utorak, 08.01.2008.

Novogodišnji izlet na Poljičku planinu






Već tradicionalno HPD Biokovo na početku svkae godine organizira neki izlet, ovaj put išlo se na Omišku Dinaru.
Izlet je održan 6. siječnja 2007. Svi su se okupili na velikom mulu kak bi podmirili troškove puta i hrane te se spremili za put i usput zaželjeli sretne blagdane. Išlo se sa kombijem Biokovo Active Holydays-a, pick upom GSS-a te kombijem HPD-a.
Ulaskom u Dugi Rat ekipa od nas 29 skreće desno te se penjemo gore i nakon 5 minuti vožnje izlazimo iz auta u starom selu Jesenice te krećemo makadamom i poslije serpentinama uz padine vrha Jesenak, izlazimo na greben te krećemo prema selu Hume, pa preko truša do vrha Čeline i sa grebena se spuštamo u Duće gdje je bio organizirani ručak. Unatoč skepticima pohod nije uspjela pokvariti kiša koja je zarominjala tek pred kraj puta, al' što je to za makarske planinare :) Unatoč tome što je tura trajala 4 sata nije bilo previše naporno jer se nije radilo o klasičnom usponu.





Vrijedi naglasiti da će se 20-og ovog mjeseca održati također tradicionalni pohod 'Slobodan Ravlić' u čast poginulom planinaru. Ide se organiziranim prijevozom do 'Ravne Vlaške' odakle se pješice ide do Troglava, mjesta gdje je poginuo zatim do doma na Vošcu gdje će biti održana Riđina čajanka i skuhan njegov, već nadaleko poznati, fažol.
Svi su dobrodošli, pohod je potpuno besplatan, a zauzvrat odajete počast poginulom planinaru te uživate u prirodi.

Vidimo se tamo!

- 17:31 - (3) - - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.