♥ DAMARI SRCA ♥

srijeda, 04.10.2017.

Dobar čovek

utorak, 01.11.2016.

Za sve pokojne koji su mi u srcu!

ponedjeljak, 19.09.2016.

Legenda kaže

subota, 10.09.2016.

Lastavice

Eto, danas me spopade tuga. Drži me još. Pogled kroz prozor mi se zaustavio na žice za prenos električne energije i ugledah kako su se lastavice, te drage ptičice, poredale jedna do druge kao po nekoj strogoj komandi. Čavrljaju one međusobno kao da pričaju neke svoje priče ali održavaju disciplinu i čekaju neku komandu. Pogledam na zidni kalendar .... 10. septembar. Tuga me još više obuzela. Znam, odlaze lastavice na dugi put, odlaze u toplije krajeve. :((

Kroz glavu mi u istoj sekundi proletiše razne slike i nagoveštaji. Najpre slika njihovog dolaska i moje radosti jer su nagovestile dolazak toliko željenog proleća. Zatim, slike koje su me tokom njihovog boravka u mojoj okolini oduševljavale svakodnevno gledajući njihovo marljivo pravljenje gnezda i njihova briga za potomstvo. Isto tako, slika njihove vesele igre u niskom i visokom letu. Zaista drage ptičice, rekao bih i svete ptičice. A sada slučajan pogled na žice i njihovo okupljanje pred odlazak.

Zagledah se u jednu tačku negde u sredini postrojenog reda lastavica, razmišljam... Kako će sirote preleteti stotine i stotine kilometara i negde na drugom delu sveta usrećiti neke druge ljude i koju energiju imaju ta mala i mila stvorenja da bi se domogle određenog cilja. Još uvek mi pogled u tu tačku i razmišljam... Znači; letu je kraj, dolazi jesen, a tu su već i novi problemi. Za kratko vreme majice kratkih rukava i trofrtaljke pantalone, sandale i sva laka odeća i obuća biće zamenjena u prvo vreme nekom malo toplijom, a malo kasnije i potpuno toplom - onom zimskom. Sve bliže nam je jesen. Pogled u jednu tačku mi oslikava slike nagoveštaja sivih jesenjih dana, dosadnih kiša i hladnoće. Ajme, pa treba ogrev nabaviti. Mnogima ne treba jer ga koriste preko gradskog plina ili preko električnog napajanja, ali svejedno trošak nije baš mali za grejanje... I tako zagledan u jednu tačku vraćam se stvarnosti. Tešim se, govoreći sebi u bradu: Pa dobro, to je ciklus života. Tako je to otkad pamtim da postojim i tako će to biti uvek.

Još jednom bacih pogled na kalendar. Mahinalno mi se kažiprst “zalepio“ za datum 10. septembar i opet se zagledam u jednu tačku u broj 10 meseca septembra. Prisećam se. Tog dana je moja generacija polazila u školu... tog dana bi moji roditelji najčešće dali “zapovest“ da otresemo ogromni orah ... tog dana je bila proslava godišnjice jednog (tada) vrlo uspešnog preduzeča “10. SEPTEMBAR“ ... tog dana su i tada odlazile lastavice.

I tako nakon svih tih prisećanja opet se okrenem prema prozoru da još jednom pogledam tu savršenu komandu prirode i lastavice postrojene na žicama za prenos električne energije ali... lasta više nije bilo na njima... Odselile su se ta divna i mila bića, odselile su se lastavice ili kako ih najčešće nazivamo LASTE. Znam da je to privremeno i da će kao i svih proteklih godina pred proleće da dođu na isto mesto i u isto gnezdo do kojeg nije baš ni lako doći. Čekat će ih njihovo gnezdo, a kada opet dođu znam već sada da će mi se oteti osmeh zadovoljstva onako od uha do uha. :))

SRETAN vam put i brzi povratak, drage i mile ptičice – LASTAVICE!


Oznake: Lastavice Laste La golondrina

nedjelja, 04.09.2016.

Čari nedeljnog popodneva

Nedelja je! Toplo vreme poslednjih dana leta. Jutro okićeno suncem, a krevet još nekako drag i priklješito pa ne dâ da se ide na jutarnju higijenu, malo gimnastike i uobičajen kapućino. Ipak, posle malog otezanja ustajem i sve to obavim. I tako odjednom podne. Ručak i tako to, a onda sunce već ide silaznom putanjom ka horizontu. Sobe ispunjene sunčevim zrakama. Sa radio talasa “zrače“ note prelepe muzike one Za Srce & Dušu. Osećam se nekako uzvišeno, skoro da pomislim kao da je ovaj svet stvoren samo za mene. Do mojih ušiju dolaze note iz grla Toma Džonsa (Tom Jones) ... Zelena trava doma mog (Green Green Grass of Home). Žmarci/trnci mi se slivaju niz kičmu. Sve se uklapa u predivan doživljaj i postaju čari nedeljnog popodneva. Silno volim muziku onih lakih nota isključivo zabavnu ali rado dopuštam i prelepim lavirunzima nota classics musics tipa Menuet, Ludwiga van Bethovena ili Talijanski kapričo, V. I. Čajkovskog i mnogih drugih. Imam na memorijskoj kartici impozantnu playlist-u od oko 200 numera tog tipa muzike. Dobar su mi prijatelj u trenutcima osame ali i inače često popunjavaju prostor mog bivstvovanja. Bogat sportski program na TV je samo još veći doprinos uživanju ovog nedeljnog popodneva.

Šta reći?... Ništa, osim da su predivne ČARI NEDELJNOG POPODNEVA.

srijeda, 31.08.2016.

I tako shvatišEh da, ... važno je imati one prave!

srijeda, 24.08.2016.

Vodite računa

.... slagali se mi ili ne ali ovo je živa istina... zar ne ??

ponedjeljak, 22.08.2016.

KAKO JE PREDIVAN SVET

Jedna lepa pesma koju nam je slikovito otpevao stari dobri Luis Armstrong - Sačmo.

What A Wonderful World - KAKO JE PREDIVAN SVET

nedjelja, 21.08.2016.

Dalekovidost Sokrata (Socrates-a)

... a zar nije sve baš tako kako je govorio taj veliki i u mnogo čemu ne nadmašeni um ?


utorak, 16.08.2016.

Ja znam šta je to biti mlad

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni,
i još čudnije: kako često nam baš to malo nedostaje.


(Ivo Andrić)

I Know What It is To Be Young - Ja znam šta je to biti mlad

< listopad, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Listopad 2017 (1)
Studeni 2016 (1)
Rujan 2016 (3)
Kolovoz 2016 (8)
Srpanj 2014 (1)
Listopad 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (13)
Svibanj 2011 (6)

Opis bloga


 • ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●


  Ako savladaš prostor, sve što ti preostaje je Ovdje.

  Savladaj vrijeme i sve što ti preostaje je Sada.

  Zar ne misliš da bismo na pola puta između Ovdje i Sada mogli ponekad i da se sretnemo ?


  Galeb Jonathan Livingston

  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●

  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●


  ♥ Damari srca

  *****
  Moj muzički izbor
  Pesme Za Srce & Dušu

  t1b3G.png

  UŽIVAJTE !

  *****


  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●


  NARODNI RADIO

  t1jbY.jpgt1Zvd.png


  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●  CITY RADIO

  t1Zvd.png


  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●


  Image and video hosting by TinyPic

  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●


  VINKOVAČKA TELEVIZIJA  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●

Moji favoriti
 • ▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬

  ▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬

  ▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬

  ▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬

  ▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬
  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●  Image and video hosting by TinyPic

O svemu


 • Photo Cube Generator

  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●

  ●●▬▬♫▬●▬▬۩۞۩▬▬●▬♫▬▬●●