Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damagecase

Marketing

njegovo veličanstvo - GRUNGE

Grunge, kao pojam i izraz toliko ižvakan u svakojakim kontekstima nikada nepronalazeći točno određenu definiciju svoje egzistencije, obilježavao je jedan val alternativnog rocka koji je početkom devedesetih lokacijski uglavnom dolazio iz Seattlea što je bilo i jedino što je sve te bendove povezivalo i pohranjivalo u jednu te istu šaroliku medijsku ladicu. Glazbeno gledano niti jedan od mnogobrojnih bendova međusobno nije imao gotovo ništa zajedničkog u svojim korijenima koje su proširivali i davali im neke nove finese, te svojim originalnim interpretacijama odmicali se od standardnih granica određenog zvuka. U svakom slučaju imali smo izuzetno dobre i kvalitetne bendove kao što su Nirvana, koji su taj val prvi doveli do komercijalnog zenita zahvaljujući Mudhoney koji su općenito prvi probili led svemu tome i nažalost ostali manje zamijećeni, zatim Soundgarden te Pearl Jam koje još imamo uz nešto manje prihvaćene Stone Temple Pilots koji su u isto to vrijeme također stupili na scenu, ali nisu bili iz Seattlea, već iz Los Angelesa. I Alice In Chains su bili tu negdje, uvijek u blizini, ali zatomljivani od strane velike trojke. "Kako je nastajala sve veća fama oko Nirvane, Pearl Jam i Soundgarden, nas se više nije toliko ni spominjalo. Svi ti bendovi snimli su albume otprilike u isto vrijeme, a mi nismo snimili ništa u dvije godine. Mislim da nas to ne dira nešto previše. Drago mi je da nismo bili zajedno s njima, jer mi nismo oni," rekao je jednom prilikom Staley na popularnorst i položaj grupe na sceni. No, usprkos svemu tome i Alice In Chains itekako su obilježeni kao jedan od onih grunge bendova kojih ima mnogo više od onog što je populističkom društvu ponuđeno na globalnoj razini od strane medija.Sve u svemu ja mogu samo reci da su svi ovi navedeni bendovi imali veliki utjecaj ako na nikoga barem na mene onda, iako mi je trebalo neko vrijeme da se potpuno uživim u taj svijet i zapravo uđem u samu srž grungea. Sada mogu samo josh nadodati GRUNGE RULZ!! ou jea..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us*nirvana - trebam li josh sta komentirat... ono... preyeben band al nesto vise njima malo kasnije


Free Image Hosting at www.ImageShack.us*alice in chains - jedan od boljih grunge bandova- meni su na favourite listi


Free Image Hosting at www.ImageShack.us*pearl jam - preyak band, al mi se ishe sviđaju njihove malo žešće pisme nego balade... black stvarno je predobra pisma i sve to i obožavam je, al isto su meni draže one ka once, even flow, alive....


Free Image Hosting at www.ImageShack.us* stone temple pilots - od njih imam samo kompilaciju al su me ono.. razoružali.. ma moracu im posvetit barem jedan post..


Free Image Hosting at www.ImageShack.us* soungarden - pod ruku sa ostalim već dobro poznatim seatlle bandovima... nesto su žešći u principu od ostalih..

treba josh spomenuti green river,obavezno mudhoney( kasnije nesto vise i o njima), zatim love machine, skin yard, mono men... i ima ih josh puno al evo ovo su neki sta sam ih se sad sitila (napominjem da su vec 2 fakin ure pa mi mozak i ne funkcionira bas briljantno kao inace.. hehe)..

e sad bi svarno bia red da idem lec ... aj ljudi laku noc pa se ... vidimo... cujemo.... whateve.. nevermind!!

Post je objavljen 25.04.2006. u 01:08 sati.