Hemofarm deklasirao Crvenu zvezdu
[ # ]

kosarka

Košarkaši Hemofarma ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu 98:68 (30:10, 27:15, 27:19, 14:22) u Vršcu u desetom kolu Svislajon Superlige Srbije. Bila je to odlučujuća utakmica u borbi za treće mesto na tabeli pred plej of. Najefikasniji kod pobedničkog tima bio je Rol Maršal sa 25, Vladan Vukosavljević 14 i Milivoje Božović sa 13 poena, dok je Mlađen Šljivančanin postigao 15 za Crvenu zvezdu.

Pobednik utakmice je praktično rešen već posle prve četvrtine kada je Hemofarm poveo sa dvadeset poena razlike. Vrščani su imali skoro duplo više skokova u odnosu na beogradski tim.

Jedan od razloga poraza je i katastrofalan procenat šuta za tri poena crveno-belih (0/8). Domaći tim je u jednom trenutku imao čak 40 poena prednosti. Značajniji otpor košarkaši Crvene zvezde pružili su jedino u poslednjoj četvrtini.

Trener Crvene Zvezde Milan Škobalj rekao je posle utakmice da ni on sam sebi ne može da objasni šta se dogodilo, a zatim je dodao da je
Hemofarm pokazao kako se bori za boje svog kluba.

"Hemofarm se ne dobija na ovaj način, pogotovo u borbi za visok plasman. Hemofarm je dobro otvorio utakmicu sa odličnim šutem za tri
poena i možda nas je to deprimiralo. Ne opravdavam svoje igrače, čak sam ih ukorio zato što smatram da je sramotno braniti boje Crvene Zvezde na ovakav način", rekao je Škobalj.

Trener Hemofarm Štade Vlada Vukoičić rekao je da je njegov tim imao veliki motiv i da je iskoristio priliku da se sportski osveti Crvenoj Zvezdi za težak poraz u Beogradu.

"Od samog početka videla se razlika u želji. Izvanredno smo se branili. Iz dobre odbrane realizovali smo kontre i dobili dodatno samopouzdanje. Uspeli smo da zadržimo visok nivo koncentracije sve do poslednjih pet minuta", rekao je Vukoičić

Tom pobedom košarkaši Hemofarm Štade pretekli su Zvezdu na tabeli i sada se nalaze na trećem mestu. U jedanaestom kolu, Vrščani dočekuju FMP, a crveno-beli igraju u Pioniru sa Borcem iz Čačka.

11.05.2008. ...16:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi