život je kako kada

< kolovoz, 2014 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

28.08.2014., četvrtak

Purgerica u Splitu

Nije mi ovo prvi boravak u Splitu, dapače. Gotovo svake godine, ako ništa više u njemu provedem nekoliko sati. Gotovo uvijek sve kreće od rive i Dioklecijana. Split, najveći grad u Dalmaciji, drugi po veličini u Hrvatskoj, brnistra žuta ima zanimljiv značaj za ime Split, o svemu tome čitajte sami, zanimljivo je. Od Spalatum preko Spalato do Splita prilično je bio dug put. O toj nama zanimljivoj povijesti sve ćete u kratkim crtama naći na:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Split
Ovaj sam put željela znati gdje se pije najbolji cappuccino pa pitah. No rečeno mi je da je posvuda na rivi dobar. Ipak sam odlučila sama provjeriti na nekoliko mjesta i pronašla sam nekoliko. Njima reklama nije potrebna pa neću navoditi jer koliko sam vidjela pretežno su domaći, a to je dobar znak. Jedno od tih je:
Ono što sam ovaj put odlučila, a nisam bila sama, je u šetnju Splitom krenuti malo drukčije pa pogledajte.
Ne znam koliko su Splićani zadovoljni sa onim što se u njihovom gradu novo uređuje, ali nama koji tek godišnje jednom svratimo lijepo je vidjeti promjenu kao što je ova:

Splićani će znati gdje je to, a za one koji neznaju; šetnica prema meni uvijek izuzetno dragom mjestu, a to je Sustipan:

S tog se mjesta pruža sjajan pogled na sam grad

i marinu, kao i na Splićanima dragi

Marjan. No ako ste željni vidjeti još dalje i za to su se poduzetni ljudi pobrinuli ovako:

Meni je ipak najdraže prošetati Sustipanom i po ne znam koji put pospremiti za uspomenu:

ovu i ostatke bivše crkve
podići pogled prema vrhovima borova

Ponovo zabilježiti kamenu sjenicu
kao i umiranje agave nakon što je svu raskoš cvijeta pokazala

Ispratiti poneki brod u odlasku
ili zabilježiti dolazak u marinu
I polako po šetnici slavnih, a baš je tih dana ovaj svijet napustio legendarni Beara, no moj je fotić ostao bez baterije, a mobitel volim ostaviti kako bih uživala u miru, pa ću te slavne fotkati idući put.


- 21:50 - Komentari (31) - Isprintaj - #