subota, 06.05.2006.

Koliko vrijedi Pintarić?!

Ne bi trebalo trošiti čak niti ovaj neograničeni prostor na opskurne pojave i likove, a poglavito ne na sitnolupešku praksu ljudi nenaviklih na ozbiljnost i odgovornost koje iziskuju javni poslovi, da sitnolupeštvo ne prerasta u bezobraznu, svakodnevnu uvredu građana jednoga grada i beskrupulozno trajbanje njihova novca. Naime, osoba koja je predvodeći listu stranaka na izborima dobila podršku tek svakog desetog građanina (4720 glasova od 44961), proglasila sebe gradonačelnikom, tako što je u prljavoj trgovini mandatima nezakonito okupirala gradsku vijećnicu i svojim upadom zgrozila cjelokupnu javnost, koja je iza toga šapćući u mikrofon svoju stranku prozvala nesposobnim barabama, dakle, kada ta osoba procjeni da je društvu i građanima vrednije od premijera i sebi dodijeli plaću od 18 000 kuna, a od nas građana zatraži da za tu njegovu plaću iskeširamo svaki mjesec 37 000 kuna (bruto), onda to zaslužuje pozornost.
Naime, Pintarićeva plaća je, kao što to zgrožena hrvatska javnost danas može pročitati, veća pd plaće bilo kojeg ministra u Vladi, bilo kojeg saborskog zastupnika uključivo i svih pet potpredsjednika i predsjednika, bilo kojega od preko stotinu gradonačelnika, uključivo i Zagreba, Splita ili Rijeke i preko 460 načelnika. Dakle plaća tek neznatno manja od plaće Predsjednika Države!
Da još malo pojasnimo. Pintarić planira građanima ovoga grada uzimati 444 ooo kuna godišnje ili 1 776 000 u mandatu, što je vrijednost npr. dvije do sad uređene šetnice ili gledajući dnevno, on Siščanima uzima svaki dan po 1542 kune, svaki sat 64 kune tj. 128 kuna dok je u teretani 2 sata, šetnju cucka plaćamo ako se toliko šeta još toliko svaki dan, ako spava 7 sati onda to spavanje plaćamo 448 kuna. Svakoga dana Pintarić građanima Siska za svoju plaću otme 257 litara mlijeka (7710 l mjesečno ili 92 520 litara godišnje), toliko npr. i dnevnih novina i td. Ili 46 000 kuna godišnje plaćamo Pintarića dok šeta psa, taman toliko koliko godišnje iznose naknade za nezaposlenost čak četiri radnika koji na burzi čekaju posao u gradu kojega je taj isti Pintarić sa svojim društvom srozao do samog Hrvatskog dna. Najnezaposleniji grad u Hrvatskoj, najnezaposleniji gradonačelnik, ali plaća najveća u Hrvatskoj! Živjeli! Ali to nije sve, u istom su si omjeru plaće povećali dogradonačelnici, poglavarai, vijećnici , činovnici. Ali ni to nije sve! Oni su znatno povećali broj činovnika za koje i onako nema mjesta u pretrpanoj vijećnici, tako da je masa za plaće eskalirala do neslućenih postotaka gradskoga proračuna. I sve to uz najavu prireza građanima. U svakom pristojnom gradu građani bi tu bezobraštinu, taj prijezir prema njima sankcionirali kandžijom, bičem i to društvo rezolutno rastjerali. U svakoj pristojnoj državi bi stranačka vodstva tu gramzljivu, nezasitnu lokalnu boraniju istresli na pripadajuće mjesto. A kod nas? Vidjet ćemo. Oni računaju s pravom, da izbore nikada više dobiti ne mogu, da im građani zapravo i ne trebaju dok imaju Palarića i Upravni sud, da mogu grabiti kada i koliko hoće. I tu je ta njihova logika. A ti novci koje nam uzimaju, ništa su u odnosu na ono što nam uzimaju nesposobnošću, neznanjem, bahatošću, arogancijom i neodgovornošću. Znam, dragi sugrađani da vi za ovo niste ni krivi ni odgovorni. Rekli ste im s pravom da ih ne želite, ali HDZ-u i HSP-u valjda kao takvi odgovaraju, pa su eto i državu zloupotrijebili da bi se mogla kršiti vaša volja. Ali, još samo malo treba biti strpljiv! I ne treba zaboravljati!
P.S.
Oprostite na oštrom tonu i ljutnji! Jesam, ljut i ogorčen! A vi?!

Davorko Vidović
06.05.2006. u 21:47

    << Arhiva >>