dnevnik rada - što smo danas naučili?

četvrtak, 31.03.2005.

In memoriam

Terri Schiavo danas je preminula. Zahvaljujući svom mužu Michaelu koji ju je odlučio koknuti iako se prije ne toliko mnogo godina zakleo na vjernost u dobru i zlu. Doduše, zakletva je glasila "dok nas smrt ne rastavi", pa je Michael dohvatio cjevčicu. Na sreću, do sada nisam morao pobliže razmišljati o problemu eutanazije, no mislim da je koncept uvijek glasio "želim umrijeti". A ne "želim da moja žena umre". Osim toga, mučno mi je kad vidim kako je frajer sve to iskombinirao (post od 21.03.). Ta mu žena ni u čemu nije smetala, o njoj su brinuli samo njezini roditelji. U svakom slučaju, želim mu da se svakog jutra, do kraja života, sjeti Terri.
Johan

- 22:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.03.2005.

Golać u lockeru

I vijest koju smo upravo primili s ATP turnira u Miamiju: Ivan Ljubičić pronašao je nakon uspješnog meča u svom lockeru golog muškarca. Ležerni posjetitelj tvrdio je da se u locker sakrio kako bi otkrio sve tajne Ljubičićevog uspjeha. Policija je ostala zapanjena činjenicom da se uspio ugurati u prostor namjenjen reketu i tenisicama pa ga se nitko nije sjetio pitati zašto je tajnu otkrivao gol. Hmmm....
Za SN s Floride - Fra Duško.

Nagradno pitanje za našeg čitatelja:
Johane, Sherlock Holmes bio je gol jer je:
a) u locker puno jednostavnije ući gol
b) odjeću sat ranije izgubio u casinu
c) htio iskočiti pred Ljubičića ali ga je omeo jedan zahrđali šaraf

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kako b' rek'o deda Staljin...

Prva vijest danas u vijestima: novi tsunami u Indijskom oceanu - mnogo mrtvih i deseci tisuća izbjeglica? Druga vijest: broj prometnih kazni ove godine u Zagrebu. Između njih - jedan udah voditeljice. I on briše svu tragediju tamo nekih ljudi koji žive tamo negdje. Tko im je kriv, zašto uopće grade kuće na tim bezobrazno lijepim plažama. No prije nekoliko dana jednako je tako prošla i vijest o hrvatskoj siročadi, o .... Mudro je rek'o deda Staljin: "Smrt jednog možda je tragedija, smrt tisuća samo je statistički podatak".
Johan

- 23:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 26.03.2005.

Uskrsna poslanica Fra Duška

Dragi moji!
Otvorim ja jutros frižider i primjetim da mi nedostaje pivo, votka, paradajz sok, kiseli krastavci, kisela paprika, feferoni i još neke sitnice koje se MORAJU nalaziti u svakoj hrvatskoj smočnici. "nema veze" pomislih, "danas je Velika subota i moji se sunarodnjaci u pripremaju krugu obitelji za najveći katolički blagdan".

Krenem tako opušteno u smjeru najbližeg šoping centra uvjeren da ću za tren biti natrag u mojoj klauzuri, promatrajući drugi dio "Islandskog masakra". Ali vraga, najprije kaos na parkingu, zatim kaos na kruhu (što su sve majke is upruge spremne učiniti zbog malog kukuruznog?!?), i na kraju kaos na blagajni (začinjen prekoračenim limitima, karticama kojima je istekao rok trajanja, kuponima za nagradne igre).

Nakon toga ideja za garantirani blockbuster: pater familias pretvara se pred četvero nejake dječice i užasnutom suprugom u pomahnitalog manijaka zbog susjednog automobila koji je najprije parkirao NA bijelu liniju a zatim i dotaknuo vratima njegovu Kiu Pride.

Dok uživajući u krastavcima i pivu pripremam sutrašnju propovjed na pamet mi pada sjajna zaključna rečenica:
Sretan Uskrs vama koji ste osjetili važnost ovog blagdana, sretan Uskrs gospodine Todoriću!

- 20:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.03.2005.

Još jedna hrvatska tragedija

E, jesi vidio da nas je razvalio onaj tip Twep. Moramo smisliti novi slogan!
Fra Duško Nesretni

A da mu obrišemo komentar?

- 22:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Harač, stoko, harač!

Gle, taj tvoj frend očito se nije branio. Nije vikao. Ili jednostavno nije ukrao dovoljno da podijeli s onima koji su u potrebi (porezna uprava powerd by šuki). Ne, zapravo uopće nije ukrao! Pa u tome je problem!
Amen!
Fra Duško

Pouka dana: ukradi do jaja pa će te se bojati, jer bič porezni ne voli neuredne platiše!

- 22:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prave kriminalce odmah pronađemo, hvala na pitanju!

Pričala mi danas računovotkinja o jednom svom klijentu (samostalna djelatnost) kojem je država sjela ovrhom na račun jer joj je bio dužan za razne poreze cca 40 000 kn (porezna uprava powerd by šuker). Ak' ste osuđeni na plaću koju vam daje taj isti šuker, ova cifra može vam se činiti zastrašujućom, no vjerujte da se do nje stiže vrlo lako: 2-3 neplaćene fakture... Elem, ponovimo još jednom: dug od 40 tisućica kroz 3 mjeseca i - aaa caka! Imam samo dvije riječi: Gucić, Kutle...
Johan

- 22:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.03.2005.

Nina Badrić : Logika - 1 : 0

Upravo gledam Pola ure kulture i shvatim da jedna epizoda one pizdarije od "Studija 10" (Melodije Istre i Kvarnera na francuski način) košta koliko i cijeli film Ognjena Sviličića "Oprosti za Kung Fu" - 600 tisuća kuna! Nemam riječi kojom bih opisao ovu crticu iz našeg života.
Fra Duško

- 22:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.03.2005.

Zašto mrzim Michaela Schiavoa

Michaelova žena Terri doživjela je prije 15 godina srčani udar i od tada je u komi. A on već godinama pokušava postići da je se prestane hraniti kako bi polako umrla od gladi. Majstor već godinama živi s novim komadom (ok, njegovo pravo), dok se o Terri brinu njezini roditelji. No on je skrbnik i ima pravo odlučivanja. Posljednji sudski proces dobio je tvrdeći da mu je žena davno rekla da bi htjela umrijeti ako bude teško bolesna. Kako da ne:
... obiteljska večera na Floridi, 3 minute prije početka superbowla...
Terri: "Dragi, evo ti pivo. E da, još nešto! Ako doživim srčani udar i od toga padnem u komu, molim te, prestani me hraniti!"
Michael: "Naravno draga! Pojačaj TV!"
Suci su popušili priču, no onda su se u sve uplela braća Bush (Jeb the guvener i Jorge el presidente) i brzopotezno skrojila zakon kojim se na rješenje može podnijeti žalba vrhovnom sudu.
Zašto najviše mrzim Michaela? Ne zato što želi koknuti svoju bespomoćnu ženu, već zato što je Bush danas ispao good guy!
Johan

- 19:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljepota iz dubine finskihjezera

Potaknut pričom na Minibaru , sjetih se jednog našeg davnog plana za brzo bogaćenje. Fra Duško će se predstavljati kao dr. Ari Peka, osnivač slavnog finskog medicinskog laboratorija "1000 jezera", koji se kroz 300 godina specijalizirao za njegu lica i tijela.
Naši slogani:
"Tisućama godina ovi eliksiri izviru iz dubina finski jezera - za vas!"
"Blago finskih prašuma za ljepotu vašeg tijela"
"Skriveno blago finskih jezera"

Naši proizvodi:
Ljekovito finsko blato za njegu lica i tijela
Ljekovito švedsko blato za masnu kosu (uvoz)
Tonik za jutarnju njegu lica
Tonik za večernju njegu lica
Sirup finske paprati za aromaterapiju ruku, nogu i gornjeg dijela leđa
Zelena tinktura "Tamno jezero" protiv celulita.

Naša punionica:
Tu kod sveučilišne bolnice (ljekovito blato, mulj i tonici) i savski most kod zaprešića (tinkture...)

Prva istraživanja tržista dokazala su da je uspjeh zajamčen.
Tražimo distributere za područje Slavonije, Korduna i Istre. Ponude slati na:

Dr. Ari Peka - Laboratorij 1000 jezera
Hrvatsko predstavništvo
Zagreb
www.1000jezera.fi
(uz biografiju obavezno dostaviti i fotografiju cijele figure)

I ne zaboravite:
Blago finskih jezera za ljepotu vašeg lica i tijela - dr. Ari Peka!

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2005.

Batina? Netko je rekao batina?

Sviđa mi se kako nastojiš očuvati blago našeg prekrasnog jezika. Ni na jednom drugom jeziku batina se ne lomi tako gromko, tako snažno, živopisno i emotivno! Kao što reče jedna gledateljica HTV-a neki dan u anketi: "Ne trebamo mi Europu! Europa treba nas!"
I našu batinu! Amen!
Fra Duško

- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jednaki i jednakiji

Danas smo u životnoj školi imali nastavu od 8 do 16 i naučili da nije bitno raditi dobro, marljivo, nadahnuto i kvalitetno. Bitno je dogovoriti se s onim koji ima kesu. Ma zapravo, to smo oduvijek znali, samo nismo htjeli vjerovati dok batina nije pukla na našim leđima.
Johan

- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2005.

Kad ja pođoh na Šengen...

Da ovo čita još netko osim nas dvojice, pomislio bih da agitiraš za radikalnu desnu opciju?! Što će reći da si pristran, a to sveta osoba poput tebe ne bi smjela biti!
Johan
p.s. oćemo šorat engleze kad ovo ljeto opet počnu iznajmljivat kuće na pelješcu?

- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Europske pizdarije

Rek'o meni jedan mnogo stariji i pametniji još prije 6 mjeseci: zaboravi, britanci hoće da sačekamo srbe, čak i da udovoljimo svim uvjetima, neće nas pustiti.
E pa ovako, nek se zna: na prvim izborima koji naiđu izlazim pred onu kartonsku kutiju i glasujem za nenada sineka ivankovića (i još ću se potpisati sa A.S.). Ne znaju oni kol'ko smo mi ludi, ajmo ih odjebat i udružiti se s Kinom u Earth Trade Organisation!
I za kraj, jedan slavni nadahnuti stih koji posvećujem vijeću ministara EU!
HAIKU, HAIKU, JEBEM VAM MAIKU!

Fra Duško

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Policijska budnost

Bivši i sadašnji dečko oteli i silovali djevojku usred Zagreba. Šokirani? A što kažete na to da je žena nazvala policiju (4 puta), izdiktirala im broj tablice i imena silovatelja? Mupovcima je prvi put bila "nerazumljiva", drugi put "nije se mogla orjenitrati", a treći su je put savjetovali da "podigne privatnu tužbu". Reagirali su tek kad se žena nakon desetak sati sama pojavila u stanici.
Ima jedan sjajan grafit u Zadru:
MUP ILI SUP, PANDUR JE GLUP!
Fra Duško

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.03.2005.

debilni precednik (2)

Buš ponovno u akciji. CIA je popušila sve ratove kojima se približila na 100 km, ali je zato nepoobjediva kad su u pitanju obračuni s ljudima na godišnjem odmoru koji ni ne znaju da su zapravo tajni agenti - samoubojice Al Quaide (Vjesnik, 14-03-05) . Nećeš se ti meni zvati Muhamed i mirno kupati u jadranskom moru. Dečki u sivim kišnim mantilima pokupili su čovjeka na godišnjem odmoru, odveli ga isti tren avionom u Afganistan na tromjesečno ispitivanje (?!?!), skužili da su se zajebali i iskrcali ga natrag u albanskim planinama!
Danas smo naučili da dubina najveće depresije na zemlji, buševog IQ-a, još nije otkrivena!
Johan

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.03.2005.

Socijalna država na skandinavski način

Sad si me podsjetio na još jednu pravednu državu na sjeveru skandinavije. ovako su to radili švedi:
1. zakon o sterilizaciji svih retardiranih osoba (na snazi do polovice sedamdesetih!!!!)
2. tko je retardiran zaključuje se na temelju upitnika.
3. upitnik moraju rješavati samiji (rekli bi mi - laponci) koji žive u zabačenim selima i ne razumiju dobro švedski!
4. mentalno zaostao! - zaključuje zadovoljno doktor Volvo gledajući nerješeni upitnik! Sestrooooo!
Amen!

Fra Duško

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kad odrastem postat ću precednik i sve ću vas srediti (1)

Danas smo naučili o čemu je maštao Bush dok se napušavao na faksu. O tome da jednog dana dobije moć pohapsiti i po mogućnosti osuditi sve one snažne meksikance koji su ga mlatili u saloonu "Pink Bull", centralnom okupljalištu mladih kauboja iz njegove rodne selendre. zato je postao precednik i otkazao sudjelovanje SAD-a u protokolu o konzularnim pravima Bečke konvencije (čitaj: pohapsit ću i pogubit sve meksikance koji me mrko gledaju bez da moram to javiti njihovom konzulatu!).

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 12.03.2005.

Re:

Amen!
Fra Duško

- 22:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dan prvi.

Danas smo naučili kako postaviti blog. Bilo bi to dosta za jedan dan, ipak je danas nedjelja.
Johan

- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #