su da je KTK tunel veoma interesantan i daje mogućnost značajnog prodiranja u dubinu podzemlja, a sve u cilju dokazivanja hipoteze o postojanju kompleksa podzemnih tunela koji povezuju objekte u Dolini piramida.
Uskoro počinju i pripremni radovi u tunelu Ravne. U tu svrhu se, proteklog vikenda, pristupilo čišćenju ulaza u ovaj tunel. Očišćen je godinama lagerovani materijal, otpad, osposobljen odvodni kanal te obezbjeđena saobraćajnica ka izletištu Ravne. Ogromne količine materijala su izvučene i izmještene kako bi se stvorili uslovi za bezbjedan pristup i nesmetan izvoz materijala iz tunela.

Do sada otkriveni megalitni blokovi, zazidani bočni krakovi i drugi nalazi, govore da će istraživanje biti izuzetno interesantno, te se stoga i pripremni radovi izvode studiozno prema Projektu Prof. dr. Murisa Osmanagića i rukovodioca Fondacije na poslovima praćenja georudarskog istraživanja podzemnog kompleksa tunela magistra rudarstva Envera Hasića.

Tuneli Ravne i KTK će nakon raščišćavanja i osiguravanja spremno dočekati posjetitelje, arheologe i geologe, stručnjake iz cijelog svijeta čiji je interes za istraživanjem kompleksa tunela, sudeći po svakodnevnim pozivima i posjetama, ogroman.

| 20:35 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>


DOBRO DOSLI NA BLOG
PIRAMIDALNI POZDRAV
:)
Ociscen ulaz u tunel Ravne - Bosanska dolina piramida - Blog.hr