Image and video hosting by TinyPic

nebuloze@nemampojma.hr

srijeda, 01.08.2007.

Plan B

Nakon neuspjelog pokusaja nabavke bilo kakve tiskovine vezane uz sci-fi, stripove ili nesto makar slicno tome, u jednoj od mnogih kioska koji bi se jelte trebali baviti i poslom tipa prodavanje Future ili Q Stripa. No, na stranu nespodobnost "tete u kiosku", u krajnjem ocaju (knjiznica radi po ljetnom rasporedu i taman je zatvorila, nisam sa sobom ponjela nikakvu knjigu ili tiskovinu kojom bih se mogla zabaviti u naredna tri sata) pregledavam nepregledne hrpe casopisa, kako strucnih tako i onih zutog tiska, raznih teen casopisa i onih o modi. Vec pri odlasku ugledam nesto poznato, sliku koju sam vidjela na jednom blogu. Slika je u biti naslovnica jednog magazina. Nakon sredenih financija (tesko zaradenih 30 kuna, mozda je ipak malo previse za nekoga tko ima primanja 0 kuna i ovisi o tome sto izica od staraca ili bake, te se pati pol ljeta s kojekakvim poslovima da si moze kupiti fotoaparat kakvog bog zapovjeda, uglavnom), drzah u ruci nulti broj Plana B, noviteta na podrucju Hrvatske, nesto sto, narode moj, niste jos vidjeli (jedino ako niste mediji, gatate iz listica caja ili vam je vec netko dosapnuo za to, pa ste kupili cijelu stvar jos u srpnju).
Uglavnom, radi se o zaista pozitivnoj stvari. Nije nista prestrucno, tipa recimo Pc chip, gdje "obican puk" ne konta ni pol posto od onog o cemu se tamo prica, a nije ni na razini onih bljuzgotina tipa Ok!, Teen, Lisa, Joy, Tina, Tena ili kako se vise zove to silno smece. Mislim, radi se o kvalitetnom magazinu, koji raspravlja teme od knjizevnosti, paraglajdinga do poslovnih stvari i gadgeta tipa iPhone. Mislim da je zaista zanimljivo, jer me je natjeralo recimo da citam o poslovnim taktikama, kako prodati i promovirati neki proizvod, dogodovstinama organizatora motovuna, pop kulture u hrvatskoj, nekad i danas... te jos pregrst tema kojima, cini se, nema kraja jer je cijela stvar vrlo raznolika i svatko moze naci nesto za sebe. Da ne pricam o tome da ce te procitati i one stvari koje vas mozda ne zanimaju, jer je jednostavno napisano toliko zanimljivo, dizajn je toliko privlacan da MORATE procitati.
Dakle, svakako pohvale urednistvu, dizajnerima i cijeloj ekipi, jer su stvorili nesto zaista vrijedno paznje i samo se mogu nadati skorasnjem prvom broju i novim temama. I ovako kada sagledam cijelu stvar, onih 30 kuna se cak donekle i isplatilo :P
Svakako trk do najblizeg Tiska, i ako teta kaze da nema ni pojma sto je to, onda ju slobodno nasutajte :P

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-01
izvor slike: http://ire.nosf.net/

- 22:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>