normalan zivot

ponedjeljak, 26.11.2007.

Izborni čir

Sve se zna ništa se ne zna.
Hrvatska odlučila kurac je odlučila.
Ko će kome dupeta dat znat ćemo oko Božića - u vrijeme darivanja.
Idemo dalje - u kurac, a možda i u pičku materinu.
Stranka staračkoih domova je stranka naše budućnosti, a stranka mladih je stranka naše prošlosti - to je činjenica, i zato penzići idu dalje s jednim mandatom (koliko nam budućnost i vrijedi) pod ruku sa Đapićem (koji bi mandat da je pametan prepustio Jukiću jer taj barem suvislo priča).
Puste pare za dosadne sate...
Za većinu stranaka opet je ispalo da su glasači prije falivali listić nego njima davali glasove. Ko in onda viruje da i taj 1% nisu dobili greškom. A svi ti nezavisni i autsajderi jopet su skupili više od 20 posto svi skupa, a nijedan mandat. A neglasači bi jopet mogli sami sastavit vladu, samo da se udruže.
Nema Rojsa, ali zato Glavaš opet jede. Svi zažmire kad vide njegova 3 jahača.
Glasači koalicije HSS-HSLS 85% su za koaliranje sa SDP-om. Al njima je dosta glasovat jedanput, sad će Frile da važe Ivina i Milanova jaja.
Amerika i Engleska bit će zemlja hadezejska.
Pogledaj dom svoj anđele bosanski.
Otraa !!!

- 15:14 - Komentari (20) - Isprintaj - #

petak, 23.11.2007.

Krokodili dolaze

Sinoć su u Splitu gostovali Gile i kompanija i nakon dužeg vremena podsjetili na to kako izgleda dobra klupska svirka.
Okupilo se svega 200-tinjak uglavnom starije publike pa je atmosfera bila baš po guštu. (doduše atmosfera je bila zagađena mojim stalnim podrigivanjem jer sam 2 dana jeo samo soparnik te tako valjda unio kilo luka i kilo ipo kapule u svoj bunarčić. A ni prdac mi nije loš..uopće....dapače...bio je razoran i moćan) Slika nemam - jebiga kad me mrzi nosit aparat, mogu samo prenijet da Gile nije ostario za razliku od drugih članova benda.
Malo drukčiji repertoar od očekivanoga... The man who sold the world u izvedbi Orgazma nije loše zvučao. Neke nove stvari su izvrsne. Nisu svirali Igra rokenrol, debelu devojku ni bejbe ti nisi tu.
Malo me jebe šta ovakva grupa ne može napunit klupski prostor, dok bi neke anonimne pevaljke s lakoćom punile dvorane.
Al šta ćeš, to je grad u kojem živim. Možda je ipak ovaj put za lošu posjećenost krivo emocionalno pražnjenje od večeri prije kad smo rasparali Engleze ko krmača masnu krpu (što bi Bobika reko).
Il su krivi izbori, jer plakate od koncerta niko nije vidio od doktora Ive i sljedbenika (Krokodili su pojeli sve). Jebiga, Zlatni papagaj nas bombardira, a mi možemo samo slušat kako bubanj kaže.
Nadam se da će za par dana ti sektaši u plavim kutama ipak dobiti košaricu.

- 13:22 - Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.11.2007.

Dida


................
Iđe dida, iđe štap,
Iđe dida, klip - klap.

Ovaj tekst je objavljen u kategorijama poezija, putopisi i znanost.

- 15:57 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 10.11.2007.

Kutak za gurmane



Ko posla nema
Neka ručak sprema
I djecu neka čuva
Dok se spiza kuva.

Ova mrcina zove se kokot i živi u jadranskom moru, a najlakše se lovi na ribarnici. Ko i svakoj ribi, triba mu izvadit iznutrice iz droba. Triba ga dobro posolit sa krupnom solju (ki jančića), špikovat lukom, podlit vinom i bacit na kumpire u škrovadu.

Kokot: "Ovako sam izgledao prije Didinog tretmana."
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Na 150 ga se drži u pećnici uru i po vrimena, onda se malo pojača za kraj da se kumpiri zazlate. Za to vrijeme bumbit.

Kokot:: " a evo me i posli tretmana"
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opet bumbit, al obavezno vino. Za dezert nek se pobrine dvogodišnjak.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 22:00 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.11.2007.

Dip parpl šort riport

Da me neko prije 5 godina pito bili išo na Purple da su u blizini, reko bi mu da bi 100% u radijusu od 600 km od Splita.
A kad ono, jučer bili oni u Splitu, a ja uopće nisam bio nešto zapaljen (čak ne bi propustio Ratkajeve jer ne idu nediljom, he he ), i da mi Đuro nije rezerviro kartu, valjda ne bi ni išo.
Al eto, skupih 175 kuna za kartu i još toliko za cugu, nađemo se u bircu, dobro se zagrijemo, i u vrlo dobrom raspoloženju uđemo u dvoranu uzbuđeni što ćemo vidjet nešto što smo oduvijek čekali. Bina nije bila naročito luksuzna (2 video zida i ništa više), al zato me ionako zaboli, jer mnogo mi je važniji zvuk.
Dvorana je bila puna i uhvatili smo fino mjesto na tridesetak metara od bine s desne strane. Kad je band izišao raja je popizdila od sreće i mirisalo je na vrhunski događaj. A kad ono ...

Poruka svim organizatorima koji dovedu veliki bend u Split, a potom šparaju na razglasu: Jebem vam mater. U guzicu.

Zamisli auto u kojem neko navida mp3 glazbu iz jeftinog radija i onda zatvori vrata i prozore. A ti stojiš ispred auta i slušaš tu glazbu. Eto takav je tu bio zvuk. S pogledom na video zid imaš ugođaj ko da gledaš koncert na televiziji u nekoj kavani. Atmosfera odlična, a zvuk sramotan (odmah se sjetih Ray Charlesa i njegovog gostovanja u Splitu na Starom placu - to je vjerojatno najveća kulturna blamaža koju je doživio moj grad) za ovakav događaj. Nije bilo baš gluho ko na spomenutom Rayu, al činjenica da su Purpli svirali u dvorani, a Ray na otvorenom uvelike je otegotna okolnost onome tko je bio odgovoran za jučerašnji zvuk.
I odvojismo se Đuro i ja od društva, i krenusmo u sredinu, pod binu u potrazi za izgubljenim zvukom. Zahvaljujući njegovoj vještini probijanja kroz gomilu koju je stekao godinama radeći na tacni, u tren smo bili u petom redu u sredini ispod bine. Naravno da je zvuk bio bolji i jači, al još uvijek daleko od prolaznog, moš mislit kad smo na tom mjestu mogli razgovarat bez da urlamo.
U tim okolnostima nemoš ni ocijenit koliko su Purpli dobri. Iz te blizine bar sam vidio da se trude i da uživaju u svom poslu. Njih pet sa svojih 300 godina skupili su za publiku i dosta vršnjaka, i atmosfera je globalno bila vrlo dobra. Junaci što zvuku ne gledaju u zube reći će i da je bilo fenomenalno, al taj nisam ja.
Nakon bisa su odsvirali još 3 stvari, al ne i Chid in Time koju smo najviše željeli čuti. Vjerojatno su ipak prestari da bi je mogli uredno izvest, pa u strahu od blamaže vješto izbjegoše taj zahtjevni pjesmuljak.

Po izlazu iz dvorane svjedočio sam sjajnoj sceni. Tip je zaustavio auto na raskršću i pritom zaustavio cijeli promet. Raspalio je Chid in Time i njih 5-6 stali su plesat oko auta. Ubrzo je u plesu bilo dvadesetak ljudi, a gužva u prometu apsolutna. Dok pjesma nije došla do kraja (a traje fala Bogu dvanaestak minuta), tip nije pomaknuo auto. Super scena koja bi našla mjestu u filmu Splitski grafiti (da je kojim slučajem isti snimljen).

Večer su na kraju ipak, po ko zna koji put, popravili ćevapi.

Drugi put možda metnem i koju sličicu s koncerta, a ako ne metnem, možete vidit kod Jimbloga iz Zetre. Jes da je iz Sarajeva, al izgleda isto.

- 15:58 - Komentari (15) - Isprintaj - #