dio nas

nedjelja, 27.04.2008.

Naturally

Danas sam cijeli dan šetao po šumi i razmišljao kako su jadni ljudi koji nikad nisu osjetili tu čar. Svjež zrak, tišina, ili jednostavno priroda u svom punom sjaju.
Kako djeca koja odrastaju u centru i koja su šumu vidjela samo u svom dnevnom boravku preko "malih ekrana" znaju što je to priroda? Kako njima možemo poručit čuvajte šume? Kako ih možemo spriječit da ih nastave uništavat? Vjerovatno nikako putem medija i raznoraznih glasila. Samo ih treba odvest u prirodu.
Cijela ta ljepota, koju sam danas vidio, udahnuo i pregazio, natjerala me da zaboravim sav stres koji se skupio preko tjedna. Da zaboravim koliko će stresa biti naredni tjedan, i da zaboravim ikakav pritisak, žurbu i ljude.
Natjeralo me da zaboravim kako sam se ogrebo na kupinu, kako sam se opario na koprivu, kako sam uganuo nogu, bježao od zmije, stao u drek. Da zaboravim kako mi je grana skoro iskopala oko, lokalna rijeka smočila noge (a nije toplo!!!!), i da zaboravim kako me neki nepoznati pas htio proždrat ko da sam junjeća, začinjena kost.
Pusimo šalu na stranu, pola od toga se nije dogodilo (a moglo se). Zato prošetajte šumom, nebojte se zmija, slomljenih kosti, otrovnih gljiva.... Budite oprezni, ali nemojte zanemarit ljepotu koja Vam se nudi.
ČUVAJTE PRIRODU!!!!!!!!

27.04.2008. u 22:27 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.04.2008.

Like a Rolling Stone.....

Svako jutro radnim danom budimo se i imamo istu rutinu. Ta rutina zove se posao. Radiš sedam, osam, devet, deset, jedanaest ili čak i dvanaest sati i onda potpuno slomljen odeš kući znajući da za taj dan više nema života.
Ali nije strašno. Moramo radit samo do 65 godine. Zaboravite uživanje u mirovini jer ćete prije završit na patologiji nego šta ćete vidjeti svoj odrezak. Zaboravite i čuvanje unuka, jer ćete šljakat ko psi dok mali krasni unučić ne napuni 18 godina. Zaboravite i da ćete mu, kao dobar djed/baka uvalit sto eura jer će vam je najvjerovatnije pojest 30-godišnji stambeni kredit.
Za sve to krivi su Rolling Stonesi. Ako neki starčić od 60 godina može skakat po pozornici, pijančit, bludničit i drogirat se sa toliko snage da mu juniori ragbi tima zavide na kondiciji, onda zašto mi nebi mogli radit. Razmislite što je lakše? Stavite uz njih i hrpu Japanaca koji rade 0-24 dođete do zaključka da smo mi hrpe ljenčina koji samo kukaju.
Ja ipak mislim da smo mi samo normalni. Dovraga i Stonsi i Japanci. Odoh ja u prijevremenu....

10.04.2008. u 23:13 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve o svemu

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr