život je kako kada

< travanj, 2018 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

20.04.2018., petak

Konačno

Mjesecima je čekala zapakirana. U situaciji koja me je tugom pogodila nisam imala ni snagu ni volje obznaniti novi zadnji ukoričeni uradak. Konačno, promocija sasvim drukčije zbirke od prijašnjih, će se zbiti



Dodajem jedan od osvrta na zbirku:

Blogosfera

Danas, kada je cijeli svijet dostupan jednim klikom, internet preuzima ulogu okupljanja, upoznavanja, iznošenja vlastitih i tuđih stavova, promocije i samopromocije, mjesto edukacije i zabave, mjesto bez kojeg se jednostavno ne može.
Na portalima, blogovima, društvenim mrežama ostavljaju se zapisi koje mogu čitati svi koji su zainteresirani, mogu ostavljati komentare, polemizirati ili istresti svoje frustracije ili neznanje da ih svi vide.
Željka ostavlja svoje zapise na blogu. Čini to već godinama i ima”publiku” koja je vjerno prati.
Njena senzibilna narav, duboka emocionalnost i poetska vrsnoća čini je zamjetnom među mnogima.
Neki redovito komentiraju njene zapise, neki povremeno a desi se da se netko izdvoji svojom neposrednošću, stilom i dobrohotnošću.
Tu nekako i započinju njeni zapisi pod nazivom “Rukopis”. Pratimo njene lirske pasaže i boldane odgovore “nekoga”.
Iz dana u dan, njena razmišljanja i opservacije duboko dotiču tog “nekog” i od prvotnih uljudnih riječi i naklonosti, razvija se dijalog koji je srž ove knjige.
Virtualni svijet ima svoje zakonitosti, prednosti i mane. Ono što nam je u glavi i u srcu, bez imalo krzmanja pretočit će se u riječi i javno obznaniti a važan će biti komentar onoga, kome je sve to i napisano.
Odjednom postajemo svjedoci istinske zaljubljenosti, potpunog otvaranja duša i prepiska se seli s bloga na mail. Postaje intimnija, jača i strastvenija. Dok ona lamentira o svojim osjećajima, preispituje se, možda i intimno pita da li je sve to moguće u “njenim godinama”, on sebe u prvom redu doživljava kao čovjeka koji ima obaveza (poslovnih) a kad ima vremena, tada joj posvećuje redke.
Ma, nama ženama i to je dovoljno. Sve drugo ćemo odraditi same.
Godine prolaze, prepiska se čuva, pruža drugome na uvid ali svakim danom postaje jasnije da je potreban fizički kontakt.
Pogled, dodir, zajednička šutnja ili šetnja.
Pokušava se ostvariti kontakt, šalju se fotografije ali da li za njih i postoji neki drugi svijet osim onog virtualnog?
Kao što smo u knjigu ušli bez nekog uvoda, naznaka mjesta ili vremenski nadnevaka, tako ćemo i izaći.
Posegnut ćemo za njenom knjigom kada će nam trebati nešto lijepo, nježno, nešto što će nas u par rečenica utješiti i uzvisiti.


Javorka Pangerčić

Bjelovar 29.11.2017. godine

Hvala svima onima koji se odluče doći.


- 08:46 - Komentari (24) - Isprintaj - #