Vodiški vatrogasci

petak, 29.08.2008.

ZA NJIH SE POMOLI NEK MI BRAĆA ZNAJU

HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Heroji neka Vam je vječna slava i hvala.

- 20:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.08.2008.

1. Memorijalni nogometni turnir za HEROJE!

Memorijalnim malonogometnim turnirom, na igralištu kod Osnovne škole u nedjelju navečer u Vodicama su pod nazivom “Ovo nije kraj - posvećeno hrabrim ljudima” nastavljene manifestacije sjećanja na tužnu godišnjicu stradavanja na Kornatu četiri mlada vodička vatrogasca Hrvoja Strikomana (1989.), Gabrijela Skočića (1988.), Karla Ševerdije (1989.) i Ante Juričev-Mikulina (1985.), na kojem su sudjelovale ekipe:

Generacija kornatskih junaka, DVD Vodice, Split Stars Team (Goran Karan, Ivo Amulić, Alan Nižetić, Dado Pastuović, Hari Rončević) i Prijatelji(Zvonimir Boban, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Nikola Jurčević, Marijan Mrmić).










- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 23.08.2008.

Otkrivanje spomen obilježja vodičkim HEROJIMA

Image and video hosting by TinyPic










- 14:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2008.


- 09:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 20.08.2008.

Ovo nije kraj - posvećeno hrabrim ljudima

U spomen na Hrvoja, Gabrijela, Antu i Karla, hrabre vodičke vatrogasce, u organizaciji njihovih obitelji i prijatelja, mnogobrojnim manifestacijama obilježit će se tužna godišnjica njihove tragične pogibije.

Subota, 23.kolovoza 2008.

12,00 sati - Otkrivanje spomen obilježja na Trgu kneza Branimira(Poljana) u organizaciji vodičke Torcide.

Nedjelja, 24. kolovoza 2008.

17,00 sati Memorijalni nogometni turnir na igralištu OŠ Vodice na kojem će sudjelovati 4 ekipe: Generacija kornatskih junaka, DVD Vodice, Split Stars Team (Zvonimir Boban, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Nikola Jurčević, Marijan Mrmić) i Prijatelji.

22,00 sati - Memorijalni koncert hrvatskih humanih zijezda (Goran Karan, Ivo Amulić, Alan Nižetić, Hari Rončević, klape Maslina, Bunari i Godimenti), na Obali Vladimira Nazora

Subota, 30. kolovoza 2008.

09,00 sati - polazak broda sa Vodičke rive prema crkvi Gospe od Tarca na Kornatu

12,00 sati - Misa zadužnica u crkvi Gospe od Tarca na Kornatu, zatim polaganje vijenaca i svijeća na mjestu tragičnog stradavanja ponad uvale Šipnate.

Nedjelja, 31. kolovoza 2008.

17,00 sati Mimohod sjećanja članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice na Trgu hrvatskih mučenika.


OBITELJI I PRIJATELJI

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.08.2008.

Vodička Torcida na Poljani podiže spomenik kornatskim junacima Gabrijelu, Hrvoju, Karlu i Anti

U parku na vodičkoj Poljani, 23. kolovoza u 12,00 sati bit će otkriveno spomen obilježje mladim vodičkim vatrogascima stradalim na Kornatu – Gabrijelu Skočiću (19), Hrvoju Strikomanu (18), Karlu Ševerdiji (17) i Anti Juričev-Mikulin (22)

Spomenik će postaviti vodička navijačka skupina Torcida, koje su od malih nogu bili članovi sva četvorica kornatskih junaka.

Ovo obilježje bit će postavljeno u parku, točno na mjestu na kojemu od kobnog 30. kolovoza gore lampioni, na mjestu na kojemu su Gabrijel, Hrvoje, Karlo i Ante provodili najveći dio svog djetinjstva.

Na sjednici Poglavarstva održanoj u četvrtak prihvaćen je, naime, zahtjev Torcide o postavljanju ovog vječnog sjećanja na ugaslu vodičku mladost.

Spomenik će biti velika kamena stijena sa spomen-pločom na kojoj će biti uklesana imena naših vatrogasaca i stihovi Marka Perkovića Thompsona – Slušaj kako grmi, kako more pijeni, pitaju te jesu li zaboravljeni. Za njih se pomoli, neka braća znaju, heroji se nikad, ne zaboravljaju. – kazao nam je predsjednik vodičke Torcide, Milan Perica.

Inače, istog dana s početkom u 20,00 sati, sedam dana prije obilježavanja najveće tragedije hrvatskog vatrogastva, u spomen na stradalih 12 gastitelja, na igralištu NK 'Vodice' odigrat će se nogometne utakmice humanih zvijezda i vatrenih, te dviju generacija vatrogasaca.

- 19:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.