Daydreamin'23

16.08.2007., četvrtak

That's That Snoop Dogg

Evo došlo je i vrime za novi post...


Calvin Broadus ili umjetničkim imenom Snoop Dogg rođen je 20. listopada 1972. godine u Long Beachu u Californiji. Jedan je od najvećih i najkontraverznijih ličnosti rap glazbe. Njegovi počeci sežu još od 1990. godine kad je surađivao sa popularnim reperom Dr. Dre-om pojavivši se na njegovom albumu “The Chronic“ u hit pjesmi 'Deep Cover'. Na vrhove glazbenih top-lista popeo se 1993. godine vrlo uspješnim debi albumom "Doggystyle". Taj album bio je prvi debi album koji se popeo na 1 mjesto Billboard liste. Kasnije su uslijedili "Tha Dogg Father" (1996) i "Top Dogg" (1999).
Kao i većina njegovih kolega repera i on je imao dosta problema sa zakonom. Tako je odslužio i zatvorsku kaznu za posjedovanje droge, a 1995. godine bio je optužen za ubojstvo Philip Woldermariama ali je bio proglašen nevinim. Okuša se i u glumačkim vodama, ima je nekoliko manjih uloga u filmovima "Half Baked" , "Training Day" i "Starsky and Hutch" (2004).
Ne, popularni reper nije završio iza rešetaka zbog trave ili seksa s malodobnicama, a nije se čak ni odlučio održati tamo koncert poput nenadmašnog Johnnyja Casha. On samo demonstrira pred zatvorom zbog smrtne kazne Tookieju Williamsu


Snoop Dogg-VATO




LUPE FIASCIO

Pravim imenom Wasalu Muhammad Jaco, Lupe Fiasco isprva je bia član grupe Da Pak, koja je potpisala za Epic. Kasnije prelazi u solo vode, potpisuje za Arista Records, a to ga dovodi do izdanja prvog promo singla "Pop Pop", te nekoliko suradnji s manje poznatim kolegama glazbenicima.

Lupe je impresionirao i Jay Z-a, te mu je on ponudio da potpiše za Def Jam Records, ali kako je Lupe u tom razdoblju već počea radit pod okriljem Atlantic Recordsa, Jay je inzistira na tome da surađuje na stvaranju Lupeovog debi albuma. I tu počinje cila priča.

Prvi singl skinut s albuma je "Kick, Push"(meni Najdraza), u kojoj Lupe otkriva svoju ljubav prema skejtanjucerek. Pjesma govori o klincu koji po cijele dane visi na skejtu i vježba razne trikove. Kasnije okuplja svoju skejtersku ekipu kojima je cilj 'kick, push and coast'.

U pjesmi "The Instrumental" gost je Jonah Matranga, a producirao ju je Mike Shinoda. Nije ni čudno zašto onda djeluje kao nekakva mješavina Linkin Parka i Fort Minora, s izuzetkom deračine koja bi je 'krasila' da je napravljena za Linkin Park.

I Lupe je za svoj album iskoristia provjereni recept: obrada starog klasika ukrašena hip-hop beatom. Upravo takva je "Daydreamin'", za koju je iskorišten sample pjesme "Daydream" iz 1968.godine. Ova kombinacija zvuči jako dobro, i vjerojatno je zbog toga pjesma iskorištena kao drugi singl s albuma.

U stvaranju albuma su sudjelovali poznati producenti i glazbenici, kao što je već spomenuti Mike Shinoda, zatim The Neptunes, Kanye Westcerek, Needlz, te naravno i Jay-Z, kao izvršni producent, i također gost u pjesmi "Pressure".

Drago mi je što napokon mogu za neki hip-hop album reći kako nije komercijalan, nema raznog preseravanja, bahatosti, one klasične gangsterske rap tematike, koja nas je u zadnjih par godina stalno opsjedala. A upravo takav je "Food & Liquor".

Konačno kvalitetan hip-hop album, a tek je album prvijenac ovoga 24-godišnjaka. Od njega možemo još puno očekivati.


Kick Push



Daydreamin -pisma zbog koje je ovaj blog dobia to ime..


E i za kraj ljudi, ovo san sinjala na necijem blogu nean pojma cijem...ugl.da me u komentarima pitate sve sta zelite, sta vas zanima o meni,,i sl...pa..ako van se bude dalo bacite se na posal..
E da, i u boxu imate par novih slicica od Snoopa, Nasa, Kobea, Cartera, I imate jos i par rici dobrih pisama, pa pogledajte...
Toliko od mene ljudi...pozzzmah uzivajte u jos ovih par daNA lita ...



- 13:10 - Komentari (43) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Ma Blog van je ono o svemu, i o sranjima razno raznim...
i o Kraljini Kanyeu a ne...Evo cam sad par slikica KRALJEVA...i tako to...
Inače ja sam obična cura koja će uskoro napunit 15 godina. Obožavam rap, i hip hop, i sve šta je za to vezano.Također volim poslušat koju dobru r'n'b pismu...
Ne volim fejkere, ni umišljene ljude, ni G-unitheadbang , volin Kanyeovu muziku, prijetelje(posebno jednu Kraljicu), i zabaVu!!! malo iman čudan ukus šta se tiče muzike, mixsan NWA, The game, 2Pac, i Kanyea,JAY-Z i Dmx-a i NASA i Taliba, i Mos Defa, i Snoopa jbg....Takva san ja- malo zbunjena... Živin za vikende i za lito.wink..Jedva ga čekan..Eto nadan se da ćete nać štagod zanimljivo na mom blogu...


Image Hosted by ImageShack.us
Kanye West



Image Hosted by ImageShack.us
KanYe




Image Hosted by ImageShack.us
KanYe




Image Hosted by ImageShack.us
KanYe West





Image Hosted by ImageShack.us
TaliB KwEli





Image Hosted by ImageShack.us KanYe West





Image Hosted by ImageShack.us
Kanye


Image Hosted by ImageShack.us
Jay-Z



Image Hosted by ImageShack.us
The Game


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ICe Cube



Image Hosted by ImageShack.us
NaSir Jones



Najbolji rapper od ovih je??
Kanye west
Dr.Dre
Jay-Z
Nas
DMX
The Game
ICE CUBE
Eminem
  
pollcode.com free polls





Image Hosted by ImageShack.us
2Pac



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Snoop Dogg



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nas...Is Like..



Timbaland Apologize Lyrics
Preedraga mi e ta pisma





Mario-How do I breathe-preeelipa pisma



Mario - How Do I Breathe lyrics




MALO KOSARKEE


VInce Carter..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kobeee


-------------------------------------------



Jessica Alba--Moa najdraza glumica...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Linkovi