Vodiški vatrogasci

utorak, 12.08.2008.

Vodička Torcida na Poljani podiže spomenik kornatskim junacima Gabrijelu, Hrvoju, Karlu i Anti

U parku na vodičkoj Poljani, 23. kolovoza u 12,00 sati bit će otkriveno spomen obilježje mladim vodičkim vatrogascima stradalim na Kornatu – Gabrijelu Skočiću (19), Hrvoju Strikomanu (18), Karlu Ševerdiji (17) i Anti Juričev-Mikulin (22)

Spomenik će postaviti vodička navijačka skupina Torcida, koje su od malih nogu bili članovi sva četvorica kornatskih junaka.

Ovo obilježje bit će postavljeno u parku, točno na mjestu na kojemu od kobnog 30. kolovoza gore lampioni, na mjestu na kojemu su Gabrijel, Hrvoje, Karlo i Ante provodili najveći dio svog djetinjstva.

Na sjednici Poglavarstva održanoj u četvrtak prihvaćen je, naime, zahtjev Torcide o postavljanju ovog vječnog sjećanja na ugaslu vodičku mladost.

Spomenik će biti velika kamena stijena sa spomen-pločom na kojoj će biti uklesana imena naših vatrogasaca i stihovi Marka Perkovića Thompsona – Slušaj kako grmi, kako more pijeni, pitaju te jesu li zaboravljeni. Za njih se pomoli, neka braća znaju, heroji se nikad, ne zaboravljaju. – kazao nam je predsjednik vodičke Torcide, Milan Perica.

Inače, istog dana s početkom u 20,00 sati, sedam dana prije obilježavanja najveće tragedije hrvatskog vatrogastva, u spomen na stradalih 12 gastitelja, na igralištu NK 'Vodice' odigrat će se nogometne utakmice humanih zvijezda i vatrenih, te dviju generacija vatrogasaca.

- 19:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.