Dan našeg planeta

22 travanj 2008



Danas, 22.04.2008., je dan našeg prekrasnog planeta. Planet koji nas hrani i čuva od samog našeg postojanja, planet koji nas je prihvatio i prilagodio za život u interakciji s drugim živim bićima na njemu, s prirodom i pod debelim "plavim" štitom bogatim kisikom koji nam od prvog udaha osvježava pluča. Poklonio nam je vodu koja sačinjava najveći dio naših tijela, koja napaja naše biljke i životinje..voda je najstarija knjiga iz koje možemo pročitati davnu povijest planeta, prije nego je iti jedna duša zakročila ovdje. Mora nam pričaju kao djedovi i bake svojim unucima.
Planet nam je dao sve što nam je potrebno za kvalitetan, sretan i dug život. Jesmo li zahvalni na tome? Kako mi vračamo Zemlji uslugu koju nam daje na pladnju?
Kao i malo dijete, nije zahvalno za ono što ima, za ono što ima bez da je zaradilo krvavim radom. Čovjek ne zna cijeniti ono što ima, on uništava sve što mu je dano. Kad mu pružite prst on zgrabi cijelu ruku i traži još i još. Zemlju smo ugušili i ona nam ne može dati više nego što je već dala. Uništili smo atmosferu time uništavamo sebe i našu djecu, zagadili smo vode, a time smo zagadili i svoja tijela, zagadili smo zemlju i time zagadili sebe i druge kojima prodajemo zagađene plodove...Zagadili smo dušu planeta, a on se i dalje bori, teži ravnoteži kojoj je sve dalje i dalje. Danas je dan kad bi trebali svoju pažnju i energiju posvetiti ovom jedinom planetu koji imamo. Danas bi trebali biti zahvalni za sve što nam nudi da bi bili zdravi i sretni, barem danas svoju ljubav šaljite Zemlji, zaslužila je!

Pogledajte kako je prekrasan naš planet, nije li i on zaslužio mir i ljubav?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.