petak, 28.04.2006.

pearl jam.. all about them

luda sam... majkemi.. totalno sam ovih dana u ludari zvana "PEARL JAMOMANIJA"!!!roflroflrofl nemogu si pomoč, jebiga.. neam sta radit u ove sate pa ču evo napisat shtogod i o jednom od najboljih granđ bendova (ako ne i najboljem), i jedinom koji je preživio do danas, za razliku od ostalih granđera 90-tih kao sto su soundgarden, nirvana, aic itd..


korijeni...

Korijeni Pearl Jam zapravo potječu iz benda Green River u kojem su svirali Stone Gossard i Jeff Ament. Nakon odlaska drugih članova u novi bend Mudhoney, Gossard i Ament s pjevačem Andrewom Woodom formiraju bend nazvan Mother Love Bone. No, upravo kada su se počeli "probijati", nakon snimanja albuma i prije početka američke turneje, Wood je umro od predoziranja heroinomnobang. Woodov cimer Chris Cornell, pjevač i gitarist Soundgardena, pogođen njegovom smrću napisao je nekoliko pjesama koje je posvetio Woodu i odlučio ih snimiti. Taj je projekt prerastao u cijeli album nazvan Temple Of The Dog. Projekt je uključivao Chrisa Cornella na vokalu i gitari, Jeffa Amenta na basu, Stonea Gossarda i Mikea McCreadya na gitari, te Soundgardenovog bubnjara Matta Camerona.
U to vrijeme Gossard, Ament i McCready su uz pomoć Camerona na bubnjevima završili demo s tri instrumentala. Ta kaseta je preko bivšeg bubnjara Red Hot Chili Peppersa Jacka Ironsa došla do mladića koji je radio na benzinskoj crpki u San Diegu, Eddiea Veddera. Nakon što je nekoliko puta poslušao demo, Vedder je otišao surfati dok mu se glazba neprekidno vrtjela u glavi i tada je smislio stihove. Snimio je svoj vokal na kasetu i nazvao je Mamason, a sastojala se od tri dijela: 1. dio - Alive, 2. dio - Once, 3. dio - Footsteps. Ament, Gossard i McCready su bili impresionirani i dogovorili su susret i probu s Vedderom. Sve je prošlo dobro i Vedder se priključio projektu Temple Of The Dog sa pratećim vokalima. Nakon što su pod imenom Temple Of The Dog izdali istoimeni album Vedder, Gossard, Ament i McCready zajedno sa bubnjarom Daveom Kursenom 1990. godine osnovali su bend Mookie Blaylock kojeg su ubrzo preimenovali u Pearl Jam.
Pearl Jam je prvi put natupio 22. listopada 1990. u Seattleu. Prva pjesma koju su objavili bila je Alive.
Pearl Jam je postao jedan od ključnih članova seattleske grunge eksplozije zajedno s Nirvanom, Alice In Chains i Soundgardenom, no jedini je od te četvorke koji i danas postoji.
Na njihovu glazbu utjecali su mnogi punk i rock bendovi kao što su The Who, Neil Young, KISS, The Ramones, Fugazi, Neil Finn, The Beatles, Sonic Yuoth, The Fastbacks i sl., ali i blues izvođači, te mnogi Pearl Jamovi suvremenici kao što su Soundgarden i Mudhoney.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us



ime

Sto se tiče samog imena benda - Pearl Jam - postoji nekoliko teorija o tome kako je nastalo :
- Eddie je surfer, a "pearl" je surferskih izraza koji znači da se ide licem direktno u val.
- Eddieva baka zvala se Pearl. Bila je udana za čovjeka-zmiju koji je bio podrijetlom Indijanac. Od njega je dobila recept za džem u kojem je jedan od sastojaka bila indijanska haluciogena supstanca (Peyot), pa odatle ime Pearl Jam.
- Evo i izjave samog Eddiea o značenju imenu benda:
"Svakodnevno sam pisao pjesme i one su se činile važnije od samog imena benda...Nisam tada shvaćao kako reprezentativno ono može postati... a da ni ne spominjem da smo tada radili malu ploču koju će čuti samo nekoliko ljudi.
Mislim da je najbolje objašnjenje imena referenca na sam biser (pearl) i prirodni proces njegovog nastajanja...Zapravo, pretvaranje izmeta i smeća u nešto predivno...Tako je i nastao naš bend...Od emocija s kojima smo se osobno borili i njihovog razvijanja u pjesme...Na taj način pjesme su postale sredstvo koje nam je pomoglo nositi se sa svim tim...Dodajte tome glasne instrumente, pojačane vokale, različite tonalitete...i to više nije obično smeće...na neki način je prekrasno...snažno...Kao što bi Jonny Rotten rekao: "Bijes je energija." i smeće može biti lijepo, a dokaz je biser."



postava

* EDDIE VEDDER - vokal, ritam gitara
* MIKE MCCREADY - gitara, prateći vokali
* JEFF AMENT - bas gitara, prateći vokali
* STONE GOSSARD - ritam gitara, prateći vokali
* MATT CAMERON - bubnjevi, udaraljke
* DAVE ABBRUZZESE - bubnjevi
* JACK IRONS - bubnjevi

Pearl Jam je od svoga nastanka promjenio nekoliko bubnjara. Originalni bubnjar benda bio je Dave Kursen. On je s njima snimio i prvi album Ten, no zbog osobnih problema napustio je bend 1991. godine. Nakon njega došao je Matt Chamberlain, ali ni on nije dugo ostao u Pearl Jamu. Otišao je u novi bend Critters Buggin, a proslavio se kao bubnjar Tori Amos. Novi bubnjar Pearl Jama postao je Dave Abbruzzese. 1994. godine Gossard ga je otpustio, a točan razlog nije poznat. Od tada pa do 1998. Pearl Jamov bubnjar bio je Jack Irons koji je prije svirao u Red Hot Chili Peppersima. Nakon Pacifičke turneje Jack je napustio bend zbog zdravstvenih problema, a naslijedio ga je Matt Cameron koji je do danas ostao bubnjar benda.

albumi

Prvi Pearl Jamov album Ten sadrži 11 pjesama kroz koje se proteže jedinstvena vizija i zvuk. Zanimljiva je preokupacija smrću i serijskim ubojstvima. Pjesma Jeremy koja govori o dječaku koji se upucao ispred djece iz svog razreda, a temelji se na istinitoj priči, posebno je fascinantna ako se uzmu u obzir događaji koji su se zbili gotovo desetljeće kasnije u srednjoj školi Columbine. Triologija Mamason (Alive, Once, Footsteps) je interpretirana kao priča o dječaku koji odrasta u serijskog ubojicu i završava u zatvoru. 2000. godine bend je za ovaj album dobilo"Diamond Award", nagradu koja se dodjeljuje albumu koji se proda u 10 milijuna primjeraka.
Zatim je uslijedio album VS koji drži rekord za najviše prodanih primjeraka u prvih 5 dana nakon objavljivanja (950 000). Sljedeći je bio album Vitalogy koji je izdan prvo kao ploča, a tjedan dana kasnije objavljen je CD. Tri prva albuma bila su jako popularna, i komercijalno i kod kritičara. Nakon toga, vjerojatno dijelom zbog tužbe protiv Ticketmastera koju su izgubili i koja je onemogućila promotivnu turneju albuma VS i Vitalogy, bend je izgubio dosta obožavatelja. Također, u to vrijeme Eddie je počeo odvlačiti grupu u nekomercijalnom smjeru i glazba je počela dobivati sve aternativniji zvuk. Album No Code je glavni primjer, kao i Vedderova suradnja s Nusrat Fateh Ali Kahnom na soundtracku filma Dead Man Walking. U to vrijeme Gossard je formirao svoj drugi projekt bend Brad.
Pearl JamAlbum Yield najavljen je kao povratak benda prijašnjem čistijem rock zvuku, ali je prodaja propala. Mnogi su obožavatelji bili otjerani eksperimentiranjem na prethodnom albumu, te nesklonošću benda moderniziranju i komercijaliziranju njihovog zvuka. Uz sve to i smrt grungea kao popularnog smjera uzrokovala je opadanje prodaje za svako sljedeće izdanje.
Nakon objavljivanja albuma Binaural i promotivne američke i svjetske turneje, Pearl Jam je bio prvi bend koji je objavio visoko kvalitetne žive snimke sa svakog koncerta na turneji (osim onoga u Roskildeu u Danskoj na kojem je poginulo devet ljudi). Tako su objavili preko 50 albuma, od kojih je većina bila na dva CD-a, i postavili rekord za najveći broj albuma koji je debitirao na Billboard top 200.
Na sljedećem albumu Riot Act, ostali su pri svome, opet odbijajući moderniziranje i komercijaliziranje i nastavili su galvanizirati svoje mjesto u glazbenoj povijesti.U ovom albumu Pearl Jam osuđuje profitiranje bogatih i pohlepu, npr. u pjesmi Green Disease, dok u pjesmi Bushleaguer koriste svoje pravo na slobodu govora kritizirajući Georga W. Busha.
Posljednji Pearl Jamov album Lost Dogs, koji se sastoji od dva CD-a, zapravo je kompilacija B-strana njihovih singlova, te nekih dosad neobjavljenim pjesmama.
Pearl Jam je od svog nastanka ulagao veliki trud u dizajniranje omota i pakiranja svojih CD-eva proizvodeći neke od najoriginalnijih u industriji. Tako na primjer No Code uključuje kolekciju polaroida koje je bend snimio. Jedino je prvi album Ten objavljen u standardnoj CD kutiji.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

*"Ten" (Epic, 1991.)
*"Vs." (Epic, 1993.)
*"Vitalogy" (Epic, 1994.)
*"No Code" (Epic, 1996.)
*"Yield" (Epic, 1998.)
*"Live On Two Legs (live)" (Epic, 1998.)
*"Binaural" (Epic, 2000.)
*"Riot Act" (Epic, 2002.)

nagrade i nagradice..
1. 1993 MTV Video Awards za spot JEREMY
* Najbolji spot grupe
* Najbolji Heavy Metal/Hard Rock izvođač
* Najbolji režiser
* Spot godine
2. 1993 American Music Awards
* Najbolji novi Pop/Rock izvođađ
* Najbolji novi Heavy Metal/Hard Rock izvođađ
3. 1996 American Music Awards
* Najbolji alternativni bend
4. 1996 Grammy Awards
* Najbolja Hard Rock izvedba za Spin The Black Circle
5. 1998 American Music Awards
* Najbolji alternativni bend

Spotovi


Za razliku od ostalih izvođača Pearl Jam je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimio jako malo spotova, samo šest i to za pjesme:

* Alive
* Even Flow
* Oceans
* Jeremy
* Do The Evolution
* I Am Mine


Nakon "ludnice" oko popularnosti spota za pjesmu Jeremy i zbog općenite nesklonosti benda glazbenim spotovima, odlučili su da više neće snimati spotove. Kao neke od razloga navode neiskrenost spota prema glazbi, veliki utjecaj spota na vlastitu interpretaciju pjesme. U skladu s inzistiranjem na tome da interpretacija pjesme bude u potpunosti prepuštena slušatelju, članovi benda rijetko govore o značenju i poruci svojih pjesama. Oni smatraju da slušatelj sam mora osjetiti pjesmu i dati stihovima vlastito značenje ovisno o svom doživljaju pjesme. Ipak jedan od glavnih razloga ne snimanja spotova je i to što ne uživaju u samom procesu snimanja spota, ali 1998. su prekinuli šestogodišnju "sušu" i objavili animirani spot za pjesmu Do The Evolution. To se možda čini kontradiktorno njihovim stavovima, no zapravo razjašnjava da njihov stav o spotovima nije "Mi ne snimamo spotove" već "Mi ne snimamo spotove osim ako to ne želimo". Očito su osjećali da je poruka pjesme i spota preznačajna i da bi trebala doprijeti do što je moguće većeg broja ljudi. Budući da oni i dalje naglašavaju da ne vole proces snimanja spota, može se reći da oni zapravo i nisu napravili spot već ga je netko drugi napravio za njih.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

omfg!! koji kilometarski post jebote, al ono... vridilo je.. ma ionako grupa a sta je to PEARL JAM!!! i zaslužuje.. sta nije tako?!mislim da sam vishe manje sve rekla.. u iducim cu postovima josh napisat shtogod o postavi, svakome pojedinachno, ma samo ono najosnovnije...
eto.. proshla je ponoch i pepeljuga mora ich lech.. velik je dan preda mnom..
bokich ljudovi.. do čitanja...mahmahmahzujowinkpartysmijehsmokin


Image Hosted by ImageShack.us

pearl jam u zagrebu

DATE CITY VENUE
Aug 23 Dublin, Ireland The Point
Aug 25** Leeds, UK Leeds Festival
Aug 27** Reading, UK Reading Festival
Aug 29 Arnhem, Netherlands Geldredome
Aug 30 Antwerp, Belgium Sportpaleis
Sept 1 Barcelona, Spain Badalona
Sept 2** Vitoria, Spain Azkena Rock Festival
Sept 4 Lisbon, Portugal Atlantico Pavillion
Sept 5 Lisbon, Portugal Atlantico Pavillion
Sept 7 Madrid, Spain Arena
Sept 9 Marseille, France Le Dome
Sept 11 Paris, France Bercy
Sept 13 Bern, Switzerland Arena
Sept 14 Bologna, Italy PalaMalaguti
Sept 16* Verona, Italy Arena
Sept 17 Milan, Italy Forum
Sept 19 Torino, Italy Palaisozaki
Sept 20 Pistoia, Italy Duomo Square
Sept 22 Prague, Czech Rep Sazka Arena
Sept 23 Berlin, Germany Wuhlheide
Sept 25 Vienna, Austria Stadhalle
Sept 26 Zagreb, Croatia Dom Sportova
Sept 30 Athens, Greece Oaka Basketball Arena


da,da, bile su već neke glasine da ce doc u hrvatsku, al sad je sigurno..rofl... PEARL JAM 26.9 dolaze u dom sportova!!! preyebeno jel tako.. idem.. obavezno.. a sad sam tako fakin uživljena yebote.. i da stvar bude josh i bolja novi cd im izlazi za 4 dana ( may 2.). O M F G !!!naughtynaughty ovaj album čekam vec misecima... evo neke pojedinosti o njemu:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
popis pisama
1.Life Wasted
2.World Wide Suicide
3.Comatose
4.Severed Hand
5.Marker in The Sand
6.Parachutes
7.Unemployable
8.Big Wave
9.Gone
10.Wasted Reprise
11.Army Reserve
12.Come Back
13.Inside Job

pisme su svirane tek jeanput ito na koncertu u engleskoj prije tjedan dana..u astoria, london. ma jednostavno ga jedva čekam yebote.. vishe o njemu kad ga poslusham.. hehesmokin

eto to je sta se tiče novosti, a sad me čeka jedan stvarnooooo velik post... ma vidićete uostalom...mouthwashmouthwash

srijeda, 26.04.2006.

OOOOMMMMFFFGGGG!!!!!!!!

danas uopshte nisam planirala nishta pisat,u takoj sam fakin stisci s vrimenom... ali... uglavnom kad sam cula da PEARL JAM!!!!, naglašavam PEARL JAM!!!! dolaze u zagreb 26. 9. yebote ma skrenila sam totalnooooooo.... zujozujozujozujoroflroflroflrofla ya živim u splitu...headbang!!!!! omfg!!! al ono.. ipak ye to PEARL JAM bogte, pa snaću se ja večć nekako.. hehethumbup... a ono... neznam nishta vishe al virujte mi saznacu sve dotijednu pojedinost pa se yavim!! a evo za sada neke slichice... u cast i slavu grunge kraljevima!!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
oke.. ljudovi odoh ya.. puno posla za radit.... yavim se..


utorak, 25.04.2006.

njegovo veličanstvo - GRUNGE

Grunge, kao pojam i izraz toliko ižvakan u svakojakim kontekstima nikada nepronalazeći točno određenu definiciju svoje egzistencije, obilježavao je jedan val alternativnog rocka koji je početkom devedesetih lokacijski uglavnom dolazio iz Seattlea što je bilo i jedino što je sve te bendove povezivalo i pohranjivalo u jednu te istu šaroliku medijsku ladicu. Glazbeno gledano niti jedan od mnogobrojnih bendova međusobno nije imao gotovo ništa zajedničkog u svojim korijenima koje su proširivali i davali im neke nove finese, te svojim originalnim interpretacijama odmicali se od standardnih granica određenog zvuka. U svakom slučaju imali smo izuzetno dobre i kvalitetne bendove kao što su Nirvana, koji su taj val prvi doveli do komercijalnog zenita zahvaljujući Mudhoney koji su općenito prvi probili led svemu tome i nažalost ostali manje zamijećeni, zatim Soundgarden te Pearl Jam koje još imamo uz nešto manje prihvaćene Stone Temple Pilots koji su u isto to vrijeme također stupili na scenu, ali nisu bili iz Seattlea, već iz Los Angelesa. I Alice In Chains su bili tu negdje, uvijek u blizini, ali zatomljivani od strane velike trojke. "Kako je nastajala sve veća fama oko Nirvane, Pearl Jam i Soundgarden, nas se više nije toliko ni spominjalo. Svi ti bendovi snimli su albume otprilike u isto vrijeme, a mi nismo snimili ništa u dvije godine. Mislim da nas to ne dira nešto previše. Drago mi je da nismo bili zajedno s njima, jer mi nismo oni," rekao je jednom prilikom Staley na popularnorst i položaj grupe na sceni. No, usprkos svemu tome i Alice In Chains itekako su obilježeni kao jedan od onih grunge bendova kojih ima mnogo više od onog što je populističkom društvu ponuđeno na globalnoj razini od strane medija.Sve u svemu ja mogu samo reci da su svi ovi navedeni bendovi imali veliki utjecaj ako na nikoga barem na mene onda, iako mi je trebalo neko vrijeme da se potpuno uživim u taj svijet i zapravo uđem u samu srž grungea. Sada mogu samo josh nadodati GRUNGE RULZ!! ou jea..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us*nirvana - trebam li josh sta komentirat... ono... preyeben band al nesto vise njima malo kasnije


Free Image Hosting at www.ImageShack.us*alice in chains - jedan od boljih grunge bandova- meni su na favourite listi


Free Image Hosting at www.ImageShack.us*pearl jam - preyak band, al mi se ishe sviđaju njihove malo žešće pisme nego balade... black stvarno je predobra pisma i sve to i obožavam je, al isto su meni draže one ka once, even flow, alive....


Free Image Hosting at www.ImageShack.us* stone temple pilots - od njih imam samo kompilaciju al su me ono.. razoružali.. ma moracu im posvetit barem jedan post..


Free Image Hosting at www.ImageShack.us* soungarden - pod ruku sa ostalim već dobro poznatim seatlle bandovima... nesto su žešći u principu od ostalih..

treba josh spomenuti green river,obavezno mudhoney( kasnije nesto vise i o njima), zatim love machine, skin yard, mono men... i ima ih josh puno al evo ovo su neki sta sam ih se sad sitila (napominjem da su vec 2 fakin ure pa mi mozak i ne funkcionira bas briljantno kao inace.. hehe)..

e sad bi svarno bia red da idem lec ... aj ljudi laku noc pa se ... vidimo... cujemo.... whateve.. nevermind!!

nemogu fakin spavat... oh where oh where could my baby be... omg!

omfg!!! ma nemogu spavat jebote... cili kompich mije bia u kurcu pa sam morala skidat neki antivirusni program.. hehe... vec mi je maknilo oko 5000 fajlova( uglavnom nekih kuraca...)...naughtyrofldeadsmijehzujoheadbang hehe, nasla sam tamo neke lude kvizove :naughty, ma preyaki su jebote. ispada da sam ja ovako : 88% granđerica - pa perem ja kosu i gače jebote (da nebi ko krivo skužia), 55&idiot- aj aj to priznajem, heheheadbang, imam 60% zlih misli u mozgu- ma daj molin te ono.. samo takva sranja.. mislim ono.. ako je iko pozitivan onda sam to ja. ma seru al nema veze.., zatim sam jos i 39% smokljanica!! ak aj aj nije velik postotak pa to može proc, i na kraju 62% sam bič! ma zamisli.. al ono.. proud to be one!!
aj aj idem ja sad tamo josh ceprkat po blogovima i tim stvarčicama... bokich ljudi!! cyamahparty

nedjelja, 23.04.2006.

metallica - kraljevi heavy metala..

bilo bi u redu da počnem s metallicom.. koji yebeno dobar bend bogte..burninmad
daklem..
djeluju i zaluđuju diljem svijeta kao jedna od najvećih heavy metal atrakcija scene još od davne 1981.g.
sve je počelo u norvaleu, gradu u kaliforniji gdje su metallicu osnovali njihov današnji bubnjar lars ulrich te pjevač i gitarist james hetfield, a ta je postava još uključivala i gitarista lloyda granda a potom i davea mustainea- kasnije utemeljitelja megadetha. veliki utjecaj na stvaranje same metallice imali su još i bendovi poput black sabbatha i motorheada a skupa sa antraxom, slayerom i megadethom utemeljili su novi hibrid: high speed HM, ili trash- metal.
sto se tiče samog imiđa uvijek su bili prerpoznatljivi po svojoj "drukčijosti", nosili su crne obične majice, dugu kosu, traper... sto je bilo prilicno u inat tadasnjem melodioznom heavy metalu npr. bon jovija i njegovom blještavom scenskom ruhu ( fuj...).
na drugom studijkom albumu "ride the lightning" pridružio im se basis cliff burton koji je zajedno sa larsom stvarao mocni pulsirajuci ritam koji je ostao kao jedan od zaštitnih zankova metallice do današnjih dana. ovime se tužno prisjećam jednog od najboljih basista svih vremena sto se mene tiče... tijekom njihove europske turneje sa ozzyem osbournom dogodila im se automobilska nesreća u kojoj cliff nije preživio..no. posljednji albumom s njegovim majstorskim udjelombio je "master of puppets" po mnogima( i ja sam tu) jedan od njihovih najboljih albuma a usudila bih se rec cak mozda da je najbolji..
na "and justice for all..." , dvostrukom vinilnom albumu iz 88'g pridružio im se basist jason newstead. na tom albumu su unatoč nekim očekivanja na iznenađenje mnogih uvelimelodiozne pasaže i unisone gitarske predigre, sto je jos vise diglo popularnost benda.
ubrzo bend sklada i mnoge akustične melodiozne balade po uzoru na značajne bendove poput uriah heepa i led zeppelina, a megauspješnica sa albuma "metallica" bila je prava heavy metal balada "nothing else matters".

Nothing Else Matters
__ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters

"load", album iz 96'g donio je bliske veze sa hard-bluesom i grungeom, a "re-load donosi pjesme u country-rock izdanju.
obavezno moram spomenuti i "garage" sa 27 skladbi koje je metallica stvarno prepredobro interpretirala iako skladbe nisu izvorno nihove. ima ti mercyful fate, motorhead, lynard skynard, misfitsa itd...
s&m bio je možda i zaključna točka geneze metallice od pozicije alternativne speed/trash metal grupe do megauspješne globalne rock institucije. dvostruki cd donio je snimke dvaju koncerata održanih 21. i 22. travnja 99' u berkley comunity theatre zajedno sa the san francisco symfoniy orchestra pod ravnanjem dirigenta aranžera i proslavljenog autora filmske glazbe michaela kamena.
03' izdali su posljednji zasada studijski album "st. anger" kao svojevrsni odgovor ili reakciju napromjene koje su se dogodile na heavy metal sceni. tom albumom jasno poručuju da su i dalje u igri kao beskompromisna rock grupakoja nije izgubila ni uvjerljivost ni energiju.

metallicu čine: james hetfield(vokal, gitara)
dave mustaine(solo gitara)
lars ulrich(bubnjevi)
ron mcgovney(bas)
cliff burton(bas)
kirk hammet(solo gitara)
jason newstead(bas)
rob trujilo(bas)

diskografija: "kill 'em all" (music for nations, 1983.)
"ride the lightning" (music for nations 1984.)
"master of puppets" (music for nations , 1986.)
"...and justice for all" (vertigo, 1988.)
"metallica" (vertigo, 1991.)
"load" (vertigo, 1996.)
"re-load" (vertigo, 1997.)
"garage inc." (elektra, 1998.)
"s&m" (vertigo, 1999.)
"st. anger" (vertigo, 2003.)

eto, mislim da sam ukratko uspila rec tako neke najvažnije stvari o metallici, bendu starom ve 25. godina, u samo jednom postu...
za kraj samo da rečem da ja osobno preporucujem album "...and justice for all".. taj me album jednostavno obara.. ma preyeben je..
poslusajte još neke metallici srodne bendove: megadeth, motorhead, antrax, wishbone ash, mc5, stooges, of kors maidene, mercyful fate...

odoh ja.. protegla sam mao prstiche pa bi bilo dovoljno..
e da i josh animacija za kraj..burninmad




petak, 21.04.2006.

welcome to the jungle!

kako samo mrsim početke al ono... since i must begin... tako da sad svrljam bezveze nesto bez pocetka i kraja... ono... najvishe cu pisat o muzici - moj život, jer o njoj najvishe i mislim. ka sta možete primjetit metallica ovdi ima prilicno veliiik udjel- mislin , ipak je to bend koji je toliko toga napravia u svojoj dosadasnjoj karieri.. vise o tome nesto kasnije..
evo jedne pisme koja je... ma jednostavno je preyebena...


And Justice For Allburninmad
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Halls of justice painted green
Money talking
Power wolves beset your door
Hear them stalking
Soon you’ll please their appetite
They devour
Hammer of justice crushes you
Overpower

The ultimate in vanity
Exploiting their supremacy
I can’t believe the things you say
I can’t believe
I can’t believe the price you pay
Nothing can save you

Justice is lost
Justice is raped
Justice is gone
Pulling your strings
Justice is done
Seeking no truth
Winning is all
Find it so grim
So true
So real

Apathy their stepping stone
So unfeeling
Hidden deep animosity
So deceiving
Through your eyes their light burns
Hoping to find
Inquisition sinking you
With prying minds

The ultimate in vanity
Exploiting their supremacy
I can’t believe the things you say
I can’t believe
I can’t believe the price you pay
Nothing can save you

Justice is lost
Justice is raped
Justice is gone
Pulling your strings
Justice is done
Seeking no truth
Winning is all
Find it so grim
So true
So real

Lady justice has been raped
Truth assassin
Rolls of red tape seal your lips
Now you’re done in
Their money tips her scales again
Make your deal
Just what is truth? i cannot tell
Cannot feel

The ultimate in vanity
Exploiting their supremacy
I can’t believe the things you say
I can’t believe
I can’t believe the price we pay
Nothing can save you

Justice is lost
Justice is raped
Justice is gone
Pulling your strings
Justice is done
Seeking no truth
Winning is all
Find it so grim
So true
So real

Seeking no truth
Winning is all
Find it so grim
So true
So real burninmad

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.