Neki to vole vruće!

20.07.2005., srijeda

10 razloga zašto je dobro biti žensko!

Image hosted by TinyPic.com

1. GLE, TKO TO GOVORI!
Dečki se žale da cure previše pričaju. I to bi trebalo biti nešto loše?! Naše su verbalne sposobnosti daleko superiornije od muških. Već u 10-oj godini bolje smo u verbalnom izražavanju, pisanju, izgovoru riječi, što možda djelomično objašnjava činjenicu da ranije sazrijevamo!

2. ŽIVJELA ŽENSKA INTUICIJA?
Dobro, nismo baš sposobne čitati drugima misli, ali stručnjaci vjeruju da žene imaju "šesto" čulo. Nakon nekih istraživanja došlo se do zaključka da je to zbog toga što su ženama stoljećima bila uskraćivana mnoga prava. Umjesto da pitaju što se i zašto događa u svijetu, bile su prepuštene svojim zaključcima koje su donosile npr. na osnovu govora tijela, tona glasa i dr. tjelesnih ili mentalnih vibracija. Danas je taj osjećaj toliko istančan, da ponekad predosjećamo da će se dogoditi nešto loše prije nego se dogodi. Cool!!

3. TKO SE BOJI POROKA?
Jeste li znali da je mogućnoet da dečki postanu ovisni o cigaretama, alkoholu, raznim drogama, dvaput veća nego kod cura? Krajnji rezultat? Navedeni poroci utječu na kraći život, slabije zdravlje i češće sukobljavanje sa zakonom (oh, pardon, jesmo li spomenule da 90% državnih zatvora popunjavaju - muškarci?).

4. MMM... KAKO MIRIŠE!
Cure imaju puno bolji osjet mirisa od dečkiju, što je povezano s ovulacijom. Dobro, nećemo pretjerivati tvrdeći da možemo namirisati parfem još dok nismo ušle u parfumeriju, ali sigurno nam ta prednost dobro dođe kad se moramo odlučiti za neki parfem ili dobijemo na poklon - cvijeće!

5. VIŠAK SALA? PA ŠTO?
Sva sreća da postoje neki razlozi zašto imamo više naslaga sala od dečkiju i zašto smo sklonije debljanju. Salo koje se stvara u našem tijelu pretvara se u energiju, a salo naše tijelo drži toplinski izoliranim. Dakle, ne samo da možemo ići ukorak s dečkima, već možemo izdržati više, dalje i duže...

6. PUNO SMO SVESTRANIJE!
Činjenica je da možemo puno toga raditi odjednom, a da to ne činimo šlampavo, što je opet vezano uz naše motoričke sposobnosti. Uz to, kad je u pitanju rukovanje malim predmetima nema nam premca! To objašnjava zašto smo nenadmašne u rukovanju mnogim delikatnim vještinama od šivanja do rukovanja kirurškim skalpelom.

7. MI DAJEMO ŽIVOT!
Rođenje djeteta koje omogućava nastavak opstanka ljudske rase veliko je dostignuće i bez obzira koliko znanost uznapredovala u budućnosti, žene su jedine "opremljene" za taj važan zadatak. Mi dajemo život! Bravo za nas! :)

8. AH, TE GODINE!
Jedan od zanimljivih razloga zašto žene žive dulje, jest da bolje "osluškujemo" svoje tijelo i njegove potrebe. S više se pažnje brinemo o sebi, donismo zdravije odluke kad je u pitanju njega našeg tijela kao npr. ne piti ili pušiti. Zato je i općepoznata činjenica da žene žive 5-10% dulje od muškaraca.

9. TKO JE SAD CMIZDRAV?
Jeste li kad vidjele svog brata, tatu ili dečka bolesnog? Tada si sigurno dobila dojam da je kraj svijeta. Od samog trenutka našeg rođenja naša je tolerancija za bol mnogo veća nego u muškaraca. Primjer? Mrzimo to opet spominjati, ali rađanje (istiskivanje nečeg veličine lubenice kroz rupu veličine lješnjaka) nije niti lako niti bezbolno. Dikazano je da muškarci ne bi podnijeli niti četiri puta manju bol nego što je ta. Toliko o macho teoriji!

10. TKO ĆE NAS ZAUSTAVITI?
A štosmo sve uspjele postići u samo četvrt stoljeća: izboriti da se tretiramo jednako kao muškarci. Dakle, više nas ne sputavaju nikakva ograničenja. Možemo biti doktorice, sportašice, advokati, vojnici... Zahvaljujući mnogim generacijama žena koje su se izborile za tu ulogu i olakšale nam život. Nezaustavljive smo!

Zanima me što dečki misle o ovome, a vi curke ako imate još koji razlog slobodno napišite! ;))

<< Arhiva >>