Davorov info blog

petak, 27.11.2009.

Humanitarne predstave za pomoć Janu Torjancu

Glumci kazališta Planert Art tijekom prosinca održat će humanitarne predstave u zagrebačkoj Vidri za pomoć Janu Torjancu, stradalom sinu Slavice Knežević i Marka Torjanca.

U pismu medijima, koje je javnosti proslijedila poznata hrvatska glumica Urša Raukar, među ostalim piše: "Glumci su se uvijek bezrezervno i sa velikim entuzijazmom priključivali raznim humanitarnim akcijama i nesebično pomagali kad god je bila potreba. No, nezgode, nesreće i bolesti ne zaobilaze ni našu malu glumačku zajednicu.

Jan Torjanac, sin naših dragih kolega i prijatelja Slavice Knežević i Marka Torjanca, doživio je tešku nesreću, pogažen je na pješačkom prijelazu. Šest dana je bio na granici života i smrti, u komi. Hvala Bogu, probudio se. Preživio. Počeo je dug i mukotrpan oporavak. Sada je u Krapinskim toplicama na prvom ciklusu od tri mjeseca rehabilitacije. A bit će ih zasigurno još.

Njegovi roditelji su sveli na minimum svoje profesionalne obaveze i provode svaki slobodni trenutak s njim što je izuzetno važno za Janov što brži oporavak. Ali, kao što znate sve to košta. Puno košta. I zato vas molim za pomoć.
Naime, Janov otac, Marko Torjanac, umjetnički ravnatelj kazališta Planet Art organizirao je seriju predstava svog kazališta u prosincu. Prihod sa tih predstava ide u humanitarne svrhe za rehabilitaciju i oporavak Jana."

Raspored predstava:

1. 12., utorak - STILSKE VJEŽBE
4. 12., petak - SUMNJA
5. 12., subota - SUMNJA
7. 12., ponedjeljak - VELIKA ZVJERKA
12. 12., subota - ZEČJA RUPA
13. 12., nedjelja - ZEČJA RUPA
20. 12., nedjelja - VELIKA ZVJERKA
28. 12., ponedjeljak - STILSKE VJEŽBE
29. 12., utorak - U POSJETU KOD GOSPODINA GREENA
30. 12., srijeda - U POSJETU KOD GOSPODINA GREENA

Rezervacija i prodaja ulaznica (po cijeni od 60 kuna):
Kazalište VIDRA, tel: 01/ 48 10 111 i svaki dan od 10-15 sati,
osim nedjelje

Kazalište PLANET ART, Medulićeva 16, tel: 01/ 48 21 292
Klub FUNK, Tkalčićeva 52.
- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.11.2009.

POVIJESNA MOBILIZACIJA NA ŠALATI!

Danas 26.studenog od 20 sati na Šalati izvršit će se mobilizacija nekoliko stotina mladih ljudi koji će podržati najvažniju civilnu inicijativu u povijesti nezavisne Hrvatske.

U želji da mladi glavnog grada Hrvatske izraze svoj stav prema najvažnijoj inicijativi hrvatskog civilnog društva u povijesti - „More je kopno!“ , danas, 26. studenog od 20 sati u baru Bakaga na zagrebačkoj Šalati dat će se javna podrška na dobrotvorno-mobilizacijskoj večeri
H-epicentar!

Svi posjetitelji kupovinom ulaznice od 15 kuna sudjelovat će i u dobrotovrnoj akciji pomoći za 10.-godišnjeg Davida Meliša koji boluje od cerebralne paralize te tako dati cijelom događaju dobrotvornu svrhu.

Središnji događaj večeri bit će koncertni nastup vokalno-instrumentalnog sastava "Novo Svitanje" kao i predstavljanje Udruge „Svjetlo Europe“ koji će svojim nastupom dati podršku inicijativi „More je kopno“.


Ovim putem pozivamo i sve urednike i medijske djelatnike da prenesu ovaj poziv.

Hvala i ...očekujemo Vas!
- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.11.2009.

Kako sam izbačen sa DT-a

Jučer prvo, šou kod kuće. Nakon toga hlađenja a nakon toga šou od onih od kojih sam se najmanje nadao.
Voditelj dopisne teologije me obavještava da zbog toga što sam stao na stranu tipa kojega su se svi odkrekli zbog jedne guske sa DT-a i mene izbacuje sa DT admina.
Hej. Dajem sve od sebe i meni se ne priznaju greške.
Sada sam ja njima rekao i napisao da ja definitivno odlazim i ne želim njihova maloumna pisma.
E dosta je bilo.
Ovo je zadnje što radim za Katoličku crkvu.
Svaki puta kada nešto napraviš dobijes po prstima i izbacije me se sa projekata.
- 00:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 18.11.2009.

Građanska inicijativa More je kopno

Aktivisti iz građanske inicijative More je kopno obavještavaju vas da se od 15. do 29.11. prikupljaju potpisi kojima se zahtjeva raspisivanje referenduma u pogledu sporazuma sa Slovenijom. Cilj inicijative je prikupiti 500.000 potpisa kako bi se izravno obvezao Sabor da raspiše referendum. Ako ste ZA referendum priđite jednom od aktivista u svom gradu i potpišite se. Ako ste voljni pomoći inicijativu i u vidu volontiranja javite se na brojeve telefona 098 9961 760 (Nikolina) ili 099 6750 429 (Dražen). Na stranici more-je-kopno.com pronaći ćete sve informacije o inicijativi i njenim ciljevima kao i razne dokumente vezane uz ovo pitanje, među ostalim i izjavu komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax o hrvatsko-slovenskom razgraničenju.
- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VG Humanitarac 19.11.2009.

Organizator: Zajednica mladih "Trag u beskraju!!
Početno vrijeme: 19. studeni 2009 u 20:00
Vrijeme završetka: 20. studeni 2009 u 1:00
Lokacija: Klub 100, Zagrebačka 37, Velika Gorica, Croatia

VG Humanitarac – „Dignimo Josipu na noge“

Kada? – četvrtak 19. studenog 2009. od 20,00 sati
Gdje? – "Klub 100" – Velika Gorica
Što je VG Humanitarac? – humanitarno zabavna večer za mlade, na kojoj pomažemo osobama u potrebi
Tko svira?
Odlični: „Mac, Mali i Fato“, u pauzi DJ Nikola

O Josipi (za koju se skupljaju sredstva)... Josipa ima 11 godina i boluje od cerebralne paralize. Tretman i liječenje te bolesti nije lagan ni jednostavan.
Živi u našoj župi Sv. Tri Kralja, u Turopoljskoj Petrovini.

Dođite i kupnjom ulaznice od 20 kn pomogli biste joj u njenoj rehabilitaciji.
Ako ste u prilici udjeliti više biti će i kasica sa dobrotvornim prilozima.

Možete uplatiti i na Žiro račun: ZABA 2360000 - 3114376668

Zabavimo se i pomozimo nekome!! :)
- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SKAC vas poziva, 19.11.2009.

U četvrtak 19.11. u 20 h u SKAC klubu održati će se predavanje jedne misionarke Modravljanke, Drine Čavar, koja je putem udruge Zdenac dvije godine provela u misiji u Ekvadoru. Pričati će nam o vlastitom putu, neprocjenjivom iskustvu misija kao i o projektima kojima se možemo pridružiti. O jednom od njih, projektu Kristov stol, možete saznati više i pridružiti se već sada.

Iz Drininog misijskog dnevnika:

..I sad kao da je nekako logično i samo po sebi razumljivo da sam se nakon svega toga, zatekla baš ovdje u misijama, u Ekvadoru... S nekim drugim klincima, ali nekakvim zajedničkim duhom...

I kao da Bog s vremenom polako i pomalo, krećući od sitnijeg, prema sve krupnijem, oduzima sve ono sto je suvišno i nebitno, sve ono izvanjsko, svu formu, kako bi se zapravo sačuvala - samo Bit!

Isto popodne krenula sam sa s. Rositom na svoj prvi zadatak…
Talijanski misionar p. Antonio vozio nas je u tristotinjak km udaljeni Esmeraldas, na obali Tihog oceana, gdje smo trebali obići i dovesti neke od naših siromašnih učenica, koje inače ne bi imale prilike za bilo kakvu školu…

Vozili smo se preko Anda, kroz krasne tropske predjele s bujnom vegetacijom: bananama, bambusima, marakujom i papajom, spuštajući se s naših 2500 m nadmorske visine prema morskoj obali…

Ovdje pomazem u misiji s. Lenke Čović, koja je ovdje u misijama već 23 godine, i njene zajednice Krist Misionar Molitelj, koju je ona ovdje osnovala 24.5.1999. godine, čija karizma je misijski rad u posebno teškim uvjetima i zabačenim područjima, uz veliki dio vremena odvojen za osobnu i zajedničku molitvu. Sestri Lenki se priključilo već 12 mladih Ekvadorijanki, prosječne dobi 25 godina, a tu smo i nas dvije laikinje volonterke – Sarita iz Ekvadora i ja. Sestre su ovdje u malom mjestu Oyacoto, sjeverno od glavnog grada Quita, u Andama, na nadmorskoj visini 2500 m u teško dostupnom pjeskovitom i makadamskom okruženju, za siromašno indijansko stanovništvo osnovale mali obrazovno-edukativni centar “Mi pequeńo Jesůs” – “Moj mali Isus”, gdje se brinu za odgoj, obrazovanje i prehranu 70-ak mališana u dobi od 2-8 godina...
- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DANE ECUADORA u Splitu 24 i 25.11.2009

Hrvatska matica iseljenika
Podružnica Split
poziva Vas na
DANE ECUADORA
koji će se održati 24. i 25. studenog u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica slobode 2

PROGRAM:
24. studenog (utorak) u 18 sati :
- predavanje Branke Bezić Filipović o Hrvatima u Ecuadoru popraćeno fotografijama
- predavanje Drine Ćavar, koja je boravila u Ecuadoru kao misionarka, popraćeno fotografijama
- izložba predmeta i dječjih slika iz Ecuadora
- kulinarski specijaliteti Ecuadora, koje će prirediti i servirati Turističko ugostiteljska škola iz Splita

25. studenog (srijeda) :
- kozmetički tretmani maskama za lice ''Case Barukčić'', vodeće kozmetičke tvrtke iz Ecuadora, uz pomoć učenica Obrtničke škole iz Splita, s početkom u 17 sati
- prikazivanje ekvadorskog filma ''Que tan lejos'', s početkom u 18 sati.
- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.11.2009.

Otvoren natječaj za UF 2010 do 15.01.2010.

”Uskrs fest”, najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe, održat će se 10. i 11. travnja 2010. u Zagrebu u organizaciji Odbora HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje NATJEČAJ za skladbe Uskrs festa 2010. koji je otvoren do petka 15. siječnja 2010.

N A T J E Č A J

za Uskrs fest 2010.

Uvjeti natječaja su slijedeći:

* skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter;
* skladbe trebaju biti nove, ne objavljivane, niti javno izvođene;
* skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute;
* uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

Prijava na natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati slijedeće:

* oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Aranžman pjesme mora biti definiran, ali ne mora biti definitivan. Pjesma može biti poslana i u MP3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps
* tekst pjesme u Word formatu
* kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web i sl.)
* uz prijavu treba navesti katoličku zajednicu ili župu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu povjerenika za mlade matične nad/biskupije

Prijave koje stignu nakon 15. siječnja ili ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane stručne komisije.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) u četvrtak 28. siječnja 2010. u 20.30.

Autori jamče za originalnost skladbi koje pošalju na natječaj. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane prosudbene komisije. Naknadno utvrđivanje plagijata povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

Uskrs fest 2010. odvija se kroz dva dana. U nedjelju 11. travnja je festivalska večer koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a 10. travnja je prigodni program koji je obvezujući za sve izvođače festivala.

Sve izvođače na Uskrs festu 2010. pratit će zajednički instrumentalni sastav.

Radove slati na adresu:

USKRS FEST 2010.
Ured HBK za mlade
Kaptol 21
10000 Zagreb

Dodatne informacije radnim danom od 9.00 do 17.00 na telefon: (01) 48 14 699 ili na e-mail: uskrsfest@hbk.hr

Radosno očekujemo Vaše sudjelovanje!
- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.11.2009.

KOL komentar na utakmice 7.11.2009.

Prve utakmice su bile iz lige za djevojke. Što reći da me je iznenadilo jačine smeša.
Prva utakmica Špansko – Don Bosco nije donjela ništa značajno jer se kvaliteta vidjela iz daljine. Don Bosco koji trenira i s druge strane župna ekipa iz Španskoj. Na kraju očekivana pobjeda Don Bosca.
Druga utakmica Tavečić – Kazotić donjela je dosta izjednačenu utakmicu koja se igrala u tri seta. Na kraju tjesna pobjeda Tavelića.
Treča utakmica Špansko – Sv. Petar donjela je pobjedu Španskom. Obije ekipe su grešile tako da je ta utakmica bila ne gledljiva.
Četvrta utakmica Sv. Petar – Nebo iz Zaprešića. Po meni sam prvi puta vidio ovu ekipu jer sam očekivao stara lica a ono osnovnoškolke. U dva seta Sv. Petar je odnio pobjedu jer su cure igrale dosta oštro.
Nakon ovoga dizala se mreža i to je označilo da su došle utakmice mješovite lige.
Prva utakmica dana u mješovitoj ligi donjela je sraz Španskog i Utrina. Prvi set Špansko dobiva glatko 25:4 dok se u drugom setu Utrine bude ali to nije donjelo ništa novo. Ovu utakmicu dobilo je Špansko zasluženo.
Druga utakmica staz izjednačenih ekipa župa Trešnjevke i Stupnika. Ova utakmica se igrala u tri seta što sve govori. Prvi set su bili izjednačeni ali na kraju je ipak set uzela župe Trešnjevka. Drugi set Stupnik se budi tako da oni uzimaju drugi set. Ipak. Umor u Stupniku se osjetio tako da župe Trešnjevka uzimaju odlučujući treći set i odnose pobjedu.
Treča utakmica bila je Kazotić – Utina. Moram se pitat što ekipa Utrine rade u ligi jer ni ovu utakmicu nisu dobili. Razlika u igri i utakmica završava dva puta 25:7 za Kazotić
Četvrta utakmica donjela je debelo kašnjenje ekipe iz V. Gorice. Ipak ekipa sv. Antuna je poštena ekipa tako da su ih čekali, čekali i dočekali. U utakmici za koju se unaprijed znalo tko će pobjedit bilo je pitanje samo koliko će Padovanski osvojit bodova. Uspjeli su u dva seta osvojit 23 boda tako da ako će se gledat razlika sigurno će im to pomoći.
Za kraj utakmica u kojoj se isto tako znao pobjednik u naprijed ali ... Kazotić je odigrao utakmicu sezone i skoro ekipu sa Knežije bacio na koljena. Što reći da se drugi set igrao do 28:26 za Knežiju. Na kraju svaka čast ekipi sa Pešćenice koja se pokazala da može.
Na kraju kada se gleda pokazano bilo je dosta zanimljih utakmica. Isplati se biti od jutra do navečer. Zadnja utakmica je završila u 19:20 sati.
- 01:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.11.2009.

Kestenijada na Jarunu

U subotu je kestenijada na Jarunu u 19 sati.
Svi ste pozvani.
- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.